Ανοίγουν αύριο 01.02.2021 Γυμνάσια και Λύκεια και στην Άνδρο, μετά από δυόμισι μήνες τηλεκπαίδευσης.

Ανοίγουν αύριο 01.02.2021 Γυμνάσια και Λύκεια και στην ΆνδροPhoto: Team Andriakipress

“Αύριο, Δευτέρα, επαναλειτουργούν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών (μόνο στις «κόκκινες» περιοχές συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση στα Λύκεια). Τηρούμε τα μέτρα, #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς ήταν το μήνυμα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως. 

Με ασφάλεια και τηρώντας τα μέτρα, την ώρα που μπαίνουμε πιθανότατα και στα όρια του τρίτου κύματος της πανδημίας, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται από τις δηλώσεις των λοιμωξιολόγων, αλλά και την γενικότερη εικόνα της πανδημίας στον κόσμο. 

Ύψιστη προσοχή λοιπόν προκειμένου να διατηρήσουμε την “πράσινη” Άνδρο. 

Στο σχολεία είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών και τακτικοί αερισμοί των χώρων. Τα διαλείμματα θα γίνονται ανά ομάδες μαθητών, ενώ σταθερές θα είναι οι ομάδες των μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Σχολαστικοί αναμένεται να είναι οι καθαρισμοί όλων των χώρων των σχολείων, ενώ ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί για την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κ.ά.. Οι σχολικές γιορτές θα γίνονται επίσης με μέτρα και οι σχολικές επισκέψεις ή οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα σχολεία θα συνεχιστούν. Παράλληλα, συνεχίζει να είναι σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες άνω των 16 (edu.testing.gov.gr). Όπως έχει τονιστεί από το υπουργείο Παιδείας, ο έλεγχος αυτός χρησιμεύει προκειμένου να υπάρχει μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα των σχολείων.

Καλό Μήνα, Καλή Αρχή. #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς

Πηγή: iefimerida.gr, ΕΟΔΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.