Η επιτάχυνση διαδικασιών έγκρισης της χρηματοδότησης, της αδειοδότησης και της δημοπράτησης 17 Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων ύψους χρηματοδότησης άνω των 400 εκατ. ευρώ και η αντιμετώπιση επιμέρους γραφειοκρατικών προβλημάτων ήταν το βασικό θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3.2.2020 στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπό την προεδρία του υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη.

Οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων αφορούν στις περιοχές: Δυτική Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Λαμία, Βόρειος Έβρος, Λέσβος, Χαλκίδα, Λάρισα, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Σητεία, Χερσόνησος, Μύκονος, Φωκίδα, Άνδρος, Τήνος, Κεφαλονιά.

«Η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων είναι ζήτημα εθνικής προτεραιότητας και δεν γίνεται να καθυστερούμε. Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε συστηματικά έτσι ώστε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Πολλοί λένε να μη χάσουμε τα λεφτά της ΕΕ, άλλοι λένε να μην πληρώσουμε άλλα πρόστιμα. Προσωπικά δεν τα λογαριάζω τόσο όλα αυτά, όσο λογαριάζω το ότι η διαχείριση απορριμμάτων είναι πρώτιστα θέμα εθνικού φιλότιμου, δημόσιας υγείας και πολιτισμού. Θα είναι μια μεγάλη κατάκτηση όλων μας, αυτές οι μονάδες να δημοπρατηθούν, να γίνουν και να αλλάξει η όψη της κάθε περιοχής. Πρέπει να προχωρήσουμε παντού», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης κατά την διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο γγ διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, η ειδική γραμματέας Διαρθρωτικών Ταμείων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκη Δανδόλου, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) και μελετητών έργων από 17 περιοχές της χώρας. Οι εκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν την πρόοδο των έργων και υπέβαλαν συγκεκριμένα αιτήματα στο ΥΠΕΝ.

Ο κ. Γραφάκος επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες, ώστε έως τα τέλη του 2020 να έχουν δημοπρατηθεί και οι 17 μονάδες ενώ η κ. Δανδόλου, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτή η χρονική συγκυρία απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, μιας και είναι η τελευταία ευκαιρία για τα αστικά απόβλητα.

Πηγή: Protagon.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.