Αυλαία στο ΝΟΕ για τον 56ο ΔΙΑΑ

Με την τελετή απονομής των τροπαίων ολοκληρώθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος ο 56ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Οι διοργανωτές, ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, μίλησαν για την επόμενη διοργάνωση που έχει ως στόχο να «ενώσει», από ιστιοπλοϊκής πλευράς, το Αιγαίο καθώς σχεδιάζεται να υπάρξει και μία εκκίνηση από τη Χίο μέχρι την Άνδρο.

Η 56η διοργάνωση, από πλευράς καιρικών συνθηκών, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη αλλά τα μέλη των 17 πληρωμάτων απέδειξαν τη ναυτοσύνη, πιστοποίησαν τις γνώσεις τους και έζησαν στιγμές γεμάτες αδρεναλίνη στη θαλάσσια περιοχή της «καπετάνισσας των Κυκλάδων». «Η πρόκληση για κάθε ναυτικό ή ιστιοπλόο είναι πως θα δαμάσει τη θάλασσα και να επιζήσει σε μία δύσκολη διαδρομή. Όσο πιο δύσκολος είναι ο αγώνας, τόσο πιο πολύ τον αγαπάμε», δήλωσε, κατά τη διάρκεια των απονομών ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Γιώργος Προκοπίου.

Αυλαία στο ΝΟΕ για τον 56ο ΔΙΑΑ
Γεώργιος Προκοπίου Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος

Στην εφετινή διοργάνωση μπήκε ο «σπόρος» προκειμένου την επόμενη χρονιά να πραγματοποιηθεί κάτι εντυπωσιακό για τα ιστιοπλοϊκά δεδομένα και αυτό δεν είναι άλλο από τις δύο διαφορετικές εκκινήσεις, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά σε ιστιοπλοϊκό αγώνα στην Ανατολική Μεσόγειο. «Αποτελεί για όλους μας μεγάλη χαρά που ο εφετινός αγώνας ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μαζί με τον Ν.Ο.Ε. δουλεύουμε, ήδη, ώστε την επόμενη χρονιά να ενώσουμε τη Χίο με την Άνδρο. Η απόσταση από τη Βουλιαγμένη με την Άνδρο είναι 72 ναυτικά μίλια όσο και η απόσταση από τη Χίο στην Άνδρο. Θα είναι πολύ ωραίο να ενώσουμε τις δύο πλευρές του Αιγαίου», τόνισε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Φαίδων Ταμβακάκης.

Αυλαία στο ΝΟΕ για τον 56ο ΔΙΑΑ
Φαίδων Ταμβακάκης Πρόεδρος ΝΟΑ

Στην Τελετή απονομής των διακρίσεων παρέστη και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Η σχέση της Ελλάδος με τη θάλασσα είναι καταγεγραμμένη στο DNA μας. Ο αγώνας της Άνδρου είναι ένας αγώνας που απαιτεί να έχεις συμμάχους τη γνώση, την αυτοπεποίθηση, τη σιγουριά και τη δύναμη», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Αυλαία στο ΝΟΕ για τον 56ο ΔΙΑΑ
Ο Υπουργός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης με τον πρόεδρο του ΝΟΕ κ. Γ. Προκοπίου και την βουλευτή Κυκλάδων κ. Κ. Μονογυιού

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τον αγώνα, να αναλύσουν τις στιγμές που πέρασαν στη θάλασσα με ανέμους που ξεπερνούσαν τα 25 μίλια και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον 57ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Για δύο από τις τρεις κούρσες της εφετινής διοργάνωσης υπήρξε livestreaming μετάδοση από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, κάτι που συνέβη πρώτη φορά σε αγώνα ανοικτής θαλάσσης στην Ελλάδα. Στην Τελετή, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, η αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Ε Ελίζα Προκοπίου, η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Νίκη Αναστασίου, από πλευράς του «χρυσού» χορηγού Eurobank Private Banking, η επικεφαλής Private Banking Ελλάδος Λία Πιτταούλη και ο Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Group Marketing & Corporate Communication της Eurobank, Μιχάλης Βλασταράκης, εκπρόσωποι της Rorsche, αργυρού χορηγού του αγώνα, η Σεμίραμις Παληού, χορηγός του σκάφους «Aristofani – Diana Shipping Services S.A.» που πρώτευσε στη γενική κατάταξη, ο 93χρονος ιστιοπλόος Στέλιος Μπόνας, ο οποίος έχει δεκάδες συμμετοχές στον αγώνα της Άνδρου, κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της ελληνικής ιστιοπλοΐας κ.α.

Αυλαία στο ΝΟΕ για τον 56ο ΔΙΑΑ
Στρατής Ανδρεάδης – ΝΟΕ
Αυλαία στο ΝΟΕ για τον 56ο ΔΙΑΑ
Χριστόφορος Στράτος – ΝΟΕ
Αυλαία στο ΝΟΕ για τον 56ο ΔΙΑΑ
Ο Γ.Γ. του ΝΟΑ Κ. Τατάκης κατά την απονομή
Αυλαία στο ΝΟΕ για τον 56ο ΔΙΑΑ
Οι “Γερόλυκοι” Ιστιοπλόοι, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΖΩΗΣ
Αυλαία στο ΝΟΕ για τον 56ο ΔΙΑΑ
ΝΟΕ – Απονομή με στιλ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.