Θ. Σουσούδης: Το έργο Αποχέτευσης Μεσαριάς -Λειβαδίων θα γίνει. Αυτό δηλώνει ο π. δήμαρχος Άνδρου αναφερόμενος σε σχετική ανάρτηση του site των Λειβαδίων.

 
Θ. Σουσούδης: Το έργο Αποχέτευσης Μεσαριάς -Λειβαδίων θα γίνει
Ι.Ν.Αγίου Κωνσταντίνου Λειβαδίων. Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

Με αφορμή ανάρτηση στο androslivadia.blogspot, σχετικά με το έργο της αποχέτευσης της Μεσαριάς και των Λειβαδίων και τη σύνδεσή τους στον κεντρικό βιολογικό της Χώρας, μου δίνεται η ευκαιρία να αναφερθώ επ αυτού, προκειμένου να απαντηθούν πολλά ερωτήματα.
Θ. Σουσούδης: Το έργο Αποχέτευσης Μεσαριάς -Λειβαδίων θα γίνει
Θ. Σουσούδης

Καταρχή θέλω να ενημερώσω όλους, ότι το έργο θα ΓΙΝΕΙ.
Έχουν τελειώσει προ πολλού όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και προχωρά κανονικά στην υλοποίησή του, δυστυχώς όμως με καθυστερήσεις, πράγμα που συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα δημόσια έργα. Θα ήθελα να ενημερώσω , ότι το έργο της Μεσσαριάς το είχαμε προγραμματίσει και σχεδόν με την ανάληψη της θητείας μας ξεκινήσαμε τις διαδικασίες. Προσπαθήσαμε από την αρχή να το εντάξουμε σε χρηματοδότηση, όμως είχαμε να υλοποιήσουμε και ολοκληρώσουμε το έργο του βιολογικού πρώτα. Παράλληλα τον Ιούλιο του 2015, όταν η Ελλάδα μας μπήκε στην περιπέτεια των capital control, η υπόθεση έγινε ακόμα πιο δύσκολη.
Εντείναμε τις προσπάθειες και στις 23 Αυγούστου του 2016 ξεκίνησε η λειτουργία του βιολογικού. Μετά το μεγάλο βήμα της λειτουργίας του, όπου πλέον θα μπορούσε να γίνει η σύνδεση, ξεκινήσαμε τις οχλήσεις προς το Υπουργείο, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το σημαντικό αυτό έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου των ως άνω χωριών. Μετά από αρκετές επισκέψεις στο Υπουργείο καταφέραμε και αποσπάσαμε την σύμφωνη γνώμη περί χρηματοδότησης του έργου. Έτσι λοιπόν:
– Στις 5 Απριλίου του 2018 το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
– Στις 14 Απριλίου 2018 ολοκληρώνεται η μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και κατατίθεται.
– Στις 16 Οκτωβρίου 2018 εγκρίνονται τα τεύχη δημοπράτησης
– Στις 24 Δεκεμβρίου 2018 γίνεται η διακήρυξη διαγωνισμού
– Στις 14 Φεβρουαρίου 2019 ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός για το έργο, λόγω του μεγάλου ποσού χρηματοδότησης (560.000 ευρώ)
– Στις 30 Απριλίου του 2019 αναδεικνύεται μετά από τον διεθνή διαγωνισμό ο ανάδοχος, ο οποίος είχε δώσει την μεγαλύτερη έκπτωση 42.3%, ο οποίος έχει εκ του νόμου τη δυνατότητα να ξεκινήσει τις εργασίες μέχρι και ένα έτος από την ανακήρυξή του.
Ο ανάδοχος ήρθε στην Άνδρο το Πάσχα του 2019 προκειμένου να κάνει χαράξεις επί τόπου και να δει τις περιοχές του έργου. Δυστυχώς όμως για άγνωστους λόγους ο εν λόγω ανάδοχος καθυστερούσε να ξεκινήσει το έργο και στις 16 Σεπτεμβρίου του 2019 διεμήνυσε ότι ΔΕΝ προτίθεται να αναλάβει το έργο και προφανώς η νέα δημοτική αρχή που είχε αναλάβει από την 1 Σεπτέμβρη του 2019, προχώρησε στον επόμενο μειοδότη του έργου, που είχε δώσει έκπτωση 33%.
Ο 2ος ανάδοχος υπέγραψε σύμβαση στις 12 Μαίου του 2020 και αναμένεται να ξεκινήσει το έργο εντός του προσεχούς διαστήματος.
Αυτή είναι με λίγα λόγια η πορεία αυτού του έργου, που αν δεν αποχωρούσε ο 1ος ανάδοχος, το έργο θα είχε ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2019. Ελπίζουμε ο 2ος ανάδοχος να προχωρήσει άμεσα και να υλοποιηθεί ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή.
 
Με εκτίμηση
Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.