Το πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και η εντολή Χαρδαλιά για την πυρκαγιά στην Άνδρο.

Το πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και η εντολή Χαρδαλιά για την πυρκαγιά στην Άνδρο.

Στον προβλήτα του λιμανιού του Γαυρίου προσγειώθηκε το ελικόπτερο της πυροσβεστικής που μετέφερε στην Άνδρο τους άνδρες του πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς που κατακαίει από τα ξημερώματα τις περιοχές Ρεμάτων και Ατενίου.

Η κατάσταση εκτιμάται -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- ως κρίσιμη αφού με δυσκολία επιχειρούν και οι εναέριες δυνάμεις διότι έχουν αναπτυχθεί ισχυρές θερμοκρασίες, οι περιοχές/ χαράδρες είναι δυσπρόσιτες και ο άνεμος ισχυρός.

Στο μεταξύ με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην Άνδρο για την διερεύνηση των αιτιών της #πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά της Άνδρου και θα επιχειρούν, 55 #πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π (2 του ΠΣ και 1 του Ε.Σ.). Συνδρομή από υδροφόρες εθελοντών και ΟΤΑ.

Το Δελτίο τύπου του Δ.Α.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ “FB THEOLOGOS” ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Μετά τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, αποφασίστηκε ο άμεσος απόπλους του οχηματαγωγού “FB THEOLOGOS” από το λιμάνι της Ραφήνας προς την Άνδρο, προκειμένου να μεταφερθούν επίγειες δυνάμεις για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου, που ξέσπασε τα χαράματα της Κυριακής, 04 Απριλίου.

Στην πυρκαγιά ήδη επιχειρούν Δυνάμεις του τοπικού, Πυροσβεστικού  Κλιμακίου, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Δήμου, του ΣΕΔΑ, καθώς και εναέριες δυνάμεις, ιδιώτες και πεζοπόρο Τμήμα ΕΜΑΚ.

Το πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ και η εντολή Χαρδαλιά για την πυρκαγιά στην Άνδρο.
Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

Ο Δήμος Άνδρου και προσωπικά ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λοτσάρης, ευχαριστεί όλους όσους συνεισφέρουν από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η πυρκαγιά, καθώς και την ακτοπλοϊκή εταιρεία Fast Ferries, για την άμεση μεταφορά των πρόσθετων δυνάμεων κατάσβεσης.

Η 1η ΕΜΑΚ στην Άνδρο (Α. Αντώνογλου)

Η μεγάλη φωτιά (Μ. Τζανουλίνος)

Ευχαριστούμε θερμά τους κ. κ. Α. Αντώνογλου, Μ. Τζανουλίνο και Klodjan Lushnjari για τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό.

Ανεφοδιασμός αεροσκαφών στο Μπατσί (Μ. Τζανουλίνος)

Γαύριο (Klodjan Lushnjari)

Γαύριο 2 (Team Andriakipress)

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.