Αδιαφορία από την δημοτική αρχή

Ξεκινήσαμε τις επισκέψεις μας στις τοπικές κοινότητες του νησιού μας από τις Στενιές -ως το χωριό που επλήγη πρώτο από τη θεομηνία του 2019- για να εντοπίσουμε και να δούμε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά μας και οι κάτοικοί τους.

 
Αδιαφορία από την δημοτική αρχή Αδιαφορία από την δημοτική αρχή
Φαίνεται ξεκάθαρα πως η άρνηση του Δημάρχου να διαθέσει τα χρήματα από την ΣΑΤΑ που δικαιούνται, βάσει νόμου, οι τοπικές κοινότητες, έχει “ευνουχίσει” τους προέδρους και έχει προκαλέσει σειρά δυσλειτουργιών, δημιουργώντας συνθήκες απομόνωσης και αδιαφορίας για τις ανάγκες των κατοίκων.
 
Αδιαφορία από την δημοτική αρχή
Από την πρόσφατη επίσκεψη μας στις Στενιές, μαζί με τον πρόεδρο Πέτρο Πέτσα, περιηγηθήκαμε στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού. Ήδη κατά την είσοδό μας στην περιοχή είδαμε πως τμήμα του δρόμου έχει καταρρεύσει εδώ και πάνω από ένα μήνα, με κίνδυνο κατάρρευσης του οδοστρώματος και σοβαρού ατυχήματος.
Αδιαφορία από την δημοτική αρχή
Η “προειδοποιητική σήμανση” είναι δύο κάδοι απορριμμάτων, με μια ξηλωμένη κορδέλα. Αναρωτιόμαστε πότε θα μεριμνήσει η δημοτική αρχή για την άμεση αποκατάσταση του δρόμου και τη διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων. Θυμίζουμε πως είναι ο μόνος δρόμος που συνδέει το χωριό με την υπόλοιπη Άνδρο και κάθε ημέρα απραξίας προκαλεί επιπλέον κινδύνους απομόνωσης και ασφαλείας για το σύνολο των κατοίκων.
Ωστόσο, η εικόνα και μέσα στο χωριό δεν είναι καλύτερη.
Αδιαφορία από την δημοτική αρχή
Μπαζωμένα ρέματα φραγμένα δίκτυα απορροής ομβρίων υδάτων, χόρτα που ξεπροβάλλουν μέσα από τους δρόμους, λακκούβες, διαβρωμένη άσφαλτος, διαβρωμένα τοιχία και απουσία συντήρησης σε όλο το οδικό δίκτυο των Στενιών.
Αδιαφορία από την δημοτική αρχήΈνα οδικό δίκτυο υπό κατάρρευση που καθίσταται επικίνδυνο για τους κατοίκους που καθημερινά κινούνται σε αυτό.
Αδιαφορία από την δημοτική αρχή
Πέρα από αυτά όμως, είδαμε σκουπίδια και μπάζα πεταμένα δεξιά και αριστερά που συνθέτουν ένα σκηνικό εγκατάλειψης και αδιαφορίας προς τους κατοίκους της κοινότητας. Μια κοινότητα-στολίδι για όλο το νησί που κάθε καλοκαίρι σφύζει από ζωή και όπου οι ιδιωτικές επενδύσεις σε ακίνητα τα τελευταία χρόνια είναι πολύ σημαντικές και λειτουργούν θετικά για όλους τους επαγγελματίες του νησιού.
 
Το συμπέρασμα είναι ένα: Επικίνδυνη εγκατάλειψη, προχειρότητα, ελλιπής συντήρηση, κακοτεχνίες και αδιαφορία από την δημοτική αρχή. Ιδιαίτερα σε ένα χωριό που υπέστη πολλές ζημιές από την θεομηνία του φθινοπώρου του 2019, και που βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Αντ’ αυτού εδώ και τρία χρόνια η Άνδρος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας εκείνης της κακοκαιρίας και των ζημιών στο συγκεκριμένο χωριό και η δημοτική αρχή, με αυτή την αφορμή, προχωρά σε απευθείας αναθέσεις λόγω του κατεπείγοντος, οπουδήποτε αλλού στο νησί, εκτός από το να αποκαταστήσει τις ζημιές στο χωριό που επλήγη βάναυσα. Φυσικά μεχρι σήμερα ο κ. Λοτσάρης συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά για την περιοχή που υπέφερε περισσότερο από την θεομηνία.
 
Άραγε ο Δήμαρχος Λοτσάρης έχει μεταβεί ποτέ στο σημείο να δει την κατάσταση με τα μάτια του; Έχει μιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα; Έχει διάθεση να ακούσει τις ανάγκες τους;
Εμείς βρισκόμαστε δίπλα στους κατοίκους, με αυτοψίες στις κοινότητες μαζί με τους τοπικούς προέδρους. Μόνο έτσι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα, μόνο έτσι θα επανέλθει η σοβαρότητα και η συνέπεια στο νησί μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.