Η έκθεση Γάμος – Βάπτιση (Bridal Expo 2017) έγινε τον χειμώνα, στο Ζάππειο Μέγαρο. Η πρόκληση ήταν μεγάλη. Εμείς γιατί όχι; Πάμε; Πάμε. Στο κάλεσμα απάντησαν και οι τέσσερις. Γιατί τι χρειάζεται κάποιος που οργανώνει ένα τέτοιο γεγονός (event, όπως είπε πρόσφατα και ο κ. Μπαμπινιώτης); Λουλούδια για το άρωμα και το χρώμα, ωραίο περιβάλλον για το δείπνο και τον χορό, τη τούρτα και την γλυκιά της γεύση, το αρχοντικό «σπίτι» που θα στεγάσει τη χαρά.

Νέοι επιχειρηματίες που τόλμησαν. Η Ντόλυ Βαλμά (ξενοδοχείο «Μικρά Αγγλία»), η Ευαγγελία Κακλαμάνη – Ζαΐρη (ζαχαροπλαστείο Ζαΐρη – παραδοσιακά γλυκά), ο Αλέκος Καλλιβρούσης (αίθουσα δεξιώσεων Παραπόρτι) και η Ειρήνη Γαρδέλη (ανθοπωλείο «Κιβωτός» «Φυτώριο» «Πράσινη Γη»). Κόντρα στην «καθεστηκυία» άποψη που θέλει τη συνδρομή του κράτους – με την ευρύτερη έννοια – για κάθε κίνηση, δοκίμασαν τις δυνάμεις και πέτυχαν. Η «Ανδριακή» φιλοξενεί αυτή τους την προσπάθεια.

Πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε ένα «πακέτο» γάμου –βάπτισης; Ποιος είχε την ιδέα;

Μέσα από την δουλειά μας ο καθένας μας ξεχωριστά έχει διαπιστώσει την ανάγκη για συλλογικότητα και ένωση των δυνάμεων των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό άμεσα ή έμμεσα, το Wedding destinations δεν είναι μια μόδα που ήρθε και θα περάσει είναι μια αναπτυσσόμενη δύναμη στην χώρα μας γενικότερα και η ιδέα της Αδολωράτας Βαλμά ήταν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σαν επαγγελματίες του χώρου και να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες διοργάνωσης γάμου και βάπτισης ώστε να αναδείξουμε τις ομορφιές και την ετοιμότητα του νησιού μας και σε αυτόν τον τομέα.

Ποια ήταν τα κίνητρα;

Ξεκινάμε πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη, περισσότεροι επισκέπτες στο νησί, μεγαλύτερη τουριστική περίοδος, περισσότερες θέσεις εργασίας για την νέα γενιά, μεγαλύτερη εξειδίκευση στον τομέα του τουρισμού, κάθε λιθαράκι που μπαίνει στην προβολή της Άνδρου από όλους μας έχει πάντα κίνητρο να αναδείξουμε τον τόπο μας και να τον βελτιώσουμε μέσα από αυτό.

Πως προετοιμαστήκατε;

Ενώσαμε τι δυνάμεις μας συμβάλλοντας ο καθένας σε αυτό που ξέρει καλύτερα, από την οργάνωση και τα διαδικαστικά μέχρι την τελική εικόνα της παρουσίας μας όλοι μαζί εργαστήκαμε εντατικά για να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα για το οποία είμαστε περήφανοι και ανταποκρίνεται στην ποιότητα της δουλειάς μας.

Τι δυσκολίες συναντήσατε;

Αν και ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε συλλογικά σε μια τέτοια έκθεση είναι υπέροχο το γεγονός ότι όλοι λειτουργήσαμε πραγματικά σαν ομάδα βάζοντας το σκοπό υψηλότερα των προσωπικών ιδιαιτεροτήτων του καθενός και αυτό μηδένισε τις όποιες δυσκολίες θα μπορούσαν να προκύψουν, ήταν μια πολύ καλή εμπειρία.

