Αικατερίνη Ρόζη από τ’ Απροβάτου
Στο σεμινάριο ρομποτικής – αυτοματισμών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος  

Επιμέλεια: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΟΓΚΙΚΑΣ

Το σεμινάριο ρομποτικής και  αυτοματισμών (ESA Robotics and Automation Teacher  workshop) συμμετείχε και παρακολούθησε με επιτυχία η καθηγήτρια του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας Αικατερίνη Μαρία Ρόζη, με καταγωγή από τ’ Απροβάτου, που διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος – ESA (European Space Agency), την αντίστοιχη δηλαδή NASA στην Ευρώπη,  στις εγκαταστάσεις του στο Βέλγιο, στο ESEC-Galaxia, στην περιοχή Transinne, από 15 έως και 17 Ιανουαρίου 2020 και το παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και επιστήμονες από όλη την Ευρώπη. Η καθηγήτρια του σχολείου παρευρέθηκε στο υψηλού επιπέδου σεμινάριο με προσωπική πρόσκληση από την ESA.

Lego Mindstorms

Η κ. Ρόζη επιλέχθηκε να παρουσίασει την εργασία της με θέμα «pH Μέτρο Οξύτητας – Βασικότητας Διαλυμάτων» στην οποία επιχειρείται μια νέα διδακτική προσέγγιση για τη διδασκαλία της Χημείας. Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Lego Mindstorms για να κάνει  όχι μόνο πιο ευχάριστη και αποδοτική την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά μετατρέπει την αίθουσα του σχολικού εργαστηρίου σε εργαστήριο ερευνητών του μέλλοντος. Κεντρίζοντας έτσι το ενδιαφέρον του μαθητή που μπορεί να γίνει ο αυριανός ερευνητής. Μέσω του σχεδίου μαθήματος προσεγγίζεται η έννοια του pH, η σημασία του στην καθημερινή μας ζωή και δίνεται ένας ακόμα τρόπος λήψης μετρήσεων του (μέσω του ρομπότ), ο οποίος ήδη χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που η φυσική παρουσία μας δεν είναι δυνατή όπως στα πυρηνικά ατυχήματα, τα ηφαίστεια ή σε άλλους πλανήτες όπως ο Άρης.

Η ESA

Η ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος)  δημιουργήθηκε στις 30 Μαΐου 1975 με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των ευρωπαϊκών διαστημικών δραστηριοτήτων, ως αποτέλεσμα της κατανόησης ότι ήταν ασύμφορο να έχει η κάθε χώρα μέλος ένα ξεχωριστό διαστημικό πρόγραμμα και με απώτερο σκοπό να ανταγωνιστεί την τεχνολογική υπεροχή της πρώην ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ στον συγκεκριμένο τομέα. Έχει 22 κράτη μέλη  ένα εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.