Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 / Ώρα 20:00.

Εγκαινιάζεται αύριο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, ώρα: 20.00 στην Gallery Genesis, η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Σαλταφέρου με τίτλο Just Andros και θέμα φυσικά την Άνδρο!

Ο καλλιτέχνης μετά από πολύχρονη περιπλάνηση επιστρέφει στην Άνδρο και με το μεράκι των παλιών μαστόρων μεταφέρει στον καμβά νερόμυλους, αλώνια, βρύσες, ξωκκλήσια, λιοτρίβια, περιστερώνες, ξερολιθιές. Με τρυφερότητα, απόχρωση την απόχρωση χτίζει ένα σύμπαν φόρο τιμής στους Ανδριώτες προγόνους που με κόπο μετέτρεψαν τις άγονες πλαγιές σε καλλιεργήσιμες (αναβαθμίδες). Ο Σαλταφέρος αποτυπώνει τις αποχρώσεις του πράσινου, τις εμασιές που κατρακυλούν γλυκά προς τη θάλασσα, τις ξερολιθιές που διαγράφουν καμπύλες ανάμεσα στα ξερά χωράφια. Τα γαλήνια κάδρα του είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος της έκθεσης: Just Andros! 

INFO
Gallery Genesis: Χάρητος 35, Κολωνάκι, Αθήνα
Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Επιμέλεια έκθεσης: Γιώργος Τζάνερης.
Την έκθεση προλογίζουν με τα κείμενά τους: Katharina Bütikofer Artist, Curator, Tutor at the University of Bern Switzerland.
Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης και Ανεξάρτητη Επιμελήτρια.
Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 / Ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 9 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2020

👉🏼 andriakipress.gr/giorgos-saltaferos

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.