Ο Γιώργος Τζάνερης γιορτάζει τα έντεκα χρόνια της Genesis Gallery με μία διαδικτυακή ομαδική έκθεση «Ο μυστικός μας κήπος» 2010 – 2021. Στην έκθεση συμμετέχει ο Ανδριώτης ζωγράφος Γιώργος Σαλταφέρος.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε η τέχνη μας ταξιδεύει σε κόσμους που λόγω του εγκλεισμού της πανδημίας είναι αδύνατο να πάμε. Είναι πραγματικά παρήγορο που γίνονται εικαστικά δρώμενα, έστω και διαδικτυακά και έτσι μένουμε κοντά στην λυτρωτική επιρροή της ζωγραφικής. Ας δούμε, μέσα από το δελτίο τύπου, σε ποιούς “μυστικούς κήπους” θα μας βάλει ο Γιώργος Τζάνερης και η Genesis Gallery…  

Γιώργος Σαλταφέρος στη διαδικτυακή έκθεση της Genesis Gallery
Η μνήμη. Γιώργος Σαλταφέρος, ακρυλικά σε καμβά, 30Χ40 Ε., 2021

“…Ἡ μνήμη,
κύριο ὄνομα τῶν θλίψεων,
ἑνικοῦ ἀριθμοῦ,
μόνον ἑνικοῦ ἀριθμοῦ
καί ἄκλιτη.
Ἡ μνήμη, ἡ μνήμη, ἡ μνήμη….”
Κική Δημουλά

Επιλέγοντας την οδό της εξωστρέφειας και της ζωτικής ανάγκης της μη διακοπτόμενης επικοινωνίας μέσω της τέχνης, ο Γιώργος Τζάνερης και η Genesis Gallery γιορτάζουν τα 11 χρόνια λειτουργίας της Γκαλερί, ανοίγοντας την πόρτα σε μια μεγάλη διαδικτυακή ομαδική έκθεση και έναν ολάνθιστο Μυστικό Κήπο!

Τιμώντας την εντεκάχρονη παράδοση της ετήσιας επετειακής θεματικής έκθεσης που η Γκαλερί Genesis σε συνεργασία με την ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού απευθύνει σε όλους τους συνεργάτες της, η φετινή θεματική ανοίγει ένα νοητό παράθυρο στους μικρούς ατομικούς έγκλειστους κήπους του καθενός μας, στέλνοντας μήνυμα Ομορφιάς, Επιμονής και Συνέργειας.

Στα ξέφωτα της απαντοχής της ψυχής και του βλέμματος που συμπράττουν εδώ ως θεματική, στο πλαίσιο της θεραπευτικής διαδικασίας μιας ανοιχτής εικαστικής συνομιλίας, οι συμμετέχοντες εικαστικοί, εργαζόμενοι κατά μόνας μα στέλνοντας το πολύτιμο μήνυμα του «Μαζί» και απαντώντας κυριολεκτικά ή συμβολικά στη θεματική προτροπή, χαρίζουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τη δική του οπτική γωνία πολύτιμα εξομολογητικά έργα στην έκθεση:

Τον κυριολεκτικό γειτονικό Κήπο στον οποίο καθημερινά καταφεύγουν με κωδικό 6.
Τον Κήπο που περισσότερο νοσταλγούν.
Τον Κήπο της παιδικής τους ηλικίας ή τον φιλόξενο Κήπο των φίλων τους.
Τον Κήπο του εργαστηρίου τους η τον Κήπο όπου τους ταξιδεύουν οι αναγνώσεις και οι μουσικές.
Τον φανταστικό Κήπο του νου.
Τον ανοιξιάτικο Κήπο που τα ήσυχα βράδια αυτού του χειμώνα εξακολούθησαν να ονειρεύονται.
Τον Κήπο της επόμενης Γιορτής…

Τα έργα της έκθεσης, είναι με άλλα λόγια αυτοαναφορικά και ειλικρινή, αποτελώντας τις πολύτιμες πρωτόλειες σελίδες ενός προσωπικού ημερολογίου. Και παραμένουν φωτεινά και αισιόδοξα όπως μόνο ένας Μυστικός Κήπος γνωρίζει. Διασώζοντας το σκληρό κουκούτσι του εσωτερικού βλέμματος των δημιουργών τους. Απαλύνοντας, λίγο, ελπίζουμε, το μετέωρο βλέμμα του θεατή.

Επιβεβαιώνοντας το απαραίτητο και στοιχειώδες «είμαστε εδώ, μαζί».

💎 Τα έργα της έκθεσης «Ο Μυστικός μας Κήπος» θα αναρτηθούν στα social media (facebook, Instagram, Linkedin ) των καλλιτεχνών που συμμετέχουν καθώς επίσης και στους αντίστοιχους λογαριασμούς της genesis gallery και της επιμελήτριας της έκθεσης.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Αθηνά Χατζή, Αλέκος Αμφιλόχιος, Ανδρέας Γεωργιάδης, Άννα Αμπαριώτου, Άννα Αχιλλέως Stäubli, Άννα Ζαννάρα, Αννίτα Καλημέρη, Άντα Πετρανάκη, Αντώνης Σκαμπαβίριας, Αποστόλης Ιτσκούδης, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος, Βασίλης Γαρυφαλλάκης, Βασίλης Καρακατσάνης, Βασίλης Λιαούρης, Γεύσω Παπαδάκη, Γιάννης Δημητράκης, Γιάννης Ξανθούλης, Γιάννης Πετρής, Γιώργος Λουλούδης, Γιώργος Σαλταφέρος, Γκέντση Ρούτσης, Δικαία Δεσποτάκη, Εβίτα Καννέλου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Ιωσηφίνα Κοσμά, Κατερίνα Πέτρουλα, Κατερίνα Τσεμπελή, Κυριακή Μαυρογεώργη, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Κωνσταντίνος Μάσσος, Κώστας Λάκης, Κώστας Παπαβλασόπουλος, Λένα Ταταρίδα, Λίλα Μαδούρου, Μαίρη Γαλάνη Κρητικού, Μαίρη Νταγιαντά, Μαρία Γιαννίκου, Μάριος Βουτσινάς, Μάρκος Μπλάτσιος, Μηνάς Καμπιτάκης, Νίκος Γαβαλάς, Νίκος Κιτμερίδης, Νίκος Σίσκος, Πάβλος Χαμπίδης, Παναγιώτης Μαρίνης, Πέτρος Ματζάκος, Ρόιλα Μπουζέα, Σοφία Ρόζυ Κοσμίδου, Σπύρος Κολόμβος, Στάθης Φώτης, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Χριστίνα Δάρρα, Chrys Roboras

“Is the spring coming?”
He said. “What is it like?”
“It is the sun shining on
The rain and the rain
Falling on the sunshine”
Her heart was a secret garden,
and the walls were very high
Frances Hodgson Burnett “The Secret Garden”

—Gallery Genesis Gallery Genesi
Εγκαίνια διαδικτυακά: Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 στις 8 το βράδυ
Χάρητος 35, Κολωνάκι, Αθήνα. Τηλ.: 211 7100566.

Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού

www.gallerygenesisathens.com

www.facebook.com/yiorgos.tzaneris

www.facebook.com/pages/Genesis-Gallery

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.