Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ…

"Άνδρος της ζωής μας": Άνθρακες ο θησαυρός!!!

Άνθρακες ο θησαυρός!!!

Δε θα φτιαχτεί έγκαιρα τελικά το τοιχίο στην παραλία του Μπατσίου που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του χειμώνα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Αυτό μας δήλωσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο λαλίστατος δήμαρχος μας και ο λόγος είναι γιατί βλέπει πολύ πιο μπροστά από όλους μας(!), αφού την κατάρρευση και συνάμα την επισκευή του τοιχίου την είχε προβλέψει πολύ πιο πριν από το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή πριν πληγεί από  την κακοκαιρία το Μπατσί.

Τέτοια προνοητικότητα ομολογούμε δε την έχουμε ξαναδεί από πολιτικό ταγό και του το αναγνωρίζουμε, μόνο που το τοιχίο παρά την έγκυρη πρόβλεψη του παραμένει άφτιαχτο και μάλλον θα μείνει έτσι όλο το καλοκαίρι, γιατί όπως  μας είπε ο κ. Λοτσάρης μαιτρ των απευθείας αναθέσεων, τώρα φταίει ο covid και η άνοδος των τιμών που έχει επέλθει.   Έτσι οι Μπατσιώτες για πρώτη φορά εκτός από τα άλλα προβλήματα στην παραλία – μια ελάχιστη ποσότητα άμμου μεταφέρθηκε στη δυτική πλευρά της παραλίας – θα έχουν και ένα τοιχίο πεσμένο λόγω της μεγάλης διορατικότητας του δημάρχου….

Κατά τα άλλα, στο συμβούλιο σε αποκλειστική συνεδρίαση ο δήμαρχος έφερε επιτέλους την ακτομηχανική μελέτη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την κατασκευή του  τουριστικού καταφυγίου στην παραλία. Χρειάστηκε να περάσουν 20 περίπου χρόνια με διάφορες παλινωδίες από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές με προεξάρχοντα στις περισσότερες φορές με όλες τις κατά καιρούς ιδιότητες του τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Κυριάκο Θωμά για να υπάρξει μια  πρόταση για την αποκατάσταση αυτού του μεγάλου προβλήματος. Ελπίζουμε να μην χρειαστούν άλλα τόσα χρόνια για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού  και ταυτόχρονα ανελαστικού έργου, δεδομένου ότι η συνεχής υποβάθμιση της παραλίας επηρεάζει  πλέον την προοπτική ανάπτυξης της πιο τουριστικής περιοχής του νησιού. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η μελέτη που ήρθε δεν είχε καμία σχέση με την προηγούμενη, καθώς πρόκειται για διαφορετική πρόταση με διπλάσιο κόστος για την κατασκευή του έργου.

Η παρουσίαση έγινε υπό μορφής φιέστας, σε ζωντανή μετάδοση, το συνηθίζει τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος, σε κάθε μελέτη που εκπονείται και  πληρώνεται αδρά από τους ανδριώτες, σε αντίθεση με άλλα δημοτικά συμβούλια που δεν συμφέρουν τον ίδιο και την παράταξη του και τα έχει φάει το μαύρο σκοτάδι. Αξίζει επίσης, να σημειωθεί ότι και πάλι δεν είχε στείλει στους δημοτικούς συμβούλους προηγούμενα  κάθε σχετικό έγγραφο και την ίδια τη μελέτη για να μπορέσουν να προετοιμαστούν και να κάνουν τις ανάλογες ερωτήσεις ζητώντας διευκρινίσεις από το μελετητή.  

Μακάρι τον ίδιο οίστρο για ενημέρωση  ο δήμαρχος να είχε για όλα τα άλλα θέματα που απασχολούν το νησί μας. Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξακολουθεί να περιμένει  και να προσδοκάει εκτός  από την παρουσίαση επιλεκτικών μελετών,  πληροφόρηση για όλα  για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και βεβαίως για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το νησί μας, όπως ανεμογεννήτριες, πυρκαγιά στη χωματερή εδώ και επτά μήνες, ΧΥΤΥ – ΦΟΔΣΑ, οδικό δίκτυο η κατάσταση του οποίου είναι επικίνδυνη, ανακύκλωση, λιμάνι, βιολογικός, κακοτεχνίες στο Μπατσί κ.α. θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την επιβίωση των  πολιτών. 

Εν κατακλείδι, καλές οι ενημερώσεις κ. Δήμαρχε, όταν όμως  έχουν ουσία και κυρίως όταν στοχεύουν σε ένα ουσιαστικό διάλογο όχι μόνο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας, καθώς πάντα ζητούμενο είναι η συντονισμένη προσπάθεια όλων  σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες και ευκαιρίες χρηματοδότησης για την ενίσχυση πολιτικών, που θα βοηθήσουν την το νησί μας να ανακάμψει από τη βαθιά κρίση που βρίσκεται  και  θα το οδηγήσουν σε ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον.

“Άνδρος της ζωής μας”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.