Απογραφή ΕΛΣΤΑΤ 2021, Διευκρινίσεις και από τον Δ. Α .

Αφιερώνοντας περίπου 15 λεπτά από τον χρόνο σας στην οθόνη του υπολογιστή σας μπορείτε έυκολα να απογραφείτε. Εαν τα μέλη της οικογένειας είναι περισσότερα από 4 ίσως χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο. Η διαδικασία είναι απλή και το κυριότερο ο απογραφέας (που άφησε στην πόρτα σας τον μοναδικό κωδικό απογραφής σας) είναι στην διάθεσή σας καλώντας τον. Να είστε βέβαιοι ότι θα σας απαντήσει και θα επικοινωνήσει μαζί σας. Η οδηγία είναι σαφής: “Οι πολίτες θα καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο 2111212027 και πληκτρολογώντας το κατάλληλο αριθμό θα συνδέονται με τον απογραφέα και τον τομεάρχη τους.”

Τί γίνεται με την Άνδρο; Πως απογράφεται κανείς εαν βρίσκεται στην εξοχική του κατοικία; Σε αυτά αλλά και σε πλήθος άλλων ερωτημάτων μπορεί να απαντήσει η ΕΛΣΤΑΤ. Απλά πατήστε ΕΔΩ

Απογραφή ΕΛΣΤΑΤ 2021, Διευκρινίσεις και από τον Δ. Α .
 
 
 
 
 
Παράδειγμα:

Κατά την περίοδο της Απογραφής βρίσκομαι στην εξοχική ή τη δευτερεύουσα κατοικία μου. Μπορώ να  απογραφώ σε αυτήν;

Επιθυμητό  είναι να απογραφούν όλα τα άτομα στην κατοικία συνήθους διαμονής τους. Εάν έχετε τη δυνατότητα να παραλάβετε τον κωδικό της κατοικίας συνήθους διαμονής σας, μπορείτε να απογραφείτε σε αυτήν, διαφορετικά μπορείτε να απογραφείτε και στην εξοχική κατοικία σας ως προσωρινά φιλοξενούμενος. Προσοχή! Στην περίπτωση που απογραφείτε στην εξοχική ή τη δευτερεύουσα κατοικία σας, θα πρέπει να δηλώσετε οπωσδήποτε ότι είστε προσωρινά φιλοξενούμενος σε αυτήν, προκειμένου να συμπληρώσετε στο ερώτημα 6 του δελτίου του ατόμου τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της μόνιμης κατοικίας σας.

 

Περαιτέρω διευκρινήσεις για την απογραφή έδωσε με σημερινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Άνδρου

Απογραφή ΕΛΣΤΑΤ 2021, Διευκρινίσεις και από τον Δ. Α .

 

Απογραφή πληθυσμού κατοικιών ΕΛΣΤΑΤ
Διευκρινίσεις, 24.11.2021

 

Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων και κατόπιν ερωτημάτων που υποβάλλονται στην Υπηρεσία μας, διευκρινίζονται τα εξής:

Όσοι μόνιμοι κάτοικοι Άνδρου (είτε είναι δημότες είτε όχι) βρίσκονται την περίοδο της Απογραφής εκτός νησιού, μπορούν ν’ απογραφούν επί τόπου με χρήση του κωδικού που θα τους παραδοθεί, δηλώνοντας ότι η μόνιμη τους κατοικία είναι στην Άνδρο. Στην περίπτωση αυτή, ο κωδικός Απογραφής, που θα παραδοθεί σε φάκελο στην οικία τους στην Άνδρο, δε θα χρησιμοποιηθεί.

Προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαδικασία, ερωτήματα επί της Απογραφής μπορείτε να υποβάλλετε στο τηλεφωνικό Κέντρο του Δήμου Άνδρου (2282360200), Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Εαν παρά ταύτα προτιμάτε τον παραδοσιακό τρόπο, ο απογραφέας θα σας επισκεφθεί στην κατοικία σας. Αλλά στις μέρες μας -κορωνοϊός γαρ- μήπως να αποφεύγουμε τις πολλές επισκέψεις;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.