Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου Ν. Βιδάλη Δημάρχου Άνδρου Δ. Λοτσάρη και πρώην Δημάρχου Θ. Σουσούδη. Περί υδρέυσεως και όχι μόνο. Αλλά καλύτερα να διαπιστώσετε “ιδίοις όμασι” οι αναγνώστες.

Η Ανάρτηση Νικολάου Βιδάλη

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά την ολοκλήρωση των Δημοτικών Εκλογών τον Ιούνιο και παρά το γεγονός ότι η δημοτική παράταξη ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ στην οποία συμμετέχω δεν εξελέγη, και μέχρι την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από την νέα δημοτική αρχή, συνέχισα με αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς την Άνδρο την άσκηση των καθηκόντων που μου είχε αναθέσει ο Δήμαρχος Θ. Σουσούδης. Στην διάρκεια του καλοκαιριού, το πρόβλημα που κυριάρχησε ήταν αυτό της ύδρευσης και μάλιστα της Χώρας, πρόβλημα για την λύση του οποίου κατέβαλα κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια παρά το ανεξήγητο μπλοκάρισμα των αναθέσεων στην οικονομική υπηρεσία. (ενώ υπήρχαν τα απαιτούμενα χρήματα).

Τον τελευταίο καιρό δέχομαι πίεση που φτάνει στα όρια του εκβιασμού, από τον κο Λοτσάρη για να μου ανατεθεί η ευθύνη στο αντικείμενο της ύδρευσης.
Η απάντηση μου είναι αρνητική και επ΄ αυτού έχω καθήκον να εξηγήσω την στάση μου στου πολίτες της Άνδρου.

Η συνεργασία θέλει σεβασμό και από τις δυό πλευρές και τέτοια δείγματα δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα η Δημοτική αρχή Λοτσάρη. Θέση ευθύνης έχει κάποιος που ασκεί διοίκηση, τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του. Οι υπεύθυνοι (οικονομική υπηρεσία), για το μπλοκάρισμα των απαραίτητων αναθέσεων για τα έργα ύδρευσης που είχαμε δρομολογήσει (ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ) από το καλοκαίρι του 2019 εξακολουθούν να διαχειρίζονται τα οικονομικά του Δήμου, οπότε δεν προβλέπεται (στα πλαίσια της λογικής) διαφορετική διαχείριση αυτών των θεμάτων. Σε διαφορετική περίπτωση το ηθικό ζήτημα γίνεται ακόμα σοβαρότερο, για το τι συνέβαινε πραγματικά στον Δήμο ακόμα και μετά τις εκλογές.

Τέλος, ο κος Λοτσάρης έχει επιλέξει μια μικρή στρατιά αμίσθων και εμμίσθων συμβούλων-συνεργατών και μάλλον αποκλείεται να μην υπάρχει μεταξύ τους κάποιο αρκετά ικανό στέλεχος που θα μπορούσε να διαχειριστεί το καυτό ζήτημα της ύδρευσης. Αναδείχτηκα στο συνδυασμό Νέοι Ορίζοντες με τον Θεοδόση Σουσούδη, ο λαός της Άνδρου μου έδειξε την εμπιστοσύνη του και με τίμησε. Οφείλω και εγώ να τους τιμήσω από τη θέση που βρίσκομαι με το συνδυασμό μου και τους συνεργάτες μου και πάντα για το καλό του νησιού.
Εκβιασμούς και άσχημους χαρακτηρισμούς προς φίλους και συνεργάτες μου δεν ανέχομαι και παρακαλώ όλους να προσέχουν τα λόγια τους. Η συνεργασία πρέπει να είναι αληθινή και να περιλαμβάνει σεβασμό.

Παρ΄ όλα αυτά είμαι διαθέσιμος να παρέχω κάθε δυνατή συμβουλή και συνδρομή σε όποιον αναλάβει τον τομέα αυτό και αυτό έχουμε δείξει μέχρι τώρα όλοι μας στον συνδυασμό, σαν αντιπολίτευση.

