Andriaki Εικόνες από ένα όχι και τόσο μακρυνό παρελθόν, είναι πλεόν απαγορευτικές

Εισιτήρια ηλεκτρονικά, μάσκες, αποστάσεις είναι τρεις από τις επτά βασικές οδηγίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ασφαλή παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους. Αναλόγως θα καταφέρουμε να παρακολουθήσουμε το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, που προσαρμόζεται και αυτό στις απαιτήσεις του COVID 19. Οι οδηγίες έχουν ως εξής:

1. Πληρότητα θεάτρων

Στο 75% μάξιμουμ θα πρέπει να ανέρχεται η πληρότητα των ανοιχτών θεάτρων, τα οποία Θα είναι έτσι διαμορφωμένα ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές. Δεν θα υπάρχει διάλειμμα.

2. Απολύμανση

Οι θέσεις θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση. Παράλληλα θα υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό αλκοολούχου διαλύματος 70% σε όλες τις εισόδους και εξόδους.

3. Kυλικείο ή μπαρ

Επιτρέπεται η λειτουργία κυλικείου/bar, αλλά είναι ευθύνη των θεατών να μη δημιουργείται συνωστισμός. Καλό είναι οι θεατές να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους.

4. Ανέπαφες συναλλαγές

Προτείνεται η προαγορά και η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο ανέπαφος έλεγχος εισιτηρίων (με scanner) και η τοποθέτηση διαχωριστικών σε ταμεία και γκισέ.

5.Αναμονή στην ουρά

Κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις ενάμισι μέτρου. Ο συντονισμός της ροής θα πρέπει να γίνεται από τους ταξιθέτες και τις ταξιθέτριες.

6. Αποστάσεις

Ανά δύο θέσεις το (τρίτο) επόμενο κάθισμα δεν θα προορίζεται για χρήση, ή θα προβλέπεται ανάλογη κενή θέση/κενός χώρος. Ο μέγιστος αριθμός για ομαδικές κρατήσεις είναι τα τέσσερα άτομα.

7. Μάσκα, το νέο αξεσουάρ

Το προσωπικό θα πρέπει να φορά γάντια και προστατευτική μη ιατρική μάσκα, ενώ ενθαρρύνονται οι ανέπαφες συναλλαγές. Για τους θεατές συστήνεται ιατρική μάσκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.