«Η σημαντική επιχείρηση για την απομάκρυνση του πρυμναίου τμήματος του φορτηγού πλοίου «Cabrera», που βυθίστηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών στα νερά του Κάβο Ντόρο στις βόρειες ακτές της Άνδρου τα Χριστούγεννα του 2016, ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες, 22 Οκτωβρίου 2017.

Έτσι, οι επίμονες προσπάθειες και ο αγώνας της δημοτικής αρχής ευοδώθηκαν. Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει προηγούμενο παρόμοιας επιχείρησης από βάθος 35 μέτρων, γεγονός που είναι αποτέλεσμα της συνεχούς διεκδίκησης του Δήμου μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όσον αφορά την ανέλκυση, στο σημείο βρίσκονταν ο ειδικός γερανός, τέσσερα ρυμουλκά, φουσκωτά σκάφη και η μεγάλη πλατφόρμα, η οποία θα μεταφέρει το ναυάγιο. Παράλληλα, παρουσία ειδικού προσωπικού, τοποθετήθηκαν στις γύρω παραλίες ειδικά απορροφητικά φράγματα για την περισυλλογή των όποιων ρυπογόνων ουσιών, που τυχόν διασκορπίστηκαν στη θάλασσα κατά τη ναυαγιαίρεση.

Το «παρών» στο σημείο του ναυαγίου από πλευράς Δήμου, έδωσαν ο Δήμαρχος Άνδρου, κ. Θεοδόσης Σουσούδης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Λάσκαρης, Παράλληλα, για να παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες ανέλκυσης του τμήματος του φορτηγού πλοίου «Cabrera» παρευρέθηκαν ο λιμενάρχης Άνδρου Γιώργος Σίδερης και οι εκπρόσωποι των εταιρειών.

Ο Δήμος Άνδρου, πιστός στη δέσμευσή του για ολοκλήρωση της επιχείρησης έως τα τέλη Οκτωβρίου, αισθάνεται ικανοποίηση για την επιτυχή έκβασή της, που είχε κύριο μέλημα τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντός του νησιού μας. Άλλωστε, όλες οι προσπάθειες που καταβάλαμε έγιναν με υπευθυνότητα και ιδιαίτερη προσοχή ώστε μην προκληθεί η παραμικρή ρύπανση ή περαιτέρω επιβάρυνση στην περιοχή.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το τμήμα του «Cabrera» που ανελκύσθηκε από τη θάλασσα αναμένεται να μεταφερθεί σε διαλυτήριο στη γειτονική Τουρκία».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.