Όλη η Άνδρος Natura;
Photo: Αρχείο LIFE

Τι γινεται με τις νέες απαγορευτικές ζώνες Natura; Πόσο ενημερωμένοι είμαστε; Ξέρουμε τι θέλουμε; Έξαλλος ο δικηγόρος Γιάννης Μαλταμπές, πρώην Έπαρχος του νησιού επικοινώνησε με την εφημερίδα. “Θα χρειάζεται άδεια μια γυναίκα για να πάει να πάει να μαζέψει χόρτα… Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε” είπε και έστειλε το ακόλουθο μήνυμα.

Όλη η Άνδρος Natura;
Η οργισμένη έκκληση του Γιάννη Μαλταμπέ ρίχνει ένα φως στην υπόθεση

Προσπαθώ να συγκρατήσω την οργή μου για μια ακόμη άδικη, αδικαιολόγητη, καταδικαστική απόφαση των κυβερνήσεων κατά της Άνδρου. Εν κλειστω και παρραβυστω το ΥΠΕΧΩΔΕ προσπαθεί να ερημώσει το νησί κάνοντας μόνο για την Άνδρο νέες απαγορευτικές ζώνες Natura που θα μας απαγορεύουν ακόμη και να μαζεύουμε χόρτα σε κάποιες περιοχές του νησιού.

Και μας έδωσαν περιθώριο 10 ημερών να πούμε τις προτάσεις μας.

Εν τω μεταξύ σε προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης επετράπησαν οι ανεμογεννήτριες στην Άνδρο να υπερβούν ακόμα και την φέρουσα ικανότητα του νησιού δηλαδή να το γεμίσουν ανεμογεννήτριες που αυτές θα  επιτρέπονται και στις πιο προστατευόμενες περιοχές. Καταλαβαίνετε το παιχνίδι;

Συνδυαστε το  με την κήρυξη όλου του νησιου δημόσια δασική έκταση που το κράτος ως ιδιοκτήτης θα δίνει την άδεια και την χρήση στους βιομηχάνους για την εγκατάσταση  ανεμογεννήτριων χωρίς καμία δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αρνηθούν και τώρα έχετε μπροστά σας ολοφάνερη την εικόνα του τι θέλουν να μας κάνουν. Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού. Όμως φτάνει πια η κοροϊδία.

Δεν θα είμαστε πλέον ζαβαντριωτες όπως σας είχαμε μάθει λόγω της καλοσύνης και της φυσικής μας ευγένειας.

Πρώτο μέλημα από αύριο το πρωί να ζητηθεί παράταση στην διαβούλευση.

Δεύτερον να γίνει πλατιά και πλήρης ενημέρωση των πολιτών του περιεχομένου της πρότασης και για ποιο λόγο χρειάζεται η Άνδρος νέα Natura.

Τρίτον οι έχοντες μεγάλη επιρροή στην κυβέρνηση Ανδριωτες να την ασκήσουν άμεσα από τον πρωθυπουργό να σταματήσει το έγκλημα κατά του νησιού που προετοιμάστηκε σε οργανωμένο σχέδιο επί καιρό πολύ χωρίς να ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι του.

Οι βουλευτές του νομού ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί να δείξουν το ενδιαφέρον τους για την Άνδρο, το ίδιο και ο περιφερειάρχης. Την ώρα που ετοιμάζονται τεράστιες επενδύσεις στον πολυτελή τουρισμό που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία του νησιού μας αλλά και επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα που θα μας κάνουν πρότυπο νησί στην Ελλάδα,  έρχεται πισώπλατο χτύπημα από την κυβέρνηση. Γιατί τέτοια σύμπτωση;

Γιάννης Μαλταμπες 

Υ.Γ.: Πριν από λίγο μίλησα με τους 3 κυβερνητικους βουλευτές του νομού. Όλοι είπαν ότι θα βοηθήσουν. Δεν πείθομαι αν δεν δω αποτέλεσμα.

Ο κύριος Βρούτσης με ενημέρωσε ότι το θέμα με παρέμβαση του στον αρμόδιο υπουργό έχει λυθεί ήδη. Και πάλι δεν πείθομαι. Ανδριωτες είναι ώρα να βρεθούμε όλοι μαζί στην ίδια πλευρά.

Οι 3 βουλευτές για την ολοκληρωτική καταστροφή του νησιού με ανεμογεννήτριες που αποφασίστηκε πριν ένα μήνα δεν γνωρίζουν τίποτα. Μόλις έγινε γνωστό εσωτερικά στους επενδυτές ότι με απόφαση της κυβέρνησης θα γεμίσει ανεμογεννήτριες τέρατα όλο το νησί, αμέσως 2 έτοιμες μεγάλες υπερπολυτελείς επενδύσεις στον τουρισμό γύρω από το Μπατσί μας εγκατέλειψαν.

