Στην αφαλάτωση το νερό του Μπατσίου

Το πρόβλημα του υφάλμυρου νερού που προέρχεται από γεώτρηση θα λυθεί με το μηχάνημα αφαλάτωσης που εγκαθίσταται στην περιοχή. Το γεγονός ότι η γεώτρηση έχει “πιάσει” θάλασσα πρέπει τουλάχιστον να μας προβληματίσει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Άνδρου

Στην αφαλάτωση το νερό του Μπατσίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση μηχανήματος αφαλάτωσης στην περιοχή της Μονής Ζωοδόχου Πηγής το οποίο αφορά την βελτίωση του νερού με το οποίο υδροδοτείται το Μπατσί.

Το μηχάνημα είναι δυναμικότητας 1.100μ3/24ωρο και θα εγκατασταθεί πλησίον των γεωτρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή της Αγίας.

Στόχος είναι να περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό η αλατότητα του νερού των γεωτρήσεων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του.

Μετά την λειτουργία του μηχανήματος αφαλάτωσης η βελτίωση της ποιότητας του νερού θα δημιουργήσει θετικό πρόσημο στην υγεία των κατοίκων, στην λειτουργία και την διάρκεια ζωής του δικτύου.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 508.400€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η  λειτουργία του μηχανήματος θα ξεκινήσει τέλος του Μαΐου 2023.

Παράλληλα θα εκσυγχρονιστούν τα αντλητικά συγκροτήματα και των 3 γεωτρήσεων της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη υλοποιηθεί 2 νέες γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Μπατσίου οι οποίες θα μπουν σε λειτουργία το επόμενο διάστημα αυξάνοντας την διαθέσιμη ποσότητα νερού για το Μπατσί.

Τέλος, έχει ήδη δημοπρατηθεί και έχει ανακηρυχθεί εργολάβος για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης όλου του οικισμού του Μπατσίου. Έργο προϋπολογισμού 1,9 εκατ. €.

Είναι σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες τυπικές διαδικασίες (σύμβαση, προσυμβατικός έλεγχος κτλ) και στα τέλη καλοκαιριού αναμένετε να αρχίσουν οι εργασίες.

Στην αφαλάτωση το νερό του Μπατσίου

Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των εργασιών που αφορούν την τοποθέτηση του μηχανήματος αφαλάτωσης και δήλωσε: «Προχωράμε σταδιακά σε ουσιαστικές παρεμβάσεις στο ζήτημα της ύδρευσης του Μπατσίου. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε το θέμα της ύδρευσης του οικισμού ως θέμα πρώτης προτεραιότητας. Το μηχάνημα αφαλάτωσης, οι νέες γεωτρήσεις και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης θα αυξήσουν την ποσότητα του διαθέσιμου νερού, θα βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα του και σε συνδυασμό με το νέο δίκτυο θα συμβάλουν σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Η ύδρευση του Μπατσίου ήταν για μας ζήτημα ζωτικής σημασίας, αποτέλεσε βασικό στόχο και σήμερα υλοποιείται, με ορίζοντα την οριστική λύση το 2024.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου – οι οποίοι συχνά σε αντίξοες συνθήκες υποστελέχωσης και καταγγελιών – δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους  δημιουργώντας έργο το οποίο πλέον είναι ορατό και στους πολίτες». 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.