Μικρασιατική καταστροφή, με επιπτώσεις ως τις μέρες μας στο Ίδρυμα Π&Μ Κυδωνιέως.

Συνεπείς στην αγάπη τους για τα εικαστικά αλλά και για το εν λόγω ‘Ιδρυμα οι Ανδριώτες πλαισίωσαν αυτή την φετινή διαφορετική ημέρα εγκαινίων της έκθεσης σήμερα Κυριακή 31 Ιουλίου στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Π. &Μ. Κυδωνιέωςη οποία αναπτύχθηκ πλαισιωτικά ως προς το θέμα, με διάλεξη και συζήτηση με το κοινό, σχετικά με την «Μικρασιατική Καταστροφή και τους προβληματισμούς γύρω τα αίτια και τις επιπτώσεις της».

Μικρασιατική καταστροφή, με επιπτώσεις ως τις μέρες μας στο Ίδρυμα Π&Μ Κυδωνιέως.
Βαγγέλης Παππάς

Μικρασιατική καταστροφή, με επιπτώσεις ως τις μέρες μας στο Ίδρυμα Π&Μ Κυδωνιέως.

Εξαιρετικός ομιλητής είναι ο πλέον αρμόδιος  κι εξέχων ερευνητής κ. Βλάσης Αγτζίδης, ο οποίος είναι εδώ και πολλά χρόνια, εξειδικευμένος και  καταξιωμένος στον τομέα των επιστημονικών του ενασχολήσεων. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος Δρ. της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού και παράλληλα εικαστικός δημιουργός.

Παρόντες οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δ. Λοτσάρης – δήμαρχος, Δ. Γιαννίσης Αντιδήμαρχος, Δ. Λάσκαρης Έπαρχος Άνδρου.

Saltaferos_112709
Οι θάλασσες του Γιώργου Σαλταφέρου

Ιδέα, τίτλος, σκεπτικό, επιλογή έργων κι επιμέλεια Έκθεσης, όπως και του συνοδευτικού Καταλόγου: Αθηνά Σχινά, Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ).

 

Efi Fouriki_131032

Η Έφη Φουρίκη μπροστά από το έργο της “Τόποι μνήμης”, 2022, αργιλικό χώμα, σπόροι, (σιτάρι – λινάρι) πέταλα μικρών τριαντάφυλλων, φως, 190x126x14 εκ. το έργο εξαιρετικά συμβολικό είναι εμπνευσμένο από τους ξεριζωμένους που στο βίαιο φευγιό τους έπαιρναν τα κλειδιά των σπιτιών και λίγο χώμα… σαν μια ανάμνηση και υπόσχεση ταυτόχρονα πως κάποτε θα γυρίσουν.

Διάρκεια έκθεσης: Μέχρι 2 Οκτωβρίου 2022 Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 10.30 – 14.30 & 18.30 – 21.30 καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Σημ.: Στην έκθεση θα επανέλθουμε, τα εγκαίνια και οι ομιλίες έχουν σκοπό να μας “βάλουν” στο εικαστικό σύμπαν της έκθεσης, να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό που αργότερα θα δούμε με ησυχία… μόνοι μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.