Σας ευχαριστώ

Νικόλαος Βιδάλης Δημοτικός Σύμβουλος

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Άνδρου

  • Η διοίκηση έχει συνέχεια, οι παρανομίες όχι.

Εδώ και καιρό ο πρώην δήμαρχος Θ. Σουσούδης διαμαρτύρεται δημόσια πως η σημερινή διοίκηση δεν πληρώνει για τις υποχρεώσεις που άφησε εκκρεμείς. Τελευταία ο σύμβουλος του και συμμέτοχος στις υποχρεώσεις του κ. Ν. Βιδάλης δηλώνει πως «εκβιάζεται» γιατί του ζητείται να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του για τις υποχρεώσεις που άφησαν πίσω. Δυστυχώς και για τους δύο κανείς δεν εκβιάζει κανέναν. Μόνο οι ανοιχτές υποχρεώσεις που άφησαν εκβιάζουν τη σημερινή διοίκηση να πράξει παράνομα. Κάτι που ζητούν επίμονα οι κ. Σουσούδης και Βιδάλης.
Η διοίκηση είχε και έχει συνέχεια στα ΝΟΜΙΜΑ. Η παράταξη του κ. Σουσούδη έχει αφήσει στον Δήμο έναν τεράστιο φάκελο με άδηλες υποχρεώσεις ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς αναθέσεις, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς τιμολόγια κτλ. Μεγάλο μέρος αυτών αφορούν τον τομέα της ύδρευσης.
Για όλα αυτά απαιτεί ο κ. Σουσούδης και ο κ. Βιδάλης η σημερινή διοίκηση του Δήμου να τα πληρώσει αναλαμβάνοντας συνάμα και την ευθύνη «να νομιμοποιήσει» όλα όσα κάνανε γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας κάθε «ίχνος νομιμότητας και διαδικασίας» όλα αυτά τα χρόνια.
Επιπλέον είναι εντελώς πολιτικά ανήθικο για τις δικές τους υστερήσεις και λάθη να κατηγορούν εργαζόμενους στον Δήμο και συγκεκριμένα αυτούς της Οικονομικής Υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε έναν υποστελεχωμένο Δήμο με ιδιαίτερα προβλήματα και ζητήματα σε εξέλιξη.
Άλλωστε ποια ήταν η δουλειά του κ. Σουσούδη τόσο χρόνια στην οργάνωση και λειτουργία του Δήμου; Και ποια τα αποτελέσματα; Από την αρχή της θητείας του ο πρώην δήμαρχος επέλεξε ένα συγκεκριμένο σχήμα λειτουργίας της Οικονομικής Υπηρεσίας το οποίο και διατήρησε μέχρι την αποχώρηση του εμπιστευόμενος συγκεκριμένα στελέχη. Γιατί δεν άλλαξε το σχήμα ή τα στελέχη, αφού – όπως λέει σήμερα – δεν τον ικανοποιούσε; Γιατί δεν έκανε διορθωτικές κινήσεις;
Ως προς τον κ. Βιδάλη ρωτάμε να κάνει γνωστό ποιος, πότε και με ποιο τρόπο τον εκβίασε; Εκτός αν θεωρεί εκβιασμό πως ρωτήθηκε ανοικτά τόσο αυτός όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι να συνεργαστούν σε θέματα που διαχειρίστηκαν ή που είχαν ειδικές γνώσεις.
Θυμίζουμε πως η πρόταση αυτή έγινε ανοικτά και δημόσια στην κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας στο δημαρχείο παρουσία δεκάδων ανθρώπων. Και ήταν στα πλαίσια ευρύτερων συνεργασιών, που απαιτεί τόσο η απλή αναλογική, όσο και κυρίως τα τεράστια προβλήματα του Νησιού μας. Κάτι που ξεκαθαρίσαμε από την αρχή λέγοντας πως πρέπει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να λειτουργήσει ως μια ομάδα για το καλό της Άνδρου.
Το μόνο που ζητήσαμε, λοιπόν, από τον κ. Βιδάλη ήταν η συνευθύνη στην υπόδειξη των χρεών, των συνυπογραφών έναντι των προμηθευτών που αυτός και ο κ Σουσούδης δεν είχαν πληρώσει. Για να καταλάβουν όλοι σύμφωνα με όσα έχουν πει οι προμηθευτές τους κάποιοι είναι απλήρωτοι από το 2015 (!) μέχρι και το 2019! Και το χρέος – όπως λένε γιατί δεν υπάρχουν αναθέσεις – προς αυτούς ανέρχεται στην ύδρευση/αποχέτευση στα 130.000 ευρώ, όλα ατιμολόγητα και χωρίς κανένα πρωτογενές αίτημα.
Αλήθεια τι σας εμπόδισε επί 5 ολόκληρα χρόνια να μην αναθέσετε; Τι κάνατε επί 5 ολόκληρα χρόνια για να τακτοποιήσετε τις ατιμολόγητες και χωρίς αναθέσεις παραγγελίες σας; Γιατί απαιτείτε η επόμενη διοίκηση να παρανομήσει για να καλύψει τις δικές ατασθαλίες και τη δική σας κακοδιοίκηση επί 5ετία; Κύριε Βιδάλη και κύριε Σουσούδη οι προμηθευτές που αφήσατε ακάλυπτους και χωρίς έστω και μια νόμιμη ανάθεση τη δυνατότητα να πάνε δικαστικά να διεκδικήσουν με νόμιμο τρόπο τα χρωστούμενα σας.
Εμείς δεν έχουμε σκοπό να μπλέξουμε στον κυκεώνα που μπλέξατε εσείς τον Δήμο Άνδρου. Είχατε τη δυνατότητα να παραγγείλετε και να πληρώσετε νόμιμα επί 5ετία. Δεν το κάνατε. Μην φωνάζετε τώρα περί νομιμότητα όντας πλέον και παράνομοι και εκπρόθεσμοι.
Πηγαίνετε στα δικαστήρια με αυτούς που κοροϊδέψατε να βρείτε άκρη. Ο Δήμος Άνδρου θα πληρώσει μόνο με νόμιμο τρόπο και όταν αποφανθούν τα δικαστήρια που εσείς τον μπλέξατε και μαζί μπλέξατε και τους εαυτούς σας.
Εμείς θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε να οργανωθεί σε σωστή βάση ο ανοργάνωτος Δήμος που αφήσατε πίσω προχωρώντας σε κάθε αναγκαία παρέμβαση για την επίλυση δεκάδων θεμάτων.
Εσείς αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να βοηθήσετε τουλάχιστον φροντίστε να μην κάνετε άλλο κακό. Οι Ανδριώτες μας παρακολουθούν και μας κρίνουν όλους καθημερινά.

