Επιστολή παραίτησης της κ. Φρ. Βαλμά και ο Σύλλογος των Αποικιανών

Η εφημερίδα Ανδριακή/andriakipress.gr δημοσιεύει την θέση της κ. Βαλμά και την απάντηση του Συλλόγου των Αποικιανών χωρίς να παίρνει θέση επί του θέματος. Το γεγονός όμως από μόνο του, δεν παύει να είναι λυπηρό για τους συλλόγους, όπου προσφέρεται εθελοντική εργασία και ο στόχος είναι κοινός.

Η Επιστολή Παραίτησης της κ. Φραγκίσκης Βαλμά

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΟΙΚΙΑΝΩΝ

Όπως είναι γνωστό, τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της προηγούμενης Κυριακής κατά σειρά ψήφων είχαν ως εξής: Κατερίνα Μπαρού 64, Νίκος Κυριαζής 63, Φραγκίσκη Βαλμά 55, Άννα Τσινάκη 50, Μιχάλης Φραγκέτης 23, Γιώργος Κατσαρός 20.

Ως γνωστόν, εάν το καταστατικό δεν ορίζει διαφορετικά, οι αντίστοιχες θέσεις που λαμβάνει ο καθένας με βάση την σειρά ψήφων είναι: Κατερίνα Μπαρού Πρόεδρος, Νίκος Κυριαζής Αντιπρόεδρος, Φραγκίσκη Βαλμά Γραμματέας, Άννα Τσινάκη Ταμίας, Μιχάλης Φραγκέτης Μέλος, Έτσι λοιπόν έπρεπε να γίνει και στην περίπτωσή μας.

Ωστόσο, τα λοιπά μέλη ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ και ειδικά πως Γραμματέας θα ήταν η 4η κατά σειρά κ. Τσινάκη (ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΕΙ !!!)

Παραθέτω το χρονικό των 3 συνεδριάσεων : 1η συνεδρίαση 21-8-2022 4 από τα 5 μέλη θέλουν πάση θυσία η κ. Τσινάκη να είναι Γραμματέας κι εγώ Ταμίας Συντάσσεται πρόχειρο πρακτικό (ανυπόγραφο) 2η συνεδρίαση 22-8-2022 Το ΔΣ συγκροτείται σε σώμα με βάση την σειρά ψήφων ως εξής: Κατερίνα Μπαρού Πρόεδρος, Νίκος Κυριαζής Αντιπρόεδρος, Φραγκίσκη Βαλμά Γραμματέας, Μιχάλης Φραγκέτης Ταμίας, Άννα Τσινάκη Μέλος. Συντάσσεται πρακτικό υπογεγραμμένο από όλα τα μέλη του.

ΩΣΤΟΣΟ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΑ. ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ 3η συνεδρίαση 25-8-2022 Τα αξιότιμα κ. μέλη αποφασίζουν ερμηνεύοντας κατά το συμφέρον τους και εν κρυπτώ το καταστατικό πως το 5μελες Συμβούλιο θα είναι 6μελες (άραγε γιατί έγιναν εκλογές την περασμένη Κυριακή;!).

Έτσι μετά από ομόφωνη ψήφο τους κατάφεραν να υλοποιήσουν την αρχική συμφωνία τους και υπόσχεσή τους προς την κυρία Τσινάκη και πλέον ήταν όλοι ευχαριστημένοι!

Όμως, αγαπητά κ. Μέλη του ΔΣ οι Σύλλογοι δεν έχουν δημιουργηθεί για να ικανοποιούν τις μικροφιλοδοξίες του καθενός και οπωσδήποτε όσοι ανήκουμε σε αυτούς δεν είμαστε κάτι το ιδιαίτερο. Σκοπός τους είναι αντίθετα να μπορούμε να συνεργασθούμε μεταξύ μας για να προσφέρουμε κάτι στους υπόλοιπους συγχωριανούς μας. Τα γεγονότα αυτά είναι πρωτόγνωρα για τον σύλλλογο μας, στον οποίο συμμετέχω ενεργά απο την δεκαετία του 1990 επί προεδρίας του κ. Αυγουστή Μπάλκα. Εκφράζοντας λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ και μία τεράστια συγγνώμη σε εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και βαθύτατη λύπη απέναντι στην μικροπρεπή στάση της κ. Προέδρου, του κ. Αντιπροέδρου και των λοιπών μελών, αποφάσισα να δηλώσω την παραίτησή μου. Κάνω δε αυτήν την ανάρτηση δημοσίως, γιατί κάποια από τα αξιότιμα λοιπά μέλη έχουν και στο παρελθόν δείξει δείγματα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. (Βλέπετε συνημμένο έγγραφο)

