“Τραγούδι τρυφερό η θάλασσα μας ψάλλει,
τραγούδι που έκαμαν τρεις ποιηταί μεγάλοι,
ο ήλιος, ο αέρας και ο ουρανός.
Το ψάλλει με την θεία της φωνή εκείνη,
όταν στους ώμους της απλώνει την γαλήνη
σαν φόρεμά της ο καιρός ο θερινός.

Κ. Καβάφης

Η must έκθεση της Λιναρδάκη στην "Αδαμαντία"

Είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα έκθεση/must για το νησί, των ναυτικών, των αλιέων, των καραβοκυραίων, του ναυταθλητισμού.

Η must έκθεση της Λιναρδάκη στην "Αδαμαντία"

Η έκθεση της Ζήνας Λιναρδάκη εγκαινιάσθηκε χθες 12.8.2023 στον χώρο Τέχνης και Μάθησης ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ στο Νειμποριό της Άνδρου και θα διαρκέσει μέχρι 25 Αυγούστου.Η must έκθεση της Λιναρδάκη στην "Αδαμαντία" Η must έκθεση της Λιναρδάκη στην "Αδαμαντία" Μέσα στον πολυπρισματικό Αύγουστο όσον αφορά την Τέχνη στο νησί μια επίσκεψη στον χώρο είναι τουλάχιστον απαραίτητη.

Η must έκθεση της Λιναρδάκη στην "Αδαμαντία"

Η Ζήνα Λιναρδάκη γεννήθηκε στον Πειραιά και ξεκίνησε μαθήματα ζωγραφικής το 1979. Στη συνέχεια το έτος 1981, πήγε στο Παρίσι όπου σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών. Συνολικά έμεινε στην Γαλλία 8 χρόνια.Εχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 75 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
‘Εργα της βρίσκονται στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας, Το Μουσείο Βορρέ, Το Μουσείο Κοτοπούλη, Το Ναυτικό Μουσείο της La Rochelle στη Γαλλία, Το Δημαρχείο Πειραιά, Το Ελληνικό Προξενείο της Washington στις ΗΠΑ, Το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά, Την Τράπεζα Πειραιώς, Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Την Νομαρχία Πειραιά, Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χίου, Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαρισας, Το Μουσείο Γ.Ι.Κατσιγρά, Το Λιμενικό Ταμείο Χίου, καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές Ελλήνων και ξένων φιλότεχνων. Το 1992 φιλοτέχνησε το ημερολόγιο του Δήμου Πειραιά και το 1994 την αφίσα για το καρναβάλι του Πειραιά. Το 1996 φιλοτέχνησε τους καταλόγους του ξενοδοχείου Astir Palace και το 2000 το ημερολόγιο της ίδια ξενοδοχειακής μονάδας. Το 2001 φιλοτέχνησε δύο τεύχη του περιοδικού Αερόστατο του Υπουργείου Παιδείας και το 2004 το ημερολόγιο του Πειραιά με τα Ολυμπιακά Αθλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.