“Για μια ακόμα φορά, ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου γινόμαστε αποδέκτες μιας παροιμιώδους απαξίωσης των δημοκρατικών  θεσμών από την διοίκηση του δήμου.

Στο πρόσφατο αίτημά μας για σύγκλειση δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς, ενόψει του άμεσου κινδύνου εγκατάστασης των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στο νησί μας, πήραμε αρνητική απάντηση, λόγω τυπικών διαδικασιών και μάλιστα για ένα θέμα που έπρεπε να είχε συγκαλέσει, η διοίκηση Λοτσάρη.

Σε εκ νέου αίτημα μας, για το ίδιο μείζον θέμα, όπου εξαντλήσαμε κάθε τυπική διαδικασία, λάβαμε μια απαράδεκτη και σχεδόν περιφρονητική απάντηση από τον πρόεδρο κ. Μπάλλα, που ήταν εις γνώση, του δημάρχου κ. Λοτσάρη.

Ο κ. Μπάλλας μας απάντησε με έναν πρωτοφανώς  απαξιωτικό τρόπο, στην μείζονα, στην ελάσσονα αντιπολίτευση και στον ανεξάρτητο δημ. Σύμβουλο, δηλαδή σε 13 Δημοτικούς Συμβούλους, που συγκάλεσαν Δημοτικό Συμβούλιο για  τις 11-4-2020, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Είναι αυτονόητο, γνωστό και αδιαμφισβήτητο  ότι στις αποφάσεις της πλειοψηφίας οφείλει να συμμορφώνεται ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος οφείλει να τηρεί τους τύπους και τις δημοκρατικές διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Δυστυχώς αυτή η απάντηση πριν περιέλθει στα χέρια των συμβούλων, προωθήθηκε πρωτίστως στο «άτυπο γραφείο τύπου» της διοικούσας ομάδας, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο και με τα απίθανα γραφόμενα στο γνωστό site, να υποβαθμίσει και να λοιδορήσει  την πρωτοβουλία της πλειοψηφίας των συμβούλων.

Στην απάντηση αυτή, με απίθανα επιχειρήματα, μας κατηγόρησαν τάχα, ότι εν μέσω πανδημίας, έχουμε την απαίτηση να συγκαλέσουμε δημοτικό συμβούλιο. Ξεχνάνε όμως ότι:

  1. Εν μέσω πανδημίας στις 16/03/2020, υπογράφτηκε!!! υπουργική απόφαση για άδεια αιολικών στην περιοχή Φραγκάκι Κορθίου.
  2. Ο δήμαρχος και όλοι οι σύμβουλοι ομόφωνα, έχουμε δεσμευτεί ότι θα στηρίξουμε την ομόφωνη απόφαση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Άνδρου, που είναι η άσκηση κάθε νόμιμης διαδικασίας προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην Άνδρο, μέχρι να εκδοθεί το ειδικό χωροταξικό για τα νησιά.
  3. Η προσφυγή που μπορεί να ασκήσει ο δήμος μας έχει καταληκτική ημερομηνία.
  4. Έχει συσταθεί για την ως άνω προσπάθεια, από το δημοτικό συμβούλιο, επιτροπή δράσης, η οποία αποτελείται από τον έπαρχο, τον δήμαρχο, τους δύο επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, με τους αναπληρωματικούς τους, καθώς και πέντε πολίτες με τους αναπληρωματικούς τους.
  5. Εν μέσω πανδημίας τοιχοκολλήθηκε στο κτίριο του Δήμου Άνδρου η απόφαση αναγκαστικών απαλλοτριώσεων!!! για το αιολικό πάρκο στον Αγ. Ονούφριο και δεν μας έγινε γνωστό από το δήμο.

Το πρόβλημα των αιολικών πάρκων στην Άνδρο είναι υπαρκτό, φλέγον, πρώτης προτεραιότητας  και η επόμενη μέρα της πανδημίας πρέπει να μας βρει πανέτοιμους και με υλοποιημένες τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι στους Δημότες.

Δυστυχώς όμως, αν αρχικά υπήρξε σύμφωνη ψήφος και της Διοίκησης Λοτσάρη, οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις, οι απουσίες του δημάρχου, από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής που συστήθηκε για τα αιολικά και η κωλυσιεργία ά λ λ α  δείχνουν.

Ο κ. Μπάλλας, ως πρόεδρος του Δ.Σ., εκμεταλλευόμενος με άκομψο τρόπο τον θεσμικό του ρόλο,  με αυτό το πρωτοφανές και σε πολλά σημεία απαξιωτικό κείμενο του προσπαθεί, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα της ολίγων μηνών Δημαρχίας Λοτσάρη, εκδηλώνοντας πρωτοφανή και ανεπίτρεπτη ασέβεια στον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων.

Παράλληλα παίρνοντας ηγετικό ρόλο, της  ατύπως πλην δεδηλωμένης φωνής της νυν  εξουσίας, το αντιπολιτευτικό στο παρελθόν γνωστό διαδικτυακό μέσο, στρέφεται εναντίον όλων των συμβούλων, που συγκάλεσαν το Δ.Σ., με το γνωστό αναιδέστατο, χυδαίο και απαράδεκτο ύφος. Φέρεται ως υποστηρικτής της εγκατάστασης των βιομηχανικών αιολικών πάρκων και είναι εμφανής η προσπάθεια απαξίωσης και φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής ακόμα κι αν πρόκειται για την ισχυρότατη πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων! Δεν μιλάμε απλά για 13 Δημοτικούς Συμβούλους αλλά για 13 σε σύνολο 21.

Ποιος σέβεται και ποιος όχι τους θεσμούς αλλά και την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο τόπος λόγω της πανδημίας το γνωρίζουν όλοι.

Η ανοχή μας στις δράσεις της Διοίκησης, που προκαλούν την νοημοσύνη μας, έχει και όρια. Η Διοίκηση στην οποία συμμετέχει ο κ. Μπάλλας και την οποία στηρίζει εργολαβικά το «άτυπο γραφείο τύπου του δήμου», φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες για να υλοποιήσει όσα κάτω από άλλες συνθήκες θα την εξέθεταν ανεπανόρθωτα.

Για την ευθυκρισία κύριοι-κύριοι, την δεοντολογία και για το σεβασμό  στους θεσμούς και την Δημοκρατία, κρινόμαστε καθημερινά από τη κοινωνία της Άνδρου.

Ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης
«ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.