Τι σας κίνησε το ενδιαφέρον;

Εκ πρώτης οι άλλοι συμμετέχοντες, υπήρχαν νησιά που ήταν εκεί σαν «Δήμος», δηλαδή η προώθηση του νησιού στο κομμάτι αυτό ήταν από την δημοτική αρχή και αυτό ήταν κάτι πολύ ωραίο πραγματικά, στη συνέχεια υπήρχαν νησιά που οι επιχειρήσεις που τα εκπροσωπούσαν για το 2017 ήταν «κλεισμένες» οι ημερομηνίες τους όλες, στην ερώτηση «τότε γιατί ήρθατε» η απάντηση ήταν «πρέπει να είμαστε εδώ, να φαινόμαστε σαν επιλογή, μπορεί για το 2018 ή το 2019 αλλά πρέπει να προβάλουμε συνέχεια τον τόπο μας! Επίσης ήταν ιδιαίτερη η προσοχή που πήραμε από τους επαγγελματίες διοργανωτές γάμων, η Άνδρος είναι τόσο κοντά στην Αθήνα και με μια πιο συντονισμένη προβολή και προσπάθεια μπορεί να λάμψει στον τομέα αυτό.

Τι σας απογοήτευσε;

Εδώ είναι η ομορφιά της προσπάθειας αυτής, είμαστε όλοι επαγγελματίες, συνειδητοποιημένοι για το τι προσπαθούμε να κάνουμε, δεν είναι κάτι που μπορεί να «φανεί» και να μετρηθεί άμεσα είναι μια μικρή κίνηση ανάμεσα σε πολλές που πρέπει να γίνονται και να υποστηρίζονται συνεχώς και από όλους οπότε δεν μας απογοήτευσε κάτι, συνεχίσουμε δυνατά.

Περιμένατε κάτι που δεν έγινε;

Κάναμε ένα βήμα, μικρό ή μεγάλο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, κάναμε όμως ένα βήμα για κάτι καλύτερο, πιο οργανωμένο, πιο ομαδικό. Δείξαμε την δουλειά μας και τις δυνατότητες μας και προβάλλαμε μέσα από αυτό τον τόπο μας. Αυτό περιμέναμε και αυτό έγινε.

Ποια είναι τα συμπεράσματά σας;

Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και μάθαμε πολλά πράγματα αλλά το κυριότερο είναι η ακόμη μεγαλύτερη κατανόηση του πόσο σημαντικό είναι να εμπλακούμε όλοι σε αυτό που λέγεται προώθηση και προβολή του νησιού μας. Μια κίνηση που πρέπει να γίνεται συντονισμένα και στοχευμένα και από το Δήμο βεβαίως με όλη την προσοχή στραμμένη προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και από όλους τους δημότες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες του τόπου μας. Είναι μεγάλη η ανάγκη μιας συλλογικής προσπάθειας και είναι μια προσπάθεια που αξίζει να γίνει γιατί μόνο κερδισμένοι θα βγούμε από αυτή.

Τώρα που έχει περάσει αρκετό διάστημα έχετε κάποια ανταπόκριση;

Ναι υπάρχει ανταπόκριση στον τομέα της διοργάνωσης τόσο γάμων και βαπτίσεων όσο και συνεδρίων και το πολύ ελπιδοφόρο είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για την επόμενη χρονιά από τώρα, που σημαίνει ότι σιγά – σιγά μπαίνουμε σαν επιλογή στο μυαλό του διοργανωτή / ενδιαφερόμενου και αυτό μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά αλλά αυξάνει και την ευθύνη του να προσπαθούμε πάντα για την βελτίωση, πάντα για το καλύτερο.

Θα τα ξανακάνετε;

Όπως είπαμε δεν είναι κάτι που τελειώνει με μια φορά, είναι ένας συνεχής αγώνας που πρέπει να δοθεί από όλους και πρέπει να γίνεται με συνέπεια επαναλαμβανόμενα, θα προσπαθούμε συνεχώς να προωθούμε τις ομορφιές και τις δυνατότητες του τόπου μας, οπότε ναι όταν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια κίνηση για την ανάπτυξη και προβολή του νησιού μας θα το κάνουμε με χαρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.