Αντιπλημμυρική θωράκιση της Άνδρου από την Π.Ν.Α.

 
Αντιπλημμυρική θωράκιση της Άνδρου από την Π.Ν.Α.
Από την πλημμύρα του Οκτωβρίου 2019 στις Στενιές…

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου πρωτοπορεί  και στην αντιπλημμυρική θωράκιση των νησιών, με τριετούς διάρκειας συμβάσεις για τους καθαρισμούς ρεμάτων διαθέτοντας 2,5 εκ € σε πρώτη φάση για τη Νάξο, την Άνδρο και την Τήνο, ενώ θα ακολουθήσει το σύνολο των νησιών του Ν. Αιγαίου
 
Σε νέα βάση και με νέα φιλοσοφία, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει πλέον το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και για πρώτη φορά προχωρά στη σύναψη  συμβάσεων τριετούς διάρκειας για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχουν συνεχώς ενεργές συμβάσεις που θα επιτρέπουν την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση των νησιών.
 
Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει τρεις ανοιχτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, συνολικού ύψους 2.500.567,45 €, για την αντιπλημμυρική προστασία της Άνδρου, της Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και της Τήνου.
 
 Ο διαγωνισμός για το έργο “Αντιπλημμυρική Προστασία ν. Άνδρου (2021 – 2023)”, προϋπολογισμού 800.000,00 € (με ΦΠΑ), θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 9-11-2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00πμ.
Ως καταληκτική προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών ορίζεται η 3-11-2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00πμ.
 
Ο διαγωνισμός για το έργο “Αντιπλημμυρική Προστασία ν. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (2021 – 2023)”, προϋπολογισμού 899.999,66 € (με ΦΠΑ), θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 11-11-2020 και για το έργο “Αντιπλημμυρική Προστασία ν. Τήνου (2021 – 2023)”,προϋπολογισμού 800.567,79 € (με ΦΠΑ), στις 16-11-2020.
 
Οι ηλεκτρονικοί φάκελοι προσφοράς των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).
 

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και  τον κωδικό “Αντιπλημμυρική προστασία ΠΕ Κυκλάδων” ενώ θα ακολουθήσει το σύνολο των νησιών του Ν. Αιγαίου.

Η απόφαση αυτή συνιστά έναν εντελώς πρωτοποριακό τρόπο διαχείρισης ζητημάτων που άπτονται της αντιπλημμυρικής προστασίας, που δεν έχει προηγούμενο, αφού στόχος είναι η αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προληπτικη δράση τον Νοέμβριο; Η κοινή λογική λέει ότι είναι ΑΡΓΑ τον Νοέμβριο….οι Στενιές πνίγηκαν Οκτώβριο (για παράδειγμα).
    Καμμία επαφή με την πραγματικότητα δεν έχουν αυτοί οι κύριοι;;

  2. Πρώην και νυν Έπαρχος δεν σφύριζαν αδιάφορα πέρσι που πλημμύρισαν οι Στενιές μεταθέτοντας τις ευθύνες καθαρισμού των ρεμάτων στον Δήμο; Τώρα, σε ανύποπτη στιγμή, αποκαλύπτεται η αλήθεια και οι ένοχοι εκείνης της καταστροφής!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.