Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά του Γαυρίου, αποδεικνύουν εμπράκτως την κοινωνικοποίησή τους με αρωγούς τις καθηγήτριες και τους καθηγητές τους.  Έτσι σήμερα μαζί με τους μαθητές του Κορθίου και της Άνδρου αποτέλεσαν ένα μικρό μέρος του 1 εκατομμυρίου μικρών ανθρώπων ανά τον κόσμο, που διαδήλωσαν για την κλιματική αλλαγή και το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια.

«Σήμερα ήταν μια διαφορετική Παρασκευή για το σχολείο του Γαυρίου αφού τα παιδιά θέλανε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για συμμετοχή στο παγκόσμιο κίνημα “Fridays for future” που διεκδικεί άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Έλαβαν απλόχερα τη βοήθεια της εικαστικού κ. Αγγελικής Σαμοϊλη για να φτιάξουν πανό και αφίσες για το κίνημα. Όλοι οι καθηγητές γίναμε υποστηρικτές της φωνής των παιδιών από το Γαύριο της Άνδρου». Γράφει η καθηγήτρια τους Εύα Βλάμη και συνεχίζει: «Από τη μακρινή μας Μελβούρνη στην Αυστραλία και το Γουέλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Σκανδιναβία τα παιδιά βγήκαν στους δρόμους σε πάνω από 100 χώρες.

Οι διοργανωτές υπολογίζουν πως στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περί το 1 εκατομμύριο μαθητές σε όλο τον κόσμο !!! Στον πυρήνα των αιτημάτων τους είναι η λήψη μέτρων για την μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Στη Στοκχόλμη, η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η έφηβη που με την επιμονή της κατάφερε να ενεργοποιήσει ένα ευρύ παγκόσμιο κίνημα διαμαρτυρίας, διαδήλωσε μαζί εκατοντάδες μαθητές.

«Δώστε μας μέλλον», είπε στέλνοντας μήνυμα στους ενήλικες που βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων για να συμπληρώσει ότι «η παθητικότητα των παλιότερων γενιών αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, στο μέλλον θα θεωρείται η μεγαλύτερη προδοσία από όλες». Οι νέοι διαδηλώνουν ανά τον κόσμο ανταποκρινόμενοι στο παγκόσμιο κάλεσμα για μια «Παρασκευή για το μέλλον».

Εύα Α. Βλάμη, οικονομολόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.