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

  • Απόψεις επί του προϋπολογισμού 2020 και απάντηση στον κ. Λοτσαρη για το λιβελλογράφημα που εξέδωσε

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο για τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2020, του Δήμου Άνδρου. Ένας προυπολογισμός αυξημένος κατά πολύ σε έσοδα και χρηματοδοτήσεις σε σχέση με παλαιότερα έτη. Δυστυχώς όμως, όπως ανέφερα και στο συμβούλιο, θεωρώ πως ο προϋπολογισμός έχει πολλά λάθη στην σύνταξή του και στη φιλοσοφία του, πράγμα το οποίο δεν μπόρεσα να το εκφράσω πλήρως στο συμβούλιο, καθότι ο χρόνος που μου διέθεσαν ήταν πολύ περιορισμένος. Μου διέθεσαν μόνο ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ για να εκφέρω άποψη σχετικά με ένα προϋπολογισμό αποτελούμενο από 130 σελίδες και περισσότερους από 1200 κωδικούς. Ίσως αυτή είναι η συνεργασία, που ζητάει προσχηματικά ο κ. Λοτσάρης. Στη πραγματικότητα λειτουργεί αυτόβουλα και επιπόλαια, καθώς δεν θέλει ούτε να συνεργαστεί επί της ουσίας, αλλά ούτε και να ακούσει κάποιες απόψεις-συμβουλές. Το ίδιο φυσικά και ο έτερος της διοίκησης, ο παίζων το ρόλο της Πυθίας με τους χρησμούς της, κ. Γιαννίσης, ο οποίος είχε το θράσος να με κατηγορήσει πως μίλησα άσχημα στην διευθύντρια οικονομικής υπηρεσίας, επειδή της είπα πως δεν κάνει σωστά τη δουλειά της. Όταν ο ίδιος έχει ξεχωρίσει τους υπαλλήλους σε ημέτερους και υμέτερους κατά το δοκούν. Υπάρχει θέμα ισοσκελισμού του προυπολογισμού και κατά συνέπεια δεν είναι σωστός. Δεν υπάρχει συμφωνία στα ποσά των εισηγήσεων, της εισηγητικής, της αιτιολογικής και του ταμειακού απολογιστικού πίνακα. Με σημαντικότατο λάθος την χρησιμοποίηση ενός κωδικού ύψους 100.000 ευρώ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ. Ως εκ τούτου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακυρωθεί ή στην καλύτερη περίπτωση, θα επιστρέψει με πολλές παρατηρήσεις. Σχετικά τώρα με τις αιτιάσεις του κ. Τηνιακού, ότι βρήκε χρέη και των κ.κ. Λοτσάρη Γιαννίση, ότι δεν μπορούν να κάνουν όσα θα ήθελαν λόγω σφιχτού προυπολογισμού επειδή προέρχεται από την δική μας διοίκηση, Θα αναφερθώ στα εξής: 1. Ο κ. Τηνιακός ήταν μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Άνδρου όταν τον 9/ 2014 μας άφησε ταμείο, με χρήματα από ίδια έσοδα, 57.000 ευρώ και οφειλές προς τρίτους περισσότερα από 1.800.000 ευρώ Αντίθετα η δική μας διοίκηση τον 9/ 2019 άφησε στα ταμεία του Δήμου, χρήματα από ίδια έσοδα 1.000.000 ευρώ, 450.000 γενικά τακτικά, 250.000 τακτικά καθαριότητος ηλεκτροφωτισμού και 250.000 τακτικά ύδρευσης, χρήματα, τα οποία κάλυπταν κατά πολύ τις οφειλές προς τρίτους. 