Η παιραίτηση Βασιλάκη από τον ΦΔΠΠΚ ουσιαστικά σημαίνει και       ουσιαστική παύση λειτουργίας του, ενώ φαίνεται να εγείρεται θέμα και με τις περιοχές Natura.

Η Επιστολή 

Κύριε Υπουργέ, 

Με επιστολή που σας απεύθυνα στις 12/12/2019, σας κοινοποιούσα  την έκθεση πεπραγμένων του νεοσύστατου ΦΔΠΠ Κυκλάδων και σας επεσήμανα τη δημιουργία συνθηκών οικονομικής ασφυξίας, από την πολιτική του Υπουργείου σας, και τον κίνδυνο να οδηγηθεί ο φορέας διαχείρισης σε παύση λειτουργίας.

Δυστυχώς, ο εγκεκριμένος από τον Φορέα προϋπολογισμός για το 2019, που είχε υποβληθεί εγκαίρως στις αρμόδιες υπηρεσίες και που η αναγκαία πίστωση μεταφέρθηκε από το ΓΛΚ στον προϋπολογισμό του Υπουργείου, δεν δόθηκε ποτέ στον Φορέα και ο εγκεκριμένος από τον Φορέα προϋπολογισμός του 2020 δεν συμπεριελήφθη από εσάς στον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπλέον, παρά τη διατύπωση, εκ μέρους μας, σχετικού αιτήματος για την έκδοση ΠΥΣ για την πρόσληψη 5 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που προβλέπονται στον εγκεκριμένο και δημοσιευμένο σε ΦΕΚ Κανονισμό του Φορέα, δεν έχει προχωρήσει καμμιά διαδικασία, και δεν έχουμε πάρει ποτέ απάντηση, ενώ έληξαν και δεν ανανεώθηκαν, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά μας, οι συμβάσεις των εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

Έτσι, σε λίγους μόνο μήνες από τότε που αναλάβατε το χαρτοφυλάκιό σας, ο φορέας αποστερήθηκε από τους προβλεπόμενους από τη νομοθεσία, οικονομικούς πόρους και στερήθηκε το έμψυχο δυναμικό του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε ουσιαστική παύση λειτουργίας.

Το γεγονός αυτό με αναγκάζει να θέσω την παραίτηση μου στη διάθεσή σας από Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων, καθώς η συνείδησή μου δεν επιτρέπει με την συμμετοχή μου να χρησιμοποιούμαι ως άλλοθι, σε πολιτικές υποβάθμισης της προστασίας των περιοχών Natura στις Κυκλάδες.

Με εκτίμηση,

Κώστας Βασιλάκης

Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.