Απόψε 14.01.2021 στην ΕΤ2, στις 8 το βράδυ θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε στην εκπομπή “Από Πέτρα και Χρόνο” αφιέρωμα στην Άνδρο.

Απόψε 14.01.2021 στην ΕΤ2 η Ανδρος "από πέτρα και χρόνο"
Photo: Andriaki Team

Θα περιηγηθούμε, μεταξύ των άλλων, στα μουσεία της, συμπεριλαμβανομένου και του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, στην είσοδο της Χώρας με εκθέματα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων, καθώς επίσης και αντίγραφα της τοπικής χριστιανικής τέχνης.

Απόψε 14.01.2021 στην ΕΤ2 η Ανδρος "από πέτρα και χρόνο"
Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης Άνδρου

Θα ξαναδούμε με την ματιά του επισκέπτη τους ναούς και την αρχιτεκτονική των σπιτιών της Χώρας. Θα ταξιδέψουμε στο νησί από τον καναπέ μας.

Το δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου

Την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, στις 8 το βράδυ από την ΕΤ2 θα προβληθεί το επεισόδιο με τίτλο “ΑΝΔΡΟΣ” από την τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ με γενικό τίτλο “ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ”.  Σ’ αυτό το επεισόδιο, ο φακός της κάμερας εστιάζει στην ιστορία, τους ναούς και την αρχιτεκτονική των οικιών στη Χώρα της Άνδρου, μεταξύ άλλων.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις απαρχές του Νοεμβρίου και πριν από την έναρξη του πρόσφατου lockdown. Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί όσους χορηγούς συνέβαλαν καθοριστικά στη φιλοξενία της παραγωγής και συγκεκριμένα τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Fast Ferries και Golden Star Ferries, καθώς και τα μέλη του κυκλαδικού τουριστικού δικτύου της Άνδρου Cycladic Touristic Network of Andros. Ευχαριστεί επίσης, και την Ι.Μ Σύρου, Τήνου και Μυκόνου για την αγαστή –δια του Επισκοπείου Άνδρου- συνεργασία, στο πλαίσιο της προβολής των ναών της Χώρας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φωτογράφισε και βιντεοσκόπισε όσο προλαβαινεις Φωτογράφισε και βιντεοσκόπισε όσο προλαβαινεις

    Από πέτρα και χρόνο. Ελπίζω να κατεγραψαν ικανοποιητικά και τις μοναδικές ξερολιθιές που κεντούν τα βουνά μας, αυτές που τα έσωσαν από την αποψίλωση από χώμα (ερημοποίηση) αυτές που τις σεβάστηκε ο χρόνος και η φύση για να τις καταστρέψουν σήμερα, την ώρα αυτή που εγώ γράφω κι εσείς διαβαζετε, οι “επενδυτές” των ανεμογεννητριών…Αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να καταστραφεί η Άνδρος για να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή, αυτοί που θα φέρουν τουρίστες που θα θαυμάσουν την ασχήμια και την αμετροεπεια, αυτοί που θα σφυρίξουν αδιάφορα όταν αρχίσουν οι πλημμύρες των περιοχών πέριξ της “επένδυσης” και τότε να δούμε πόσο ευτυχείς θα είναι οι τυχερουληδες αγρότες που βλέπουν τώρα να φτανει δρόμος στο μακρυνό χωράφι τους. Να μας μείνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο της Άνδρου, να πιστοποιούν το μέγεθος του εγκλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.