Μέλη της ομάδας της Aegean Rebreath στο Γαύριο, λίγο πριν ξεκινήσει για την επιχείρηση χαρτογράφησης του βυθού Άνδρου, στην Σταυροπέδα, εκεί που το 2011 μετά από έντονη βροχόπτωση η χωματερή του νησιού κατολίσθησε… Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

Η Aegean Rebreath 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για δραστικές λύσεις! Για το λόγο αυτό παρουσιάζουμε το ταξίδι μας στην Άνδρο για τη δεύτερη φάση επιχειρήσεων σχετικά με τη χωματερή που κατέρρευσε στη θάλασσα!


Μία μεγάλη προσπάθεια που περιελάμβανε την τρισδιάστατη απεικόνιση του πυθμένα από την ALS Marine Consultants Ltd. και την ογκομέτρηση των πλαστικών «υφάλων» από εμάς. Πλέον, γνωρίζουμε πως η χωματερή καλύπτει 400 στρέμματα βυθού και το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όσο περιμέναμε.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη Πράσινο Ταμείο, AMA – Andros Maritime Association, Andros’ Cycladic Tourism Network, OSTRIA HOTEL & APARTMENTS και όλους αυτούς που έκαναν την επιχείρηση μας δυνατή μέσω του crowdfunding! Υπό την αιγίδα του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ομάδα της Aegean Rebreath στο Γαύριο, λίγο πριν ξεκινήσει για την επιχείρηση χαρτογράφησης του βυθού Άνδρου, στην Σταυροπέδα. Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

Ο Κωστής Χατζιδάκης

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζουμε στην πράξη πρωτοβουλίες που συνδυάζουν τον εθελοντισμό με την προστασία του περιβάλλοντος! Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι αυτή της Aegean Rebreath για τον καθαρισμό του βυθού της νότιας περιοχής της Άνδρου από τη χωματερή που είχε καταρρεύσει στο σημείο αυτό πριν από μερικά χρόνια.
Δείτε στο βίντεο την πρόσφατη επιχείρησή τους, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, για τον υπολογισμό της ρύπανσης που έχει προκληθεί στο βυθό του νησιού. Τους αξίζουν συγχαρητήρια!

Το βίντεο

Camera: Βασιλική Ιωαννίδου, Xristina Styliara, Andonis Kappas
Underwater camera: Marios Zervas, ALS Marine Consultants Ltd.
Drone: ALS Marine Consultants Ltd.
Editing: Andonis Kappas 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.