Βυζαντινή Μουσική στην Άνδρο με τον Απόστολο Μαρκόπουλο, “τον εκ Κωνσταντινουπόλεως ορμώμενο Μουσικολογιώτατο Ιεροψάλτη”. 

Βυζαντινή Μουσική στην Άνδρο με τον Απόστολο Μαρκόπουλο
Με τον Έπαρχο Άνδρου κ. Λάσκαρη ο κ. Απόστολος Μαρκόπουλος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ & ΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Από την Ιερά Μητρόπολη γνωστοποιείται ότι στους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς του Αγίου Νικολάου Μεσσαριάς και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαμύρων, τα απογεύματα εκάστου Σαββάτου, και από ώρας 6:00 μ.μ. έως 8:30 μ.μ., θα παραδίδονται μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, από τον εκ Κωνσταντινουπόλεως ορμώμενο Μουσικολογιώτατο Ιεροψάλτη κ. Απόστολο Μαρκόπουλο.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 20 ετών και σε ενήλικες, με απώτερο σκοπό αφενός μεν οι μαθητές και μαθήτριες να εντρυφήσουν μέσα στον θησαυρό της ζώσης Βυζαντινής Μουσικής Παράδοσης και να κοινωνήσουν το εκκλησιαστικό ήθος και ύφος, αφετέρου δε να στελεχωθούν τα αναλόγια των Ναών μας με νέο αίμα, που θα παραλάβει συνειδητά και υπεύθυνα τη σκυτάλη της ιεροψαλτικής τέχνης και της εκκλησιαστικής διακονίας για να υπηρετήσει τη Λατρεία του Τριαδικού Θεού μέσα στον χώρο του Ιερού Ναού και εκτός αυτού, στην ανοικτή θάλασσα της κοινωνίας και στην προσφορά προς τον πλησίον, καθώς η Ψαλτική τέχνη, εκτός από έκφραση της πίστης, αποτελεί παίδευση εν Χριστώ και ευχαριστιακή προσευχή.

Ο κύκλος των μαθημάτων, που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεσαριάς, θα ολοκληρωθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Τα μεν μαθήματα των μηνών Οκτωβρίου, Δεκεμβρίου, Φεβρουαρίου, Απριλίου και Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαμύρων, τα δε των μηνών Νοεμβρίου, Ιανουαρίου, Μαρτίου και Μαΐου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεσσαριάς.

Ώρες μαθημάτων: Τμήμα ενηλίκων: 18:00 έως 19:00 – Τμήμα παιδιών: 19:00 έως 20:30

Τηλέφωνα για δήλωση συμμετοχής: π. Δημοσθένης: 6974471048, π. Φιλάρετος: 6983702822, κ. Απόστολος Μαρκόπουλος: 6977766182

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συγχαίρει τους εμπνευστές της αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας, καλεί τους Ανδρίους καί ιδιαίτερα τους νέους να την αγκαλιάσουν και εύχεται πλήρη επιτυχία των σκοπών της.

Ανδρος, 25 Σεπτεμβρίου 2020Βυζαντινή Μουσική στην Άνδρο με τον Απόστολο Μαρκόπουλο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.