Κύριε Πρόεδρε Δ.Σ. Άνδρου, Ελ.  Μπάλλα

Κύριε Δήμαρχε Άνδρου , Δ. Λοτσάρη

Με την παρούσα επιστολή μας , επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι διαφωνούμε ρητά με τη συνεχή τακτική διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, αποκλειστικά μέσω της “δια περιφοράς” μεθόδου, κατά την οποία δεν επιτρέπεται η διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων προς ψήφιση εκτός αν προβλέπεται ρητά.

Όπως γνωρίζετε, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, ο νομοθέτης έχει προβλέψει και τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. Κατά την άποψή μας ο Δήμος οφείλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα διαλόγου και συνδιαμόρφωσης των απόψεων των συμβούλων, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση των προτάσεων της διοίκησης. Έτσι θα ικανοποιείται και η συνταγματική αρχή της δημοσιότητας της συνεδρίασης.

Δεν θεωρούμε χρήσιμη την τακτική σας να διεξάγετε όλες ανεξαιρέτως τις συνεδριάσεις των αποφασιστικών συλλογικών οργάνων του Δήμου μας, με την «δια περιφοράς» μέθοδο, όταν μάλιστα εισάγονται προς ψήφιση κρίσιμα θέματα για το μέλλον του Δήμου μας, όπως π.χ. οι αναμορφώσεις του Τεχνικού προγράμματος (βλ. προγραμματιζόμενη συνεδρίαση Δ.Σ. της 14.04.2020).

Σημαντική παρακαταθήκη για τον Δήμο και οδηγός, αποτελεί το Δημοτικό Συμβούλιο της 11.04.2020 που συγκαλέσαμε με αίτημά μας οι 13 δημοτικοί σύμβουλοι και το οποίο υλοποιήθηκε απρόσκοπτα και επιτυχημένα.

Ελπίζουμε με αφορμή των εκτάκτων αυτών συνθηκών, να γίνει επιτέλους χρήση όλων των δυνατοτήτων που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία, κάτι το οποίο σας έχει ζητηθεί από την αρχή κιόλας της δημοτικής περιόδου από συμβούλους της παράταξής μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι με την υπ΄ αρ. πρωτ. 1822/16.03.2020 επιστολή του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Πιερρακάκη) αναφέρεται η εφαρμογή e-presence.gov.gr για τις συνεδριάσεις των Οργάνων της δημόσιας διοίκησης, είτε οποιαδήποτε άλλη πρόσφορη και έγκυρη εφαρμογή για τηλεδιασκέψεις. Επίσης στις 25.3.2020 η ΚΕΔΕ ενημέρωσε για τη δυνατότητα δωρεάν τηλεδιάσκεψης μέσω του συστήματος Webex για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των Επιτροπών, που μπορούν να τις παρακολουθήσουν χιλιάδες πολίτες και μπορούν να βγουν και στο youtube.

Καμία δικαιολογία λοιπόν δεν υφίσταται, ακόμα και για κατεπείγοντα ζητήματα, ώστε να επιλέγετε αποκλειστικά την “δια περιφοράς” τηλεφωνική συνεδρίαση ή ακόμα χειρότερα όταν συνεδριάζουν τα όργανα με αποστολή μηνυμάτων, όπως κατ’ εξακολούθηση επιλέγετε.

Η μοναδική περίπτωση με την οποία συμφωνούμε να διεξάγονται οι συνεδριάσεις των συλλογικών μας οργάνων “δια περιφοράς” για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα προφύλαξης έναντι του κορωνοιού , είναι να έχει προηγηθεί συνεννόηση τόσο του κ. Δημάρχου όσο και του κ. Προέδρου του Δ.Σ. με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μόνον εφόσον πρόκειται για ζητήματα απλά και διαδικαστικού χαρακτήρα.

Με βάση λοιπόν την πάγια επιλογή σας να γίνονται συνεδριάσεις με αποστολή μηνυμάτων και χωρίς διαβούλευση σε αντίθεση με την επιτυχημένη και καινοτόμα πρωτοβουλία μας με τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, σας ζητάμε να ακολουθήσετε το αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα αιρετών και πολιτών. Στις συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου ζητάμε να πληρούνται ταυτόχρονα η διαφάνεια, η λογοδοσία και οι ανοιχτές διαδικασίες, ως θεματοφύλακες του πολιτικού μας πολιτισμού.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Γιάννης Καπάκης

Βασίλης Αδάμης

Αναστασία Μαμάη

Σπυρίδων Τσαούσης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μα τι λέτε τώρα, οι αντίθετες απόψεις απαγορεύονται. Όπως απαγορεύεται να μαθαίνουν οι δημότες τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του Δημαρχείου, όπως ενοχλείται η στενή παρέα που διοικεί όταν δημοσιοποιούνται διάλογοι, αλληλογραφία,συμφωνίες, ραδιουργίες κι όσα πραγματικά λέγονται στα δημοτικά συμβούλια. Μετα πώς θα μπορεί η PRAVDA τους να παραπληροφορεί, να παραποεί λόγους και πράξεις, να λασπολογεί ανενόχλητα;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.