Παρακαλώ όλους τους Ανδριωτες πλοιοκτητες και όλους τους έχοντας σχέση με το κυβερνών κόμμα που ξέρω πως είναι πολλοί και ισχυροί να αρχίσουν Δευτέρα πρωί να βομβαρδίζουν τηλεφωνικα το πρωθυπουργικό γραφείο ασκώντας κάθε πολιτική ισχύ που διαθέτουν.

Η Ομόφωνη απόφαση του Δήμου Άνδρου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ομόφωνα
Την υποβολή αιτήματος προς το ΥΠΕΝ για την αναβολή της διαβούλευσης της Ειδικής
Περιβαλλοντικής Μελέτης για τις περιοχές Νatura 2000 της Περιφερειακής Ενότητας
Άνδρου, ώστε: (α) να δοθεί αναγκαίος χρόνος για την καλύτερη δυνατή κατανόησή της από
ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες και την ουσιαστική συμμετοχή τους στην επεξεργασία
της (β) να υπάρξει επαρκής χρόνος για την ανάλυση και τεκμηρίωση των αντιρρήσεων, ήδη
εκφρασμένων και μελλοντικών, τόσο από τον Δήμο Άνδρου, όσο και από ενδιαφερόμενους
φορείς και πολίτες και (γ) τον συντονισμό της ΕΠΜ με την μελέτη του Τοπικού
Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου μας

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πέραν των Προτάσεων που πρώτος (ίσως και μοναδικός στην ΄΄Ανδρο) κατέθεσα – και δημοσιεύθηκαν από την ΑΝΔΡΙΑΚΗ ήδη – μετά από κοπιώδη ανάγνωση της Μελέτης των 1000+ σελίδων, έχω να προσάψω στον κύριο Μαλταμπέ καίριες συν-ευθ΄ύνες για τον διακριτέο τρόπο που αντιμετωπίζεται η Άνδρος διαχρονικά από τις Κυβερνήσεις . Ο ρόλος του ως πρώην Επάρχου δεν τον απαλλάσει από τις αναλογούσες ευθύνες, ιδαίτερα καθώς στην διλαρκεια της θητείας του τον είχα προσεγγλισει για ενημέρωση στα θέματα Βιώσιμης Αναπτυξης και Δόμησης στην Άνδρο, και ουδέποτε με δέχθηκε !
    Ήλθε λοιπόν η ώρα να αποκαλύψω σε όλους τους Ανδριώτες , το “έγκλημα” που ΄έχει διαπραχθεί σε βάρος των Εκτος Σχεδίου ιδιοκτησιών τους απο το 2011 – και ΟΧΙ όπως για ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα μετα την 9η Δεκεμβρίου 2022 και του ορυμαγδού των αντιδράσεων θεσμικών φορέων όπως η Ένωση Ιδιοκττητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο, στην εφαρμογή απο 1-1-2023 του Ν.4759/2020 , που καθιστά ΟΛΑ τα Εκτός Σχεδίου αγροτμάχια κάτω των 4 στρεμμάτων ΜΗ Αρτια – ΜΗ Οικοδομήσιμα και επομένως Μηδενικής Αξίας μεταπώλησης !! Ε λοιπο΄ν – για όσους το πιθανότερο Δεν το γνωρίζατε – για την Άνδρο αυτός ο Εκμηδενισμός των ιδιοκτησιών σας ισχύει από το 2011 , όταν ψηφιστηκε από το Υ.ΠΕ.Κ.Α. ο “Καθορισμός Ζ.Ο.Ε. Άνδρου ” !!! Και σας ερωτώ όλους, ποιος εκ των Δημάρχων και Επάρχων που εναλλάχθηκαν από το 2011 και μετά αντέδρασε ; Ο κυριος Λοτσάρης – Δήμαρχος από το 2019 και Έπαρχος προηγούμενα – ο κύριος Σουσούδης – Δήμαρχος απο το 2014 – ο κύριος Γιαννίσης – προηγούμενα ;;;; Κανείς τους , απολύτως κανείς !
    Θέλετε σε αντιπαράθεση να δείτε το κάνουν οι Ικανοί Δήμαρχοι για τους συμπολίτες τους ; Δείτε την Προσφυγή του Δημάρχου Μυκόνου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Αναστολής Οικοδ. Αδειών στην Μύκονο :
    https://www.michanikos-online.gr/%ce%bc%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%af/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%B1+%CE%95%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7+%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82+-+Michanikos-Online&utm_campaign=20221208_m170807104_%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%B1+%CE%95%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7+%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82+-+Michanikos-Online&utm_term=_CE_9C_CF_8D_CE_BA_CE_BF_CE_BD_CE_BF_CF_82_3A+_C2_AB_CE_A0_CF_8C_CE_BB_CE_B5_CE_BC_CE_BF_CF_82_C2_BB

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.