Ο Φ. Φόρτωμας για τις αντιρρήσεις των δασικών χαρτών

Την ανάγκη άμεσης συγκρότησης του Συμβουλίου Ιδιοκτησίας, αλλά και λειτουργίας της Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με ερώτηση που κατέθεσε χθες 14.2.2023 προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Στην ερώτησή του ο κ. Φόρτωμας ανέφερε ότι, ενώ έχει θεσπιστεί η σύσταση και λειτουργία κατά τόπους Συμβουλίων Ιδιοκτησίας, τα οποία θα είναι αρμόδια να αποφαίνονται εάν οι δασικές εκτάσεις είναι ιδιωτικές ή δημόσιες, μέχρι στιγμής το Συμβούλιο Ιδιοκτησίας με έδρα τη Σύρο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, όπως και οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων των αναρτημένων αναμορφωμένων δασικών χαρτών. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης, είναι η αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας των νησιωτών, οι οποίοι αγωνιούν για την τύχη των ιδιοκτησιών τους.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε να συγκροτηθεί άμεσα σε σώμα το Συμβούλιο Ιδιοκτησίας που θα εδρεύει στη Σύρο, αλλά και να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της η Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων με έδρα τη Σύρο, ενώ ζητήθηκε ενημέρωση και για τις αντιρρήσεις που αφορούν εκτάσεις σε Νάξο, Πάρο, Ίο, Άνδρο, Τήνο, Κέα, Κύθνο και Σέριφο, την εξέταση των οποίων δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ποια Επιτροπή θα τις αναλάβει.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.