Η αποτίμηση της φωτιάς στην Πλάκα -Καλαμάκι της 20ης Ιουλίου 2020 μόνο θλιβερή είναι για το οικοσύστημα του νησιού.

Η αποτίμηση της φωτιάς στην Πλάκα -Καλαμάκι
Η αποτίμηση της φωτιάς στην Πλάκα -Καλαμάκι. Φωτογραφία χωρίς σχόλια…

Συγκεκριμένα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου 2020, κοντά στον επαρχιακό δρόμο Σταυροπέδας Κορθίου, Άγιο Γιώργιο Φαράλη περιοχής Πλάκα – Καλαμάκι άφησε πίσω της περίπου 1000 στρέμματα καμμένης χορτολιβαδικής έκτασης δασωμένου αγρού, καμμένα μελίσσια και ζώα αλλά και 5 αυτοκίνητα εγκατελειμένα από τους ιδιοκτήτες τους σε χωράφι, χωρίς πινακίδες. Η πυρκαγιά δεν προξένησε υλικές ζημιές, αν και έφθασε σε απόσταση αναπνοής από τοίχους συγκροτήματος πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή. 

Καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων, (2 ελικοπτέρων και 2 αεροσκαφών) που επιχείρησαν στην φωτιά, προκειμένου οι πυροσβέστες να καταφέρουν να την σβήσουν και να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Ενεργά παρών ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου από την πρώτη ώρα, ενώ με ελικόπτερο έφθασαν στο νησί 7 άνδρες της ΕΜΑΚ για βοήθεια. Παρούσες από την έναρξη της πυρκαγιάς ήταν η Δημοτική Αρχή και η Πολιτική Προστασία. 

Σήμερα 21.7.2020 στο σημείο παραμένουν 3 οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου με 10 άνδρες, ενώ κόβονται κάποια δέντρα που έχουν γίνει κάρβουνο, προκειμένου για την ολοσχερή κατάσβεση και την αποφυγή ίχνους τυχόν αναζωπύρωσης.

Η αποτίμηση της φωτιάς στην Πλάκα -Καλαμάκι
Η Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.