Απογραφή για αιγοπρόβατα και χοίρους καθώς ξεκινά η περίοδος απογραφών ζωικού κεφαλαίου εκμεταλλεύσεων των συγκεκριμένων ζώων για το έτος 2020.

Απογραφή για αιγοπρόβατα και χοίρους
Παντού μπορεί να βρεθούν τα συμπαθή τετράποδα… Photo: Μανώλης Μακρογκίκας

Ενημερώνονται οι κάτοχοι κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων  αιγοπροβάτων και χοίρων ότι πρέπει να προβούν στην απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεών τους και  την κοινοποίηση αυτής στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές. Για τις εκμεταλλεύσεις των αιγοπροβάτων , τα ανωτέρω πρέπει να διεκπεραιωθούν εντός της περιόδου , από 01 Νοεμβρίου έως 15  Δεκεμβρίου 2020 και  για τις  εκμεταλλεύσεις των χοίρων, αντιστοίχως από 01 Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η κοινοποίηση των απογραφών στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις παραπάνω καταληκτικές ημερομηνίες και μπορεί να διενεργείται είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία των κατόχων στο Τμήμα Κτηνιατρικής Άνδρου είτε ηλεκτρονικά, μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ (Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων),  στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minagric.gr, επιλέγοντας  «Ψηφιακές Υπηρεσίες». Επισημαίνεται ότι κατά την ψηφιακή υποβολή των απογραφικών στοιχείων, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, που πρέπει να εκτυπώνεται και να επισυνάπτεται στο μητρώο της εκμετάλλευσης, το οποίο επίσης, πρέπει να ενημερώνεται.

Τέλος, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που θα κοινοποιούν την απογραφή τους αυτοπροσώπως, να επικοινωνούν προηγουμένως τηλεφωνικά με την κτηνίατρο του Τμήματος (τηλέφωνο: 2282022819)  για την αποφυγή συνωστισμού και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid 19, όταν προσέρχονται.

 Ο Έπαρχος Άνδρου Δημήτριος Λάσκαρης       

Η Κτηνίατρος του Τμήματος Αικατερίνη Μανούσου

                                                                                                            

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.