2. Το 2014, όταν παραλάβαμε, τα συνολικά τακτικά έσοδα του Δήμου ήταν 1.400.000, ενώ το 2019 παραδώσαμε τακτικά έσοδα 1.900.000 ευρώ, αυξημένα κατά 500.000 ευρώ!!! 3. Κόπτεται ο κ. Λοτσάρης για τα 130.000 ατιμολόγητες υποχρεώσεις στην ύδρευση και εγκαλεί όλους τους υπεύθυνους ύδρευσης από το 2015 ότι παρανόμως έγινε αυτό. Αγνοώντας ότι η ύδρευση αποτελεί το κατεξοχήν αντικείμενο, που δεν μπορεί να μπαίνει σε γραφειοκρατικούς κανόνες. Αφού κατηγορεί τόσους συμβούλους, ας αποδείξει ότι δεν έγιναν οι εργασίες και τότε να πάει στον εισαγγελέα και όχι στο φβ με τεχνάσματα επικοινωνιακά. Οι εργασίες όλες, μία προς μία έχουν γίνει μέχρι τελευταίο σεντ και σε όλους όσοι ασχολήθηκαν με το αντικείμενο αυτό της ύδρευσης, ο κ. Λοτσάρης τους οφείλει ένα δημόσιο ΣΥΓΓΝΩΜΗ για αυτά που υπονοεί στο λιβελογράφημα που εξέδωσε στο πανικό του, σήμερα. Τόσο οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των χωριών, οι υπεύθυνοι ύδρευσης και οι υδραυλικοί του δήμου, βεβαιώνουν απόλυτα τις δαπάνες αυτές. Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά, το ταμείο είχε 250.000 ευρώ πλεόνασμα για ύδρευση και οι κωδικοί της ύδρευσης είχαν επιπλέον χρήματα για να προχωρήσει σε εξοφλήσεις. Που βρήκε ο κ. Λοτσάρης 220.000 ευρώ για την λειτουργία του Βιολογικού? Πως κατάφερε να εξασφαλίσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για το αποχετευτικό? Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτά τα χρήματα τα εξασφάλισε από τη δική μας διοίκηση και εκείνος τα χρησιμοποιεί, όπως κρίνει στο φετινό προυπολογισμό. Έχει το θράσος να αφήνει αιχμές σε ανθρώπους νοικοκυραίους, δουλευταράδες και ευυπόληπτους στην κοινωνία της Άνδρου, που έδωσαν τα πάντα προκειμένου η Άνδρος και μάλιστα σε περίοδο λειψυδρίας να μην έχει προβλήματα υδροδοσίας. 4. Αναφέρεται ο κ. Λοτσάρης σε ατιμολόγητες υποχρεώσεις, που βρήκε και δεν τις πληρώνει, ενώ ξεχνάει ο ίδιος ότι στο ξεκίνημά του σπατάλησε μη νόμιμα 203.000 ευρώ σε απευθείας αναθέσεις σε χωματουργικές εργασίες μέσα στο χειμώνα, βαφτίζοντάς τα έκτακτα. Την ίδια στιγμή που χωριά υποφέρουν από τις καταστροφές της θεομηνίας του Οκτώβρη. Το ποσό των 203.000 ευρώ το είχαμε εξασφαλίσει για αποκαταστάσεις από θεομηνίες και το χρησιμοποίησε με ετεροχρονισμένες αναθέσεις για να αποκαταστήσει χαντάκια και χωματόδρομους μέσα στο χειμώνα. Από πότε οι καθαρισμοί των χαντακιών συνιστούν επείγουσα κατάσταση για να προβαίνουμε σε απευθείας ανάθεση? 