Το έργο κατασκευής Μοναδας Κομποστοποίησης και ΧΥΤ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ και πρόκειται να δημοπρατηθεί.

Παρόμοια “μεγάλα έργα” για να πραγματοποιηθούν απαιτούν προσπάθεια και εργασία από πολλούς. Ο ευγενής κ. Χατζημάρκος δεν ξεχνά να αναφέρει τους αυτοδιοικητικούς που μόχθησαν την τελευταία δεκαετία για αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Με τις ευχές μας να γίνουν όλα όπως πρέπει, πριν πνιγεί στα σκουπίδια ο “παράδεισος μας”… η Άνδρος μας!

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος:

Υπέροχο ξεκίνημα εβδομάδας, με την απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ 14-20 του ΧΥΤ και της Μονάδας Κομποστοποίησης Στερεών Αποβλήτων της Ανδρου.
Μετέφερα την είδηση, στον Δήμαρχο Ανδρου Δημήτρη Λοτσάρη και τον Επαρχο Δημήτρη Λάσκαρη, που δούλεψαν πολύ τον τελευταίο χρόνο για αυτόν τον στόχο στο πλευρό του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, μαζί με την δέσμευση οτι θα προχωρήσει και η δημοπράτηση του έργου, απο τον δικαιούχο ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου α.ε., το φθινόπωρο.
Πάρα πολλά χρόνια, μεγάλος αριθμός αιρετών της Ανδρου αγωνίστηκε για αυτό το έργο. Ο π. Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, ο τότε Επαρχος και σημερινός Δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης, ο αείμνηστος Δήμαρχος Γιάννης Γλυνός και ο τότε συνεργάτης του Νίκος Θεολόγου.
Η απόφαση ένταξης του έργου, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 11,87 εκ. € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ 2014-2020, ανοίγει τον δρόμο για την δημοπράτηση του.
Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε στην χώρα μας οτι το περιβάλλον κινδυνεύει και απο την καθυστέρηση, λόγω πάλης, στην λήψη των αναγκαίων αποφάσεων. Δεν υπήρξε κάπου απόφαση χωροθέτησης χωρίς δικαστικές διαμάχες, διχασμό και πολιτικό πόλεμο. Ομως, οι υποδομές που έχουμε ανάγκη δεν μπορούν να είναι ιπτάμενες ή να βρίσκονται όλες “αλλού”. 

🌐 www.facebook.com/ghatzimarkos

Ο πρώην Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης:
Σήμερα το πρωί είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον καλό φίλο και Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, όπου μου ανακοίνωσε την οριστική ένταξη του ΧΥΤΥ Άνδρου και την δρομολόγηση της δημοπράτησης του μεγάλου αυτού έργου για την Άνδρο.
Θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια για την καλή συνεργασία μας όλα τα χρόνια και για την αναγνώριση του, της προσπάθειάς μας στην επίλυση αυτού του μεγάλου προβλήματος του νησιού μας. Επίσης θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ, για την ευγενική του πρωτοβουλία να με ενημερώσει ο ίδιος προσωπικά, αμέσως μόλις και εκείνος έμαθε για την καλή εξέλιξη του έργου, γνωρίζοντας ο ίδιος, τον αγώνα που είχε γίνει κατά τη διάρκεια της δύσκολης, από άποψη συγκυριών, θητείας μας.
Τέλος, ελπίζω να υπάρχει, από την δημοτική αρχή, αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών, που έχουν τεθεί για το έργο και να υπάρχει σχολαστική εποπτεία κατά τη διάρκεια υλοποίησής του. Όπως επίσης να τηρηθούν και οι δεσμεύσεις που έχουμε κάνει, όσον αφορά τις προληπτικές γεωτρήσεις και την εναλλακτική οδό πρόσβασης στο έργο, (όχι δλδ μέσα από το χωριό του Αγ. Πέτρου).

🌐 www.facebook.com/sousoudis

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.