Με την ευκαιρία του καινούργιου χώρου κινηματογράφου στο St.George Lycabettus (το Screening Room) γιορτάστηκε η Ημέρα Κινηματογράφου με μία ενδιαφέρουσα έκθεση.

Η ιδιωτική συλλογή του Δημήτρη Αστρά με τίτλο «Η Συνέχεια επί της Οθόνης με παλαιά προγράμματα του κινηματογράφου από το 1950 έως 1980

Το βιβλίο Vamps του Στάθη Σκλαβανάκου που μας θυμίζει τις Ντίβες του παλαιού κινηματογράφου

Σκίτσα και καρικατούρες ξένων και Ελλήνων ηθοποιών του Άγγελου Πετρίδη

Προσφορά του σκηνοθέτη Γ. Δαμπαση ήταν η προβολή φιλμ από το αρχείο της ΕΡΤ με σκηνές αποκλειστικά από Ελληνικές ταινίες με θέμα το φαγητό.

Η κινηματογραφική εταιρεία Rosebud παραχώρησε την ταινία «Και ο Θεός έπλασε την Γυναίκα»! με την Brigitte Bardot η οποία προβλήθηκε στο Screening Room.

Η γιορτή συνεχίστηκε με cocktail και εδέσματα εμπνευσμένα από ταινίες του σινεμά όπως Ριζότο με αρακά και πορτσίνι της Isabella Rossellini από την ταινία Big Night, πίτσα με αντζούγιες και μοτσαρέλλα του John Travolta από την ταινία Πυρετός Το Σαββατόβραδο, Μαρέγκες με σοκολάτα της Juliette Binoche από την ταινία Chocolat.

Το Screening Room δημιουργήθηκε για μία ακόμη παροχή στους πελάτες του St.George μέσω το οποίο προβάλλεται και ο Πολιτισμός της Ελλάδας. Παίζονταί καθημερινά ντοκυμαντέρ για την Ελλάδα καθώς και ταινίες που έχουν γυριστεί στην χώρα μας αλλά και ταινίες γνωστών ηθοποιών οι οποίοι έχουν μείνει στο St.George Lycabettus όπως η Charlotte Rampling, Kevin Spacey, Catherine Deneuve, Daniel Day Lewis, Jeremy Irons κ.α.

Οι Αθηναίοι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση: Ο Δ. Κούκης (Αθηνόραμα) , η Ναγια Μελισσινού ,η Μανουέλλα Βαρδινογιάννη, ο Δ. Τσίτουρας, ο Ζήνων Παναγιωτίδης, η τεχνοκριτικός Ντόρα Ρογκάν , η Έλενα Ματθαιοπούλου, η Αλίς Δικαίου (της οποίας ο πατέρας Ν. Δικαίος Α’ βιολί της Κρατικής Ορχήστρας αναφέρεται στο πρόγραμμα του έτος 1950), ο συγγραφέας Άρης Μαλανδράκης – ο οποίος μίλησε για το βιβλίο του «Τα Μυστικά του Σινεμά » κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.