Της Μ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ -ΜΑΡΓΕΤΗ

Kύριε Γλυνέ, αν και δεν θεωρώ κομψό το πρώτο editorial του χρόνου να αφορά διενέξεις, δυστυχώς δεν μου αφήσατε περιθώρια εξαιτίας του ότι, όταν αναρτήσατε την απάντησή σας προς την εφημερίδα του Οκτωβρίου 2017, στις 19.12.2017, το  φύλλο Δεκεμβρίου είχε ήδη τυπωθεί.

Σεβόμενη την ιδιότητά σας ως απλού πολίτη αλλά και την θητεία σας ως Δήμαρχος Κορθίου και Άνδρου, σαφώς και η εφημερίδα προέβη στην ανάρτηση της επιστολής σας στην ψηφιακή έκδοσή της άμεσα (http://andriakipress.com/2017/12/19/mia-ofeilomeni-apantisi-se-dimosievma-tis-andriakis/) και την δημοσιεύει στο παρόν φύλλο.

Απορώ γιατί τόση αστοχία στο υστερόγραφο: «Αναμένω να δω την επιστολή μου αυτή δημοσιευμένη στην εφημερίδα και στο site σας, την οποία κοινοποιώ και στα άλλα ΜΜΕ του νησιού».

Το κείμενο στο οποίο αναφέρεσθε (Φύλλο Οκτωβρίου 2017) είναι σχολιαστικό περί ευθύνης, με ενδεικτικά παραδείγματα για έργα που τελεσφορούν επί  δημαρχίας Σουσούδη.

Επειδή η παρελκυστική γραφή του γράφοντος το κείμενό σας (όχι του υπογράφοντος) παραπέμπει στις ένδοξες μέρες της λαϊκίστικης «Αυριανής», σας διευκρινίζω τα του κειμένου για την αποκατάσταση της Γραφής, και για την Αλήθεια, αν και υπάρχουν τόσες αλήθειες, όσοι και άνθρωποι… ενώ πολύ σπάνια διαθέτει κανείς την ωριμότητα να Ακούσει και να συμμεριστεί τις αλήθειες των Άλλων. 

Πάμε λοιπόν στις επίμαχες παραγράφους:

«Η παρούσα δημοτική αρχή, ανέλαβε την εξουσία με την γενναιοδωρία των ψηφοφόρων της, στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο που βίωσε ποτέ η χώρα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, διότι το σχήμα ευαγγελιζόταν την εντιμότητα και την πρόθεση για έργο. Και εν πολλοίς επαληθεύτηκε». Τελεία. ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ.

Τι σημαίνει αυτό; Η παρούσα δημοτική αρχή …. που ευαγγελιζόταν την εντιμότητα και την πρόθεση για έργο… εν πολλοίς επαληθεύτηκε ως προς την εντιμότητα και την πρόθεση για έργο».

Τελεία. Πάμε τώρα στην επόμενη ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ:

«Ο βιολογικός της Χώρας, η πεζογέφυρα στο Νειμποριό, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Κόρθι, η δρομολόγηση του ΧΥΤΥ, η ύδρευση στον Άγιο Πέτρο, η πιστοποίηση των Σφαγείων στο Γαύριο είναι μόνο μερικά από τα έργα που παίρνουν τον δρόμο τους.» Τι σημαίνει ότι τα έργα παίρνουν το δρόμο τους; Ότι τα έκανε ο κ. Σουσούδης και το σχήμα του οποίου προΐσταται;  

Υπήρξατε πολλά χρόνια στην ηγετική θέση του Δημάρχου κ. Γλυνέ για να γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, πως η ανάληψη των δημαρχιακών καθηκόντων για κάθε νέα αρχή δεν είναι άγραφο χαρτί. Τα έργα έχουν συνέχεια.

Σε δικής σας έμπνευσης έργα έκοψε κορδέλα εγκαινίων ο κ. Σουσούδης, όπως σε έργα έμπνευσης Δημήτρη Γιαννίση και Μανώλη Βάμβουκα και ακόμη πιο παλιά, σε έργα έμπνευσης Μαρίας Σκόρδου κόψατε κορδέλες εγκαινίων Εσείς.

Να σας θυμίσω το αλιευτικό καταφύγιο του Κορθίου, από το οποίο έλειπε μόνο η άδεια από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων -αν δεν κάνω λάθος – για να προχωρήσετε το έργο Εσείς και το σχήμα στο οποία προΐστασθε;

Επιτρέψτε μου ένα ερώτημα /παρατήρηση κ. Γλυνέ.

Εάν και εφόσον όλα τα έργα στα οποία αναφέρεστε έγιναν επί των ημερών σας, Γιατί το ανδριακό κοινό δεν τα αναγνώρισε με την ψήφο του στις εκλογές του 2014;

Και μια Αλήθεια. Ο ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ήταν ένας Ικανότατος Γιατρός και ένας Εργατικός Άνθρωπος, στον οποίο η διοίκησή σας αλλά και η προηγούμενη αρχή του κ. Βάμβουκα οφείλουν σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξή τους στα Δημοτικά Πράγματα.

Η εφημερίδα γενναιόδωρα φιλοξενεί στις σελίδες της τις θέσεις Υμών, Ημών και του νυν Δημάρχου κ. Σουσούδη και στο παρόν φύλλο βάζει Τελεία.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες/ψηφοφόρους -αν και εκείνοι έχουν τις δικές τους Αλήθειες.

Καλή Χρονιά να έχουμε και Καλή Σαρακοστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.