“Η φωτογραφία αυτή καθαυτή δεν μ’ ενδιαφέρει. Αυτό που θέλω είναι να συλλάβω ένα μικροσκοπικό τμήμα της πραγματικότητας” έλεγε ο Γάλλος φωτογράφος Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν, έργα του οποίου είχαμε την χαρά να απολαύσουμε σε θερινή έκθεση του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Άνδρο.  Και κάπως έτσι σκεπτόμενος, με ιδιαίτερη ευαισθησία, ο Σύλλογος Καππαριάς έρχεται να συστήσει φωτογραφικό αρχείο του όμορφου χωριού της κάππαρης και των περιστεριώνων. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου ο Σύλλογος: 

“Με σκοπό τη σύσταση φωτογραφικού αρχείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαριάς, παρακαλεί όσους έχουν στην κατοχή τους παλαιό φωτογραφικό υλικό σχετικό με το χωριό και τους ανθρώπους του, διαφόρων θεματικών ενοτήτων (π.χ. τοπία, κτήρια, ασχολίες της καθημερινής ζωής, οικογενειακές φωτογραφίες, πανηγύρια, δράσεις του Συλλόγου κτλ), να συνδράμουν στη συλλογή φωτογραφιών. Τα τεκμήρια του φωτογραφικού αρχείου θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο επικείμενων φωτογραφικών εκθέσεων, εκδόσεων, ιστορικών και λαογραφικών μελετών που πρόκειται να εκπονήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαριάς.

Το πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό αφού ψηφιοποιηθεί και τεκμηριωθεί, θα επιστραφεί στους κατόχους του τον Οκτώβριο του 2020.

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους έχουν ήδη στην κατοχή τους ψηφιοποιημένο φωτογραφικό υλικό και επιθυμούν να συνδράμουν, μπορούν να το αποστέλλουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση kapparia@gmail.com , αναφέροντας την περιγρφή κάθε φωτογραφίας (τοποθεσία, χρονολογία, πρόσωπα, δραστηριότητα) και το ονοματεπώνυμο του κατόχου. Οι φωτογραφίες παρακαλούμε να αποστέλλονται στη μέγιστη δυνατή ανάλυση και εφόσον απαιτείται μέσω της εφαρμογής WeTransfer.

Όσοι επιθυμούν να διαθέσουν μη φηψιοποιημένο φωτογραφικό υλικό (εκτυπωμένες φωτογραφίες), παρακαλούνται: α. να το αποστείλουν ταχυδρομικά στην έδρα του συλλόγου (Λιακαταίων 11, Αθήνα 11474) αναφέροντας την περιγραφή κάθε φωτογραφίας (τοποθεσία, χρονολογία, πρόσωπα, δραστηριότητα) και το ονοματεπώνυμο του κατόχου ή β. να το προσκομίσουν στην αίθουσα του συλλόγου στο Δημοτικό σχολείο της Καππαριάς, κατόπιν τηελφωνικής συνεννόησης με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ορσαλία Μανδαράκα (τηλ. επικοινωνίας: 6974065468)”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.