Aκολουθώντας τον ήλιο στη θάλασσα για 600 ν.μ. με παράθυρο τον ελληνικό ουρανό και την ανταριασμένη θάλασσα του Αιγαίου. Την Άνδρο εκπροσώπησε επάξια ο Στέλιος Μαρκουΐζος “τρέχοντας” με τον Π.Ο.Ι.Α.Θ. Εμπειρία μοναδική, για έμπειρους ιστιοπλόους που έχουν “φάει τη θάλασσα με το κουτάλι”. 

Ο Στέλιος Μαρκουΐζος ιστιοδρομεί στα 600νμ

«AEGEAN 600» ο Αγώνας Ανοιχτής Θλάσσης που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής φιλοδοξεί να γίνει ο 6ος στον κόσμο. Στις 4 Ιουλίου, 37 ιστιοφόρα από 16 χώρες ξεκίνησαν από το Σούνιο για τα 600 ν.μ. με τον υφυπουργός πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης να δίνει τον εκκίνηση ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές, δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει και την επόμενη διοργάνωση.Βάση ελλιμενισμού των ιστιοφόρων αποτέλεσε η «Olympic Marine» στο Λαύριο. Τα σκάφη διένυσαν μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων, χωρίς στάση, με διαφορετικές καιρικές συνθήκες. 

Ο Στέλιος Μαρκουΐζος ιστιοδρομεί στα 600νμ

Ο Στέλιος Μαρκουΐζος μίλησε για την εμπειρία του και δήλωσε συμμετοχή για τον επόμενο αγώνα το 2022.

Ο Στέλιος Μαρκουΐζος ιστιοδρομεί στα 600νμ

“Ένας από τους ιστιοπλοϊκούς στόχους μου ήταν να λάβω μέρος σε ένα μεγάλο διεθνή αγώνα non stop FASTNET, NEWPORT-BERMUDA, MIDDLE SEA ή SYDNEY –HOBART. Όλοι αυτοί οι αγώνες είναι συνεχείς (χωρίς ενδιάμεσες στάσεις) από την γραμμή εκκίνησης στην γραμμή τερματισμού 600 νμ .

Ο Στέλιος Μαρκουΐζος ιστιοδρομεί στα 600νμ

Αγαθή τη τύχη διοργανώθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά φέτος ένας τέτοιος αγώνας, ένας συνεχής αγώνας 600+ ναυτικών μιλίων o AEGEAN 600. Μια παρέα φίλων αποφασίσαμε και συμμετείχαμε στον Αγώνα με το σκάφος Foxy Lady ένα Χp44.

Ο Στέλιος Μαρκουΐζος ιστιοδρομεί στα 600νμ

Η  διαδρομή   Σούνιο – Μήλος αριστερά– πόρτα στην Καλντέρα Σαντορίνη  – Κάσος, Κάρπαθος και Ρόδος αριστερά – Κανδειλούσα δεξιά – Κως αριστερά, Καλόλιμνος δεξιά , Φαρμακονήσι ,Αγαθονήσι και Πάτμος δεξιά,– πόρτα στο στενό Δήλου Μυκόνου – Κέα αριστερά –Σούνιο, περίπου 605 νμ στον χάρτη. Εμείς ταξιδεύσαμε συνολικά 670νμ. Στις 105 ώρες 25΄26΄΄της διαδρομής μας συναντήσαμε μεγάλο εύρος ταχύτητα αέρα από 0 έως 42 κόμβους και από θάλασσα γυαλί έως 2,5μ κύμα  και φυσικά όλες τις διευθύνσεις του αέρα σε σχέση με την εκάστοτε πορεία μας. Χωρισμένοι σε βάρδιες κάναμε τα πάντα τιμόνι, τριμάρισμα πανιών,  πλοήγηση, μαγείρεμα, καθάρισμα, χαλάρωση και ύπνο.

Ο Στέλιος Μαρκουΐζος ιστιοδρομεί στα 600νμ

Τερματίσαμε κουρασμένοι και καταπονεμένοι αλλά ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι γιατί πετύχαμε τον στόχο μας απολαύσαμε το ταξίδι μάθαμε τις αδυναμίες μας και αποκτήσαμε νέες εμπειρίες. Απολαύσαμε το Αιγαίο από μία διαφορετική οπτική πλευρά. Ήδη δηλώσαμε συμμετοχή για του χρόνου”.

Ο Στέλιος Μαρκουΐζος ιστιοδρομεί στα 600νμ

Το βαρύτιμο κύπελλο του αγώνα, που είναι ακριβές αντίγραφο ενός κρατήρα αττικού εργαστηρίου του 5ου αιώνα π.Χ., εντυπωσίασε όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση. Οι νικητές πήραν ασημένια αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων από το 3.000 π.Χ. του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού μέχρι τον 5ο αιώνα της Κλασικής Εποχής, και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους τόσο για την τέχνη των Αρχαίων Ελλήνων όσο και για την ανάδειξή της που γίνεται από τους σύγχρονους Έλληνες.

Ο αγώνας υποστήριξε την οικολογική δράση του ΠΟΙΑΘ «Να σώσουμε τις θάλασσες μας».

Στην εκδήλωση της Τελετής Λήξης, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Γιώργος Ανδρεάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Λαυρίου, εκπρόσωπος του αρχηγού Λ.Σ., αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Ζούμπος κ.α.

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε τέτοιος αγώνας! Θά πρέπει νά ψάξετε γιατί τό νά ισχυρίζεται ένα πρόσωπο κάτι αναληθές είναι απλό, αλλά για τό μέσο πού τό δημοσιεύει δεν είναι καλό, χάνει την αξιοπιστία του! Φιλικά Κώστας Καζακοπουλος.

    • Ευχαριστούμε για την επισήμανση. Ο κ. Μαρκουΐζος γράφει “Αγαθή τη τύχη διοργανώθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά ΦΕΤΟΣ ένας τέτοιος αγώνας”. Κατα συνέπεια το να έχει οργανωθεί ξανά δεν αποκλείεται. Θα χαρούμε να μοιραστείτε την γνώση σας με τους αναγνώστες μας. Και πάλι ευχαριστούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.