Διανύουμε μια περίοδο πολύ δύσκολη για όλους και θα είναι πιο δύσκολη μετά την άρση του περιορισμού μετακινήσεων, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων από όλη αυτή τη κατάσταση ειδικά για τις επιχειρήσεις του νησιού μας.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας και ειδικά λόγω της ειδικότητας μου ως φοροτεχνικός αντιλαμβάνομαι πολύ την επόμενη μέρα. Ακούω καθημερινά τις ανησυχίες και τις αγωνίες των συμπολιτών μας για τις επιχειρήσεις τους.

Σα συνδυασμός καταθέσαμε στα μέσα Απριλίου στο Δήμο πρόταση με μέτρα ελάφρυνσης τόσο των επαγγελματιών όσο και των οικογενειών του νησιού μας, μέτρα τα οποία πάρα πολλοί δήμοι υιοθέτησαν, μέτρα που πιστεύω ότι είναι γνωστά στη Δημοτική Αρχή και από την από 20/3/20 Πράξη Ειδικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 68 άρθρο 27ο).  Ποτέ όμως δε πήραμε κάποια απάντηση από τη δημοτική αρχή ούτε βλέπουμε να έχει συμπεριληφθεί κάτι σχετικό στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, αντιθέτως στο συμβούλιο αυτό η δημοτική αρχή μας έφερε σαν πρόταση για αλλαγή στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, μία πρόταση που μόνο διάθεση να βοηθήσει τη τοπική κοινωνία δεν έχει. Παίρνετε τα λεφτά από την ΣΑΤΑ των χωριών και τα ενώνετε ώστε να πραγματοποιήσετε μια μεγάλη εργολαβία.

Σαν συνδυασμός δεν είμαστε σύμφωνοι με κάτι τέτοιο για τους παρακάτω λόγους:

  • Αφαιρείται το δικαίωμα από το κάθε μικροεργολάβο του νησιού να λάβει μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία
  • Ένας τέτοιος διαγωνισμός είναι πολύ πιθανό να κερδηθεί ένας μεγαλοεργολάβος από την Αθήνα, πράγμα που σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά δεν θα αποδοθούν στη τοπική αγορά.
  • Από την αρχή της σύνταξης του προϋπολογισμού ήμασταν αρνητικοί στην μη απόδοση της ΣΑΤΑ απευθείας στους προέδρους. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων γνωρίζουν επακριβώς της ανάγκες της περιοχής τους και μπορούν να διαθέσουν αναλόγως τα διαθέσιμα ποσά. Επίσης με την αλλαγή αυτή δεν εξασφαλίζεται ότι η κάθε Κοινότητα θα ωφεληθεί σύμφωνα με το ποσό που πραγματικά της αναλογεί.

Σαv δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουμε  την τοπική κοινωνία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι γι’ αυτό άλλωστε έχουμε εκλεγεί. Για το λόγο αυτό σα παράταξη καλούμε τον Δήμαρχο και τους συμπολιτευόμενούς του Συμβούλους να υιοθετήσουν άμεσα τις προτάσεις μας για την ελάφρυνση των υποχρεώσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων προς τον Δήμο και να ακολουθήσουν τακτική τέτοια για τα προς υλοποίηση έργα που θα δίνει την ευκαιρία εργασίας και οικονομικής ανάσας στις ντόπιες επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση σε ολόκληρο το νησί μας.

Εκ μέρους του συνδυασμού «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες»

Αντώνογλου Αντώνιος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.