Ο σάλος για τη γάτα και η ντροπή για το νησί
Σκληρή εικόνα για την Άνδρο του 2022…

Ο σάλος για τη γάτα με την πρόπτωση ορθού και η ντροπή για το νησί 

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΛΩΝΙΚΗ

Μετά τις τεράστιες διαστάσεις που πήρε το θέμα με τη γατούλα που κυκλοφορούσε με προχωρημένη πρόπτωση ορθού και εμφανές μεγάλο μέρος του εντέρου της, όλα επιβεβαιώνουν πως στο νησί υπάρχουν  σοβαρές ελλείψεις.

Υπάρχει σοβαρή έλλειψη εθελοντών, έλλειψη κτηνιάτρων και ανεπάρκεια βοήθειας από τον Δήμο. 

Το νέο για τη γατούλα διαδόθηκε πολύ γρήγορα σε πανελλαδικό επίπεδο, σπεύδοντας πολλοί σε βοήθεια. Τελικά παρά τις προσπάθειες και του κτηνιάτρου στην Αθήνα, το ζώο κατέληξε.

Η κτηνίατρος του νησιού Σμαράγδα Βελούδου, είχε εγχειρήσει τη γατούλα όταν της την έφεραν τον Απρίλιο με σοβαρή διάρροια και το έντερο να είναι έξω μόλις λίγα εκατοστά.

Συνέστησε αγωγή και κατάλληλη φροντίδα. Η γάτα όμως ήταν αδέσποτη με αποτέλεσμα να μην της παρέχεται η κατάλληλη τροφή και η κατάλληλη φροντίδα για να αναρρώσει. Έτσι άρχισε ξανά η ακατάσχετη διάρροια ενώ δεν βρέθηκε κανείς να φροντίσει το ζώο σε έναν προφυλαγμένο χώρο και να πληρώσει την ακριβή τροφή που χρειάζονταν ώστε να φτιάξει το έντερο.

Όταν μετά από μήνες το ζώο εμφάνισε αυτή τη θλιβερή κατάσταση με το έντερο να σέρνεται πίσω, η κτηνίατρος σύστησε ευθανασία,  με κάποιους πολλούς, να αντιδρούν άσχημα και να την κατηγορούν ασταμάτητα.

Να σημειώσω εδώ πως είναι η ίδια κτηνίατρος που επί πολλά χρόνια ζούσε μόνο για να οργώνει το νησί και να περιθάλπει ζώα αλλά μετά έγινε μάνα τριών παιδιών και αποφάσισε να επαναφέρει το κοντέρ των χιλιομέτρων στο κανονικό. Το κανονικό για τον καθένα, ορίζεται πάντα σε αυτό που αντέχει.

Η θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο νησί αποτελεί ντροπή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, που μιλάνε για την έλλειψη μέριμνας, έκπληκτοι και οργισμένοι.

Λίγοι εθελοντές προσπαθούν όσο μπορούν, κάποιοι επισκέπτες δίνουν μια πρόσκαιρη βοήθεια και η ανεπάρκεια του Δήμου είναι μεγάλη.

Ο σάλος για τη γάτα και η ντροπή για το νησί

Μέσα στην Χώρα της Άνδρου γατιά άρρωστα, πεινασμένα να ψάχνουν στα σκουπίδια, με τις στειρώσεις στη συντριπτική πλειοψηφία να γίνονται με πρωτοβουλία των εθελοντών και την οικονομική συνεισφορά επισκεπτών και κατοίκων.

Γι αυτό λοιπόν θα πρέπει όλοι να απαιτήσουν σε αυτό το νησί τη φροντίδα των ζώων ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι εικόνες.

Το νησί έχει πρόβλημα και ήρθε ο καιρός να λυθεί άμεσα.

Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να κάνει τη δουλειά του.

Με τρεις ταίστρες για αρχή κατά μήκος της αγοράς, θα έχει γίνει ένα βήμα πολιτισμού.

Απαιτήστε και υιοθετήστε την καλή διαβίωση των ζώων ώστε να υπάρχουν όλο και λιγότερες τέτοιες εικόνες.

 Δείτε εδώ το βίντεο με την έκκληση βοήθειας για να επισκευαστεί το καταφύγιο στην Χώρα. https://www.facebook.com/Andros.Animal.Welfare

Ο σάλος για τη γάτα και η ντροπή για το νησί

Κ.Σ. Αλαδινού – Άνδρος

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατι δεν απευθυνεστε στη φιλοζωικη? Ολα πρεπει να τα περιμενουμε απο τον Δημο στις ημερες μας? Υπαρχει μεγαλη μεριδα του ντοπιου πληθυσμου που εχει κατοικιδια και δε θα λεγαμε οτι οι μονιμοι κατοικοι αδιαφορουν για τις γατες και τους σκυλους πλεον. Δεν μπορει ομως να βαλουμε τα ζωα επανω απο την ανθρωπινη ζωη! Τη στιγμη που αρκετοι συνανθρωποι μας ζοριζονται οικονομικα και πολλοι αλλοι δεν εχουν καν ουτε το καθημερινο φαγητο τους, δεν μπορει να κανουμε τεραστιο θεμα ενα αδεσποτο και να επιρριπτουμε ευθυνες εδω κι εκει.

    • Αγαπητέ «Συχνε Επισκεπτη», αρχικά θα ήθελα να σας ρωτήσω, γιατί χρησιμοποιείται ψευδώνυμο, καθώς οι προσωπικές σας απόψεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας και δεν θα έπρεπε να σας φοβίζει να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό σας όνομα.
      Κατά δεύτερον να σας πω ότι θα έπρεπε πριν γράψετε να είχατε ενημερωθεί ότι ο νόμος 4830/21 ορίζει αποκλειστικά υπεύθυνο το δήμο για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και όχι τη φιλοζωική. Οι φιλοζωικές απαρτίζονται από λίγους εθελοντές που ο καθένας έχει την εργασία του , την οικογένειά του και τις υποχρεώσεις του, χωρίς αυτοκίνητα , χωρίς πόρους και χρηματοδοτήσεις , που βοηθούν και φροντίζουν τα αδέσποτα μόνο επειδή τους «υποχρεωνει» η αγάπη προς αυτά και όχι κάποιος θεσμικός ρόλος.
      Όσο για το αν έγινε «τεραστιο θεμα», με.μια ανάρτηση που εκφράζει επώνυμα την άποψή του κάποιος, εσείς ο ανώνυμος έχετε άραγε βοηθήσει έστω και κάποιον από αυτούς που αναφέρεται ότι δεν έχουν το καθημερινό φαγητό τους ;
      Αθηνά Τσατσομοίρου
      Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου

  2. Θέλετε μήπως φωτογραφίες από την χώρα της Άνδρου με γάτες ψοφιες στο δρόμο από δηλητήρια;
    Από γάτες νεκρές πεταμένες στον σκουπιδοτενεκε;
    Στη διάθεσή σας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.