ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρνητικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 15ης Μαΐου 2023 σχετικά με την λειτουργία μονάδας ετοίμου σκυροδέματος στον ΚΑΜΠΟ Γαυρίου. Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Αρνητική ήταν άλλωστε και η αντίστοιχη γνωμοδότηση του 2019 επί Δημαρχίας Δ Λοτσάρη.

Η όλη ιστορία ξεκινάει το 2018, επί Δημαρχίας Θ Σουσούδη.  Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου εξέδωσαν το 2018 – εκφράζοντας την άποψη τους – θετική γνωμοδότηση για την  ίδρυση  μονάδας  ετοίμου σκυροδέρματος στην εν λόγω περιοχή με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και το αντίστοιχο χωροταξικό πλαίσιο.

Nα σημειωθεί ότι οι εργασίες από την ενδιαφερόμενη εταιρεία ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2018 και οι αντιδράσεις το εκλογικό 2019!…Η όλη διαδικασία ακυρώθηκε μετά από προσφυγή των κατοίκων στο ΣΤΕ. Η ενδιαφερόμενη εταιρεία επανήλθε και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου το 2022 έδωσαν εκ νέου την ίδια απάντηση που είχαν δώσει και το 2018.

Κάπου εδώ σταματά και η εμπλοκή του Δήμου στην εν λόγω υπόθεση. Οι Υπηρεσίες Περιβάλλοντος θα εξετάσουν την υπόθεση και ανάλογα θα εκδώσουν ή όχι άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης και εν συνεχεία βέβαια η όλη υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από το ΣΤΕ.

Δυστυχώς όμως αυτό το τόσο σοβαρό θέμα αποτέλεσε για μια ακόμα φορά αφορμή η ομάδα Καπάκη – η οποία σύρει και τον Θ Σουσούδη-να το δει ως ζήτημα για αντιπολίτευση. Λάσπη, ψέματα και προσπάθεια παραπληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας

«Κατηγορούμενος» σήμερα ο δήμαρχος – που κατά την θητεία του οι υπηρεσίες επανέλαβαν την σχετική γνωμοδότηση η οποία είχε εκδοθεί κατά την δημαρχία Θ Σουσούδη. Λέξη δεν λένε τα γνωστά παπαγαλάκια για την αρχική γνωμοδότηση της θητείας Θ Σουσούδη. Λέξη δεν αναφέρουν για την αλλαγή στάσης του  Θ Σουσούδη-μετά την πολιτική συμμαχία με την ομάδα Γ Καπάκη όπως αυτή εκφράζεται στην περιοχή του Γαυρίου..

– Aποκρίπτουν μεθοδευμένα ότι ο Δήμαρχος δεν λαμβάνει γνώση για κάθε ένα από τα δεκάδες έγγραφα που οι υπηρεσίες του Δήμου και οι προιστάμενοι τους εκδίδουν καθημερινά.

– Αποκρίπτουν επίσης ότι ο δήμαρχος Δ Λοτσάρης μόλις ενημερώθηκε για την επανάληψη της γνωμοδότησης του 2018 και το σχετικό έγγραφο που έχει εκδώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος μετά από αίτημα ιδιώτη, ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου να επανεξετάσουν την γνωμοδότησή τους περί χρήσεων γης. Διαδιακσία που ποτέ δεν έκανε ο Θ Σουσούδης. Η απάντηση της υπηρεσίας του Δήμου είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων.   

Είναι άλλωστε γνωστό στους πάντες ότι ο Θ Σουσούδης «έχει παραδώσει τα κλειδιά» της παράταξης του στην ομάδα Καπάκη με αντάλλαγμα την στήριξη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν παίρνει καν τον λόγο στα Δημοτικά Συμβούλια για να εκφράσει τις θέσεις του ως αρχηγός παράταξης και πρώην δήμαρχος πριν μιλήσουν οι σύμβουλοι του Γ Καπάκη.

Πως δικαιολογείται άραγε η αλλαγή στάσης των Ν Βιδάλη και Γ Τρανάκου οι οποίοι το 2019 ψήφισαν θετικά και το 2023 αρνητικά; Τι καινούργιο προέκυψε εκτός από την απόλυτη πειθαρχία στην σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή της ομάδας Καπάκη του Γυαρίου; Θα είχε ενδιαφέρον η τεκμηρίωση της θέσης τους!! Που «χάθηκε» ο Δ Θεοδωράκης που και αυτός είχε ψηφίσει θετικά το 2019; Προσωπικά συμφέροντα και χωρίς όρια αντιπολίτευση κυριαρχούν στην σύμπραξη Σουσούδη-Καπάκη. Τι περισσότερο πια!!

Εμείς από την πλευρά μας για μια ακόμη φορά δεν θα σας ακολουθήσουμε. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα παρακολουθούμε το θέμα. Καλούμε δε την αντιπολίτευση και διαφόρους εξαφανισμένους παραγοντίσκους να σταματήσουν να δηλητηριάζουν την κοινωνια με ψέματα και ανακρίβειες.

Είμαστε άλλωστε η Δημοτική Αρχή που προχωράμε – για πρώτη φορά – με ταχύτατους ρυθμούς την χωροθέτηση χρήσεων γης, μέσα από μελέτες που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και με απόλυτη διαφάνεια  θα λύσουν οριστικά κάθε τέτοιο θέμα. Και η κοινωνία πρέπει από την πλευρά της να επιλέξει ποιοι έχουν σήμερα επιδείξει την αντίστοιχη σοβαρότητα για να χειριστούν ένα τέτοιο θέμα.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ”

 

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Δήμαρχος κ. Λοτσάρης γύρισε τα πάνω κάτω σε εκείνο το μνημειώδες Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το σιλό, το 2019 και τώρα κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα και δεν φταίει σε τίποτα;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.