Photo: Δ.ΜΠ. 2011

Όταν γνωρίσει κανείς την Brigitte Πολέμη, νοιώθει σαν να πλησιάζει κάτι θερμό και δυνατό μαζί. Η όψη της έχει κάτι από την τρυφερότητα και την ευαισθησία ενός παιδιού και την ίδια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις να κάνεις με ένα εύστροφο πνεύμα με μια πληθωρική πολυπολιτισμική και δραστήρια γυναίκα που συνδυάζει την ευαισθησία και την σεμνότητα με τον δυναμισμό και την δημιουργικότητα αναπαράγοντας στα έργα της την ψυχή της. Στην Άνδρο εξέθεσε πριν από μερικά χρόνια τα Liberties.

Η Brigitte Πολέμη είναι η πρώτη εικαστικός και ίσως η μοναδική που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την ιστορία των Liberties και την έκανε τέχνη δημιουργώντας την συλλογή «LIBERTIES» που αποτελείται από 25 περίπου έργα και πρωτοπαρουσίαστηκε το 2011 στο πλωτό Μουσείο «SS Hellas Liberty» Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Δεν είναι μόνο βαπόρια. Η τέχνη της είναι η ζωή της, ο κόσμος και οι άνθρωποι γύρω μας ως κοινωνία και κοινότητα μαζί, η μονάδα και το σύνολο, που ενέπνευσαν τις άλλες συλλογές της, Just a number, #i follow…

Και οι Platonic Solids η έκθεση που εγκαινιάζεται απόψε στη Νέα Υόρκη!

BRIGITTE POLEMIS “PLATONIC SOLIDS” 

Opening Reception Thursday, July 25th 5-7pm

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε η Ιστορικός Τέχνης και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόνης” Ευρυδίκη Τρισόν Μισλανή: “Η Brigitte Πολέμη παρόλο που φέρει μέσα της τον ευρωπαϊκό πλούτο όσο την ανατολική ευαισθησία, την κατέκτησαν οι  αμερικάνικες πουριτανικές σχολές, οι απλουστευμένες εμβληματικές φόρμες και ιδέες που ανεπτύχθησαν την εποχή του ποπάρτ. Οι μεγάλοι ποπαρτίστες και ιδιαίτερα ο Άντυ Γώρχωλ γονιμοποίησαν την φαντασία της και της έδωσαν τις κατευθύνσεις που χαρακτηρίζουν τα πρόσφατα έργα της….” Και συνεχίζει η κ. Μισλανή: “Με όλα της τα έργα προσεγγίζει το θέμα της παγκοσμιοποίησης, της έλλειψης ταυτότητας και της «ετικέτας» που οδηγούν τους νέους της εποχής να κινούνται σαν μηχανές, με πολύ γρήγορους ρυθμούς, απόντες από το «εδώ και τώρα» καταλήγοντας να υποφέρουν μέσα στην καθημερινότητα”.

Η Brigitte Πολέμη συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις ανα τον κόσμο και Εκπροσωπείται επίσημα από gallery στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στο St. Tropez και στο Dubai.

Είναι παντρεμένη με τον Λεωνίδα Σ. Πολέμη και έχουν τέσσερα παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.