5. Ταμεία γεμάτα βρήκατε κύριοι, αφού σπαταλήσατε 700.000 ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, με περισσότερα από αυτά περίπου 400.000 ευρώ να είναι αρμοδιότητα του επαρχείου. Καθαρισμοί επαρχιακών χωμάτινων δρόμων και χαντακιών, καθαρισμοί ρεμάτων και ολική επισκευή του πρώην επαρχείου, είναι ξεκάθαρα, αρμοδιότητα του Επαρχείου και ο κ. Λοτσάρης τα κατασπατάλησε κατά το δοκούν. 6. Έχετε προσλάβει ειδικούς συνεργάτες «άμισθους» και έμμισθους, μια ολόκληρη στρατιά και μετά ισχυρίζεστε πως έχετε στενό προυπολογισμό. Ο συνεργάτης δίπλα στον κ. Γιαννίση που θα αμειφτεί με 15.000 ευρώ με σκοπό την οργάνωση του συνεδρίου Ναυτικών Μουσείων, τι χρειάζεται? Είναι απίθανη σπατάλη που φτάνει στα όρια της ασυδοσίας. Παράλληλα δεν έχετε προυπολογίσει κανένα έξοδο φιλοξενίας σε μια τόσο μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει στην Άνδρο και την εξασφαλίσαμε εμείς πέρυσι στο Γαλαξίδι ύστερα από στοχευμένες ενέργειες του Δήμου και της υπέυθυνης, κ. Αθηνάς Τσατσομοίρου. Έχετε δηλαδή βάλει ειδικό συνεργάτη με αμοιβή 15.000 ευρώ για μια εκδήλωση και για την ίδια την εκδήλωση δεν έχετε βάλει ούτε ένα ευρώ!!! Παγκόσμιο φαινόμενο «πρωτοτυπίας» και ανοησίας. 7. Άλλη απίθανη δαπάνη, εξωτερικός συνεργάτης ύδρευσης!!! με αμοιβή 12,500 ευρώ, 8. Γενικός Γραμματέας στο Δήμο και 4 έμμισθοι συνεργάτες με ετήσιο κόστος που ξεπερνά τις 120.000 ευρώ!!! Και μετά αναρωτιέστε κύριοι, ότι δεν σας φτάνουν τα χρήματα. Πόσα θέλετε ποια για να ξοδεύετε? Ύστερα κατηγορείτε εκείνους που δούλεψαν και εκβιαστικά τους λέτε: «ελάτε να αναλάβετε μαζί μου, προκειμένου να πληρώσω τις υποχρεώσεις του Δήμου». Αν δηλαδή σας ακολουθήσουν θα πληρώσετε τις υποχρεώσεις, ενώ αν δεν δεχτούν δεν θα πληρώσετε. Αυτά να τα λέτε εκεί που ξέρετε κ. δήμαρχε με τις νέες αντιλήψεις, που φέρατε. Να λυπάστε για την κατάντια που έχετε φέρει το δήμο κ. Λοτσάρη και αν δεν έχετε συνεργάτες να αναλάβουν ευθύνες βρείτε τους ανάμεσα στις στρατιές των «άμισθων» και έμμισθων ειδικών συνεργατών. Στην ανάγκη πάρτε και άλλους, σας έχουν συνηθίσει πλέον για τις επιλογές σας. Εκβιασμούς για να κάνετε τη δουλειά σας και εκφοβισμούς δια του «τύπου», να τους κάνετε εκεί που ξέρετε. Έχετε διχάσει το νησί με την μειοψηφική αντίληψη που κουβαλάτε.

