Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, αναδεικνύοντας την ανάγκη δημιουργίας Εξεταστικού Κέντρου ΑΣΕΠ στις Κυκλάδες, ενόψει του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού 2Γ/2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2023, καθώς δεν προβλέπεται η δημιουργία κάποιου Εξεταστικού Κέντρου στο Νομό Κυκλάδων.

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού σχετική επιστολή (α.π. 2627/7.02.2023) του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, στην οποία αιτείται τη δημιουργία Εξεταστικού Κέντρου ΑΣΕΠ στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Σύρο, που είναι η Πρωτεύουσα του Νομού, καθώς το υψηλό κόστος μετακίνησης και διαμονής των υποψηφίων στον Πειραιά προκαλεί σημαντικό οικονομικό κόστος στους υποψηφίους και τις οικογένειες τους.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί τον κ. Υπουργό να εξετάσει σοβαρά το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και να κάνει αποδεκτό το αίτημα του κ. Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, ώστε οι υποψήφιοι των νησιών του Νομού Κυκλάδων να μπορούν να εξυπηρετηθούν ενδοκυκλάδικά και με σημαντικά μικρότερο κόστος, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπιστούν ισότιμα με τους συνυποψηφίους τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πως ακριβώς θα εξυπηρετηθούν οι Ανδριώτες υποψήφιοι με την διεξαγωγή της εξέτασης στην Σύρο; Πόσο εκτός πραγματικότητας είναι ο Βρούτσης και δεν ντρέπεται να ξεστομίζει τέτοιες μπαρουφες; Ώρες ατελείωτες στα πλοία και στο λιμάνι της Τήνου ενδιάμεσα για να πάμε στην Σύρο, να διανυκτερεύσουμε, να γράψουμε στον διαγωνισμό κι αφού δεν έχει απογευματινό πλοίο να ξαναδιανυκτερευσουμε στην Σύρο και το επόμενο πρωί ξανά το μαρτύριο της επιστροφής μέσω Τήνου. Οι μόνοι ευτυχείς σε αυτοί την περίπτωση είναι οι Συριανοί που θα πάρουν το χαρτζιλίκι τους από ενοικιάσεις, εστίαση, καφέδες, μπορεί και τίποτα ψώνια. Τι κάνατε κύριε Βρούτσης τόσα χρόνια βολευτής για να εξασφαλίσετε αν όχι καθημερινή, τουλάχιστον κάθε μέρα παρά μέρα ενδοκυκλαδική επικοινωνία με τα νησιά; Να σας πω εγώ που το βιώνω: ΤΙΠΟΤΑ

    • Έχετε δίκιο για την ταλαιπωρία. Κάνοντας τον “δικηγόρο του διαβόλου” τί έκανε η Άνδρος για την συγκοινωνιακή σύνδεση με την Σύρο; Προσέγγισε τον κ. Βρούτση, την κ. Μονογυιού, τον κ. Φόρτωμα ή τον κ. Συρμαλένιο διεκδικώντας το αίτημά της;

  2. Ενθεν και ένθεν γράφονται Μεγάλες Αλήθειες με βάση αυτό το άρθρο σας ! Μπράβο σας ! Πάντως η λύση θα ήταν να μετατραπούν οι αίθουσες των Γραφείων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε κάθε νησί (τέτοιο διαθέτουν ήδη 12 νησιά των Κυκλάδων) επανδρωμένα την ημέρα του διαγωνισμού με τους κατάλληλους εξεταστές – με πλήρη αμοιβή και επιπλέον μεταφορά και διαμονή καλυπτόμενη από το ΑΣΕΠ – Υπ. Εργασίας & Απασχόλησης . Είναι Απαράδεκτο το 2023 να ζητούμε Υπηρεσιακή Επάρκεια για το νησί-πρωτεύουσα της Αντιπεριφέρειας και μόνο – την Σύρο ! “Μαυρογιαλούρους” θυμίζουν κάτι τέτοιες ανοησίες !!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.