Η Χαρούλα Κριεζή – Σβυριάδη δεν είναι συγγραφέας. Ή τουλάχιστον μόνο συγγραφέας. Είναι μελετήτρια και όχι άδικα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως της ταιριάζει η ιδιότητα της ιστορικού. Το βιβλίο που έχει παρουσιασθεί στο αθηναϊκό και ανδριακό κοινό έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Καλοτάξιδο και στην Χίο λοιπόν. 

 

“Την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στις 19.30, στα πλαίσια Λογοτεχνικής βραδιάς «Στα ίχνη του παρελθόντος» του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΘΥΜΙΑΝΩΝ (ΜΕΟΘ) ΧΙΟΥ, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της ανδριώτισας Χαρούλας Κριεζή-Σβυριάδη, «Το λιμάνι της ζωής», στην αίθουσα του Φιλοπτώχου Θυμιανών, Χίου.

To βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία της οικογενείας της μητέρας της συγγραφέως, μέσα από την ίδια την ιστορία του κάθε τόπου. Όλα τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν δια μέσω των αιώνων, είναι πραγματικά, καταγράφονται και τεκμηριώνονται με ντοκουμέντα και αρχεία τα οποία αναζητήθηκαν σε διαφορετικούς τόπους. Το ταξίδι μας ξεκινά από τη Χίο, από τα όμορφα Θυμιανά, χωριό γενέτειρα της γιαγιάς της συγγραφέως, συνεχίζει στη Σίφνο του 19ου αιώνα και μέσω Κωνσταντινούπολης-Σμύρνης, Αθήνας φτάνει μέχρι τις μέρες μας, ακολουθώντας τις ρίζες και την πορεία της οικογενείας. Ξετυλίγοντας τη βιογραφία και τα οικογενειακά δένδρα των προγόνων, εστιάζει στις ιδιαιτερότητες της κάθε εποχής, οι οποίες ήταν ανάλογες των εκάστοτε δεδομένων των χρόνων που αναφέρονται. Είναι το δεύτερο συγγραφικό πόνημα της Χαρούλας Κριεζή-Σβυριάδη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Οσελότος».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.