Τι πρέπει να γίνει για να αναδειχθεί ένα ερείπιο; Τι μπορεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό; Ποιος μπορεί να αφυπνίσει την πολιτεία; Η Άννα Δημητρίου προσπαθεί με τον δικό της μοναδικό εικαστικό τρόπο. Ζωγραφίζει στο Ξενία «Τρίτων» της Πλακούρας και διατρανώνει με τον τρόπο της την επιταγή το κτήριο του Κωνσταντινίδη να διασωθεί και –γιατί όχι- να αναδειχθεί. Τη φωνή της «άκουσαν» δυο Ανδριώτες συμπολίτες μας που προτίθενται να «φωτίσουν» τα έργα της, μήπως και η πολιτεία (με την ευρύτερη έννοια του όρου) «ανοίξει» τα μάτια της και δει κι εκείνη…

«Η Άννα Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1972. Σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στη σχολή Σταυράκου. Επέκτεινε τις σπουδές της στη σκηνοθεσία θεάτρου και τη δημοσιογραφία, δουλεύοντας παράλληλα σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές. Ασχολείται με την εικόνα (video art) και τη συγγραφή. Με τα κολάζ της είναι αυτοδίδακτη και δεν χρησιμοποιεί Photoshop. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές αλλά και ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει σχεδιάσει αφίσες και εξώφυλλα περιοδικών και cd. Από το 2009 μέχρι το 2011 κάποια κολάζ της πωλούνταν μέσω των καταστημάτων «Νέο Κατοικείν». Το 2009 κέρδισε τον διαγωνισμό εξωφύλλου για το επετειακό τεύχος της Athens Voice(http://www.athensvoice.gr/thepaper/issue/280) ανάμεσα σε 1000 συμμετοχές. Τα τελευταία 14 χρόνια δουλεύει ως σκηνοθέτις τρέιλερ στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλφα». Διατηρεί ένα blog (voice off) από το 2006 με πολλές διακρίσεις και είναι γνωστή και με το ψευδώνυμο Candyblue».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.