Ο συνδυασμός «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» του Γιώργου Χατζημάρκου έχει δημοσιεύσει πλήρη απολογισμό έργου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ) της απερχόμενης περιφερειακής αρχής και αναλυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης για την επερχόμενη θητεία .

Προσωπικά θα προσθέσω τις δικές μου δυνάμεις και με προτεραιότητες, όπως αυτές προέκυψαν από την επεξεργασία προτάσεων, που αρκετοί φορείς του νησιού μας και πολίτες μου εμπιστεύθηκαν αλλά και με την προσωπική μου εμπειρία, θα συμβάλω στην υλοποίηση των δράσεων μου για την επιτυχία των κοινών μας στόχων.

Αρχική μας προτεραιότητα θα είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης , αξιολογώντας τα αδύναμα σημεία της σημερινής πραγματικότητας , ώστε να ορίσουμε που θέλουμε να πάμε, για να θέσουμε ορθότερα τους στόχους μας για το μέλλον της Άνδρου, με τις παρούσες και τις επερχόμενες συγκυρίες.

Η Άνδρος το νησί της ναυτοσύνης, των καπεταναίων, του πολιτισμού και της ντόπιας ποιοτικής παραγωγής έχει μεταβληθεί σε ισχυρό τουριστικό πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Αυτό επιβάλει την κάλυψη νέων αναγκών που αναλυτικά αναφέρω στη συνέχεια.

Άννα Βρεττού: Οι προτάσεις μου μέρος 1ο…
Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος

Η πρόταση μου έχει σαν πυρήνα ότι η Άνδρος πρέπει να διατηρήσει τα βασικά χαρακτηριστικά της, εκσυγχρονίζοντας όμως τις υποδομές της , ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στη νέα αποστολή της για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης , χωρίς καταστροφή των υπόλοιπων, σε συμβατότητα με τις νέες δυνατότητες της τεχνολογίας και της ψηφιακής επανάστασης.

Χρειάζονται έργα ισόρροπης τοπικής ανάπτυξης με αξιοποίηση όλων των δυνάμεων της φύσης για την αυτόνομη ενεργειακή επάρκεια και ευστάθεια καθώς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορικότητα της περιοχής , στο μέτρο και στο βαθμό που μας αναλογεί και με απόλυτο σεβασμό στις απόψεις της κοινωνίας.

Αυτή είναι η ουσία της βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνική ευθύνη και με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό της Άνδρου…

 

Άννα Λ. Βρεττού

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Άνδρου

με τον συνδυασμό #μπροστά το Νότιο Αιγαίο

του Γιώργου Χατζημάρκου

#Anna4Andros

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.