6° Φεστιβάλ Άνδρου 2020: “Το Παγκάκι” ήταν απολαυστικό για όσους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πρώτη παράσταση του 2020 στις ειδικές συνθήκες του Covid-19


“Καλησπέρα σας, να δω τα πρόσωπα σας χωρίς μάσκες, συνθήκες ιδιαίτερες, πρέπει να προσέχουμε για να συναντιόμαστε συχνά, να βλέπουμε παραστάσεις, να κουβεντιάζουμε, να περάσουμε αυτή την περίοδο με σοβαρότητα”

Με αυτά τα λόγια και με ευχαριστίες στους ανθρώπους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του 6ου Φεστιβάλ ξεκίνησε ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής Παντελής Βούλγαρης. 

6° Φεστιβάλ Άνδρου 2020: "Το Παγκάκι" ήταν απολαυστικό
Παντελής Βούλγαρης – 6° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Πράγματι φέτος όλα είναι πρωτόγνωρα και περίεργα. Μάσκες στα πρόσωπα, ταμπέλες με οδηγίες παντού, αποστάσεις και κενές θέσεις. “Οι Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου” εφάρμοσαν άψογα τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, και έτσι από την πρώτη μέρα όλα κύλησαν σωστά. Βέβαια οι άνθρωποι του Φεστιβάλ ήταν παντού, από έξω το καλντερίμι μέχρι τις κερκίδες. 

6° Φεστιβάλ Άνδρου 2020: "Το Παγκάκι" ήταν απολαυστικό
Οι άνθρωποι του φεστιβάλ παντού!
6° Φεστιβάλ Άνδρου 2020: "Το Παγκάκι" ήταν απολαυστικό
Ταμπελάκια με οδηγίες σε πολλά σημεία, ενταγμένα με χάρη στο χώρο.

👉🏻Ανάμεσα στους θεατές ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Γιαννίσης.

6° Φεστιβάλ Άνδρου 2020: "Το Παγκάκι" ήταν απολαυστικό
“Το Παγκάκι” Γιώργος Κιμούλης – Φωτεινή Μπαξεβάνη

«Το Παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν

Η παράσταση ήταν ιδιαίτερα απολαυστική με τους ηθοποιούς να δίνουν ρεσιτάλ. «Το Παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν γράφτηκε το 1983 πριν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Μιλά για την μοναξιά, τις σχέσεις των δύο φύλων. Περιγράφει αρκετές φορές κυνικά την αυθαιρεσία, τη διαφθορά κυνικότητα, την αναπηρία των ανθρωπίνων σχέσεων και ταυτόχρονα την ανάγκη τη συμβίωσης.

6° Φεστιβάλ Άνδρου 2020: "Το Παγκάκι" ήταν απολαυστικό
Γιώργος Κιμούλης

Ο Γιώργος Κιμούλης ήταν έξοχος, χωρίς να υπολείπεται σε τίποτα ερμηνευτικά η Φωτεινή Μπαξεβάνη. Μια παράσταση με δυο ταλαντούχους ηθοποιούς που θα μπορούσαν να μείνουν ώρες στην σκηνή και να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Βεβαίως κάθε έργο απαιτεί ταυτόχρονα να συναντηθούν την ώρα της παράστασης ο συγγραφέας, οι ηθοποιοί και οι θεατές. Δεν είναι πάντα εφικτό. Χθες βράδυ όσοι θεατές κατάφεραν αυτή τη “συνθήκη” σίγουρα απόλαυσαν… “Το Παγκάκι”. Εξάλλου οι προτάσεις του Παντελή Βούλγαρη είναι γενικώς εξαιρετικές και ειδικά σε αυτές τις αλλόκοτες μέρες προσάρμοσε αριστοτεχνικά τις οδηγίες του υπουργείου, ενώ οιοσδήποτε άλλος θα έκανε το πρόγραμμα να φαίνεται… “φτωχό”.

6° Φεστιβάλ Άνδρου 2020: "Το Παγκάκι" ήταν απολαυστικό
Ο Γιώργος Κιμούλης και η Φωτεινή Μπαξεβάνη στο χειροκρότημα.

👉🏻 Επόμενη παράσταση 6ου Φεστιβάλ Άνδρου 2020

Τρίτη 04.08.2020 ώρα 21:00 «Ευτυχισμένες Μέρες» του Σάμουελ Μπέκετ – Ομάδα Σημείο Μηδέν. Μέχρι τότε ας αφεθούμε σαν την ηρωίδα του Μπέκετ Γουίνη στην άμμο και τον αέρα! (τουλάχιστον ο αέρας για Άνδρο είναι συνηθισμένο φαινόμενο!🙃)
festivalandros.gr/event/eytychismenes-meres 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.