Απάντηση στο Δελτίου Τύπου του Δήμου, για το νερό

Μετά την αχαρακτήριστη απάντηση του Δήμου μέσω Δελτίου Τύπου, για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού Αλαδινού που ήταν τρεις μέρες χωρίς νερό και της Μεσαριάς με συνεχείς διακοπές και κατόπιν δικής μου αναφοράς με άρθρο στην εφημερίδα, απαντώ τα εξής:

Το Δελτίο Τύπου ξεκινά λέγοντας, πως τα προβλήματα που υπήρξαν στην υδροδότηση Αλαδινού αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαριάς αποκαταστάθηκαν.
Δεν λέει όμως ότι αποκαταστάθηκαν επειδή κάποιοι πολίτες αντέδρασαν, καθώς δεν έβρισκαν και πολύ φυσιολογικό να μην μπορούν να πλυθούν για 3 μέρες χωρίς καμία ενημέρωση από τον Δήμο για το πότε επιτέλους θα το πράξουν.
Η αποκατάσταση λοιπόν αντί να είναι άμεση προτεραιότητα του Δήμου, ήταν αποτέλεσμα εύλογων αντιδράσεων και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την οποία αποπεράτωσε ο τεχνικός του Δήμου.
Επίσης δεν αναφέρεται καθόλου σε επιστολές με αριθμούς πρωτοκόλλου στις 23 Φεβρουαρίου και στις 26 Μαίου του 2022 οι οποίες αποτελούν τρανή απόδειξη, πως το πρόβλημα αναφέρθηκε σαφώς από τότε.
Η δικαιολογία πως δεν υπάρχει νερό, είναι πλέον ξεθωριασμένη, διότι φέτος τουλάχιστον, έβρεξε και χιόνισε ασταμάτητα.
Επιπλέον, σε άλλα χωριά όπως τα Λιβάδεια, το νερό δεν κόπηκε καθόλου όλο το καλοκαίρι. Οπότε όπως καταλαβαίνουμε όλοι οι νοήμονες άνθρωποι, οι ισχυρισμοί του Δήμου έχουν πολλά κενά.
Όσο για την έκφραση της λύπης από μεριάς του Δήμου για τους γνωστούς – αγνώστους πολίτες του «διαδικτυακού καναπέ» που προσπαθούν να δώσουν πολιτικό ρόλο στον εαυτό τους και να κάνουν αντιπολίτευση, εκμεταλλευόμενοι ένα υπαρκτό πρόβλημα, θεωρώ πως αυτή ΔΕΝ είναι απάντηση που αντιπροσωπεύει έναν Δήμο με κύρος και σοβαρές προθέσεις.
Με λίγα λόγια στο (επαναλαμβάνω) αχαρακτήριστο Δελτίο Τύπου, ο Δήμος αντί να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στο υπαρκτό πρόβλημα, θεωρεί πως όσοι τολμούν να μιλούν είναι αντιπολίτευση και πολίτες του διαδικτυακού καναπέ.
Προτρέπει μάλιστα τους αγανακτισμένους δημότες να συνεχίσουν να ζουν στον αστερισμό των επόμενων εκλογών και πως οι πολίτες γνωρίζουν.
Δηλαδή διαχωρίζει τους Δημότες σε «αγανακτισμένους», που είναι όσοι τολμάνε να διεκδικούν το αυτονόητο και σε πολίτες που γνωρίζουν!
Φυσικά οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν και όλοι θέλουμε να ανήκουμε σε έναν πολιτισμένο τόπο χωρίς τέτοιου είδους συμπεριφορές από τους αρμόδιους και μάλιστα επαναλαμβανόμενες.
Κρίμα που δεν υπάρχει μέριμνα για ένα κονδύλι συμβουλευτικής γραφής, που αφορά στην εικόνα του Δήμου προς τους Δημότες. Αυτά συμβαίνουν όταν ο προϋπολογισμός επενδύεται λαθεμένα.

Κατερίνα Σαλωνίκη
Αλαδινού – Άνδρος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.