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για μια ακόμα φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές: ο πρώην Δήμαρχος Σουσουδης στοιχειωθετει με ποσά, πρόσωπα και καταστάσεις και ο νυν δημαρχος Λοτσαρης αερολογει επιτιθέμενος χωρίς να αποδεικνύει το παραμικρό. Σαν δημότες που πληρώνουμε αδρά τα γούστα του, μπορεί ο κος Λοτσαρης να μας απολογηθεί για τα χρήματα μας, τα χρηματα του οικονομικά ζορισμενου δήμου μας, που πετάει για την πρόσληψη της πολιτικής παρέας του σε διάφορες απίθανες θέσεις (π.χ γενικός γραμματέας στον Δήμο Άνδρου!),να μην πούμε για το όργιο ταξιδιών για ψύλλου πήδημα (πληρώσαμε οδοιπορικά μέχρι για να παραστεί ο αντιδήμαρχος Γιαννισης στα εγκαίνια των σπίτιων ανακύκλωσης στην Καλλιθέα…λες και ήταν απαραίτητη η παρουσία του εκεί!). Απαιτούμε απάντηση για καθεμία αεριτζηδικη δαπάνη, κι οπωσδήποτε τεκμήριωμενη απόδειξη για την νομιμότητα των αναθέσεων και των οικονομικών απαιτήσεων αυτών που σκάβουν τα χαντάκια της Άνδρου επί πενταμηνο λες και δεν εχει ανάγκη το νησί από τίποτα άλλο (εκτός αν ψαχνουμε για θησαυρό ή πετρέλαιο και μας το κρατούν για εκπληξη).
    Ευτυχώς αναμεταδίδονται τα δημοτικά συμβούλια, τα οποία δεν σας κολακεύουν καθόλου κύριε Λοτσάρη και λοιποί συνδιοικουντες…ούτε για τους τρόπους συμπεριφοράς ούτε για τον τρόπο διοίκησης. Αυτά τα λίγα, για να μην μας περνάτε για ζαβαντριωτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.