Δίμηνη δωρεάν στείρωση στις αδέσποτες γάτες της Άνδρου

Την δωρεάν στείρωση αδέσποτων γατών για το επόμενο δίμηνο εξασφάλισε ο Δήμος μας.

Συγκεκριμένα στις 24.02.2023 υπέγραψε σύμβαση με τις κτηνιάτρους κ.κ. Σμαράγδα Βελούδου και Αγγελική Φράγκου, – που μόνιμα δραστηριοποιούνται στη Άνδρο – και οι οποίες ανέλαβαν την δωρεάν στείρωση έως 100 γατών το επόμενο δίμηνο.

Επίσης, για τον σκοπό αυτό παραχωρείται δωρεάν το ιδιωτικό κτηνιατρείο της κας. Σμαράγδας Βελούδου.

Τα απαραίτητα φάρμακα θα συνταγογραφούνται από τις κτηνιάτρους, ενώ ο Δήμος θα καλύπτει τόσο τα φάρμακα όσο και τα λοιπά απαραίτητα αναλώσιμα.

Σύντομα θα αναρτηθεί το πρόγραμμα όπου οι εθελόντριες κτηνίατροι θα δέχονται τις αδέσποτες γάτες προς στείρωση.

Η σχετική σύμβαση δύναται να επεκταθεί και πέραν του διμήνου εάν στο μεταξύ δεν έχει υπογραφεί η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο σύμβαση: «Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών» για το έτος 2023».

Συνεχίζουμε και σε αυτόν τον τομέα με αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, τους εθελοντές, αλλά και τους δημόσιους φορείς να οργανώνουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζουμε ότι, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από την υφιστάμενη νομοθεσία και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις, κ.λπ.) τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.