Επιστολή παραίτησης της κ. Φρ. Βαλμά και ο Σύλλογος των Αποικιανών

Ο Σύλλογος των Απανταχού Αποικιανών
Το Δ.Σ Του Συλλόγου Απανταχού Αποικιανων παμψηφεί αποδέχτηκε την παραίτηση της κας Φ. Βαλμα και καλείται να επιστρέψει το βιβλίο πρακτικών του Δ. Σ.
Παρ όλο που ο Σύλλογός μας δεν είχε πρόθεση να κοινοποιήσει τη την συμπεριφορά της Κας Φ Βαλμα, αφού εκείνη αποφάσισε να “ενημερώσει” με προσωπικές εικασίες τα περί συνωμοσιων, κρυφών συμφωνιών και μικροφιλοδοξιων, είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστησουμε την αλήθεια.
Σε μικρούς τοπικούς συλλόγους όπως πάντα ο κάθε εκλεγμένος προσφέρει όσο μπορεί σύμφωνα με τα προσόντα του.
Στην Κα Βαλμα προτάθηκε η θέση του Ταμία γιατί έχει σπουδές και εμπειρία στον κλάδο αυτόν.
1η Συνεδρίαση 21. 8. 2022
Η Κα Φ Βαλμα δέχτηκε τη θέση του ταμείου, στην Άννα Τσινακη προτάθηκε η θέση της Γραμματείας επειδή έχει μεγάλη εμπειρία και γνώση του θέματος.
Η 2η Συνεδρίαση 22. 8 .2022 έγινε επειδή η Κ Βαλμα αναθεωρεί την απόφασή της και ζητά τη θέση της Γραμματείας, οπότε η Α. Τσινακη παραχωρεί τη θέση της και παραμένει απλό μέλος.
Τη θέση του Ταμία δέχτηκε ο Κ. Μ Φραγκέτης.
3η Συνεδρίαση 25.8.2022.
Συνεδριασαμε διότι ο νομικός μας σύμβουλος μας υπέδειξε ότι το καταστατικό μας παρέχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβουμε στο Δ. Σ. Τον πρώτο επιλαχοντα Γεώργιο Κατσαρο, εξαιρετικό μέλος της κοινότητας μας, το οποίο πάντοτε πρόσφερε τη βοήθειά του στο Σύλλογο στο χωριό μας,
Οπότε καλουμεθα να επανακαθορισουμε τις αρμοδιότητες στο Δ. Σ. Οι οποίες και ορίστηκαν από τις πλειοψηφιες που προέκυψαν.
Δεν είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές, ούτε το Δ.Σ των Αποικιων καθορίζει τις τύχες του κόσμου, ένας μικρός τοπικός Σύλλογος είμαστε που προσπαθεί σε δύσκολες συνθήκες να επαναφέρει την παλαιά αίγλη του χωριού μας.
Τα περί φιλοδοξιων και συνδικαλιστικων πρακτικών είναι κενά περιεχομένου. Δεν δηλώνουμε το αλάθητο, όμως με αγαθες προθέσεις και προσφορές όλων που εκπορευονται από την αγάπη για τον τόπο μας προσπαθούμε.
Δεν επιθυμούμε να στηλιτευσυμε την συμπεριφορά της Κας Φ Βαλμα στις συνεδριάσεις μας, απλά λυπουμεθα πάρα πολύ γιατί είμαστε λίγοι και κανένας δεν περισσεύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.