Το δίδυμο Σουσούδη-Καπάκη ξαναχτυπά, απαλλάσσοντας μας πλέον από οποιαδήποτε αμφιβολία ότι κινούνται διαρκώς και σε μεταξύ τους συνεννόηση εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας εξεύρεσης βιώσιμων και ταυτόχρονα ρεαλιστικών λύσεων στα μεγάλα ανοιχτά θέματα του νησιού μας.

Τελευταίο επεισόδιο η από κοινού προγραμματισμένη αντι-συγκέντρωσή τους για το ζήτημα των ανεμογεννητριών, αμέσως μετά την ηχηρή απουσία του πρώτου και την εκκωφαντική αφωνία του δεύτερου στην πρόσφατα οργανωμένη σχετική συνάντηση ουσιαστικού διαλόγου με συμμέτοχους όλους τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και τους οικονομικούς παράγοντες που διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη του θέματος των χωροθετήσεων και της ισχύς τους.

Ο τέως Δήμαρχος κ. Σουσούδης μετά από 9 χρόνια στα κοινά της Άνδρου που όχι απλώς δεν έχει να επιδείξει τίποτα στη θωράκιση του νησιού έναντι της επέλασης αδειοδοτήσεων των ανεμογεννητριών, αλλά έχει μάλιστα υπερψηφίσει την εγκατάσταση αρκετών εξ αυτών, σήμερα εμφανίζεται αγωνιζόμενος εναντίον της ίδιας της απραξίας του και πολλών εκ των μέχρι τώρα επιλογών και αποφάσεών του.

Ο τέως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και επί 6 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και  επικεφαλής παράταξης κ. Καπάκης, ο οποίος επίσης όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει πράξει τίποτα εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, αν δεν έχει ενθαρρύνει κιόλας την είσοδό τους στο νησί από την κυβερνητική θέση που κατείχε, εμφανίζεται αίφνης (κι αυτός) επαναστατημένος εναντίον κατά της ίδιας της έως τώρα στάσης του.

Το μόνο ενδιαφέρον που παρατηρούμε είναι η (συν)απόφασή τους να ασχοληθούν  επιτέλους με ένα σημαντικό ζήτημα της Άνδρου και από αυτή την άποψη χαιρετίζουμε την κοινή στάση τους. Έστω και εάν είναι βέβαιο ότι θα εξακολουθήσουν να αποφεύγουν με κάθε τρόπο να πάρουν θέση, μεταξύ άλλων, για την άθλια δημοσιονομική κατάσταση που παραλάβαμε (2 εκ. ευρώ χρέη), για το χώρο τοποθέτησης του δεματοποιητή και γενικότερα για τη μετατροπή του δήμου σε ουραγό της τοπικής αυτοδιοίκησης από την προηγούμενη διοίκηση που πορεύτηκε βουτηγμένη στην αδιαφάνεια μέχρι να αποδοκιμαστεί από τους δημότες.

Η χωρίς θέσεις και αρχές ακραία λαϊκιστική συμπόρευσή τους δεν κάνει πια εντύπωση σε κανέναν που ζει στον τόπο μας, καθώς και να ήθελαν να κρυφτούν τους μαρτυρά ξεδιάντροπα η οβιδιακή μετάλλαξη του κ. Καπάκη σε σχέση με την χωροθέτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σε ό,τι μας αφορά παραμένουμε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του παρόντος των Ανδριωτών και του βιώσιμου μέλλοντος του νησιού μας. Μακριά από ψεύτικες υποσχέσεις και ψηφοθηρικούς τακτικισμούς φθηνής επαναστατικής γυμναστικής. Προσανατολισμένοι στον τοπικό δημοκρατικό διάλογο και σε αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις, με δεδομένο το ζοφερό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο πρόσφατο παρελθόν από όσους τώρα εμφανίζονται ως αθώες περιστερές, για την εξεύρεση σήμερα των καλύτερων εφικτών λύσεων.

 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να σας υπενθυμίσουμε κύριε Λοτσάρη, ότι εκφράζετε την μειοψηφία των ανδριωτων, επομένως αφήστε αυτούς που πρέπει να μιλήσουν για την Άνδρο και τα προβλήματα της και να σας παραπέμψουμε στην πρόσκληση που ΕΣΕΙΣ απευθύνατε στις εταιρείες αιολικών να έρθουν να μας ενημερωσουν για τα οφέλη των ΑΠΕ. Όχι μόνο δεν δείχνει πρόσκληση για διαπραγματευση αντιθέτως δείχνει ότι αναζητήσατε τρόπο να μας επιβάλλετε αυτούς και τις αποφάσεις τους. Η απάθεια σας όταν δήλωσαν ότι δεν θα αποφασίσουμε εμείς τι θα γίνει στο νησί μας είναι ντροπή και αισχος τα οποία αν εσείς δεν α ντιλαμβανεστε, τα νιώθουμε εμείς οι Ανδριωτες. Τα περί οικονομικών τα καταλάβαμε νωρίς νωρίς και δεν χαιρόμαστε για το πώς διαχειριζεστε τα χρήματα ΜΑΣ. Δεν τιμά καθόλου τον τόπο η στάση σας τόσο ως επάρχου, οπότε και λαμψατε δια του τίποτα από πλευράς έργου, αλλά της άριστης ραδιουργου δράσης ασχέτως κόστους για την Άνδρο, αλλά και τωρα ως δημάρχου πού νομίζει ότι ο Δήμος είναι ταβέρνα και ως τέτοια τον λειτουργείτε. Θα σας έλεγα απλα πως δεν δικαιουσθε να ομιλειτε για την Άνδρο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.