Με την τρυφερή ματιά του Στάθη Αγραφιώτη ένα οίκημα στην Καρδαμύλη σκιαγραφεί μια ολόκληρη εποχή και τους ανθρώπους της. Η Καρδαμύλη στην Μεσσηνιακή Μάνη το 2012 έγινε σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας Before Midnight με τον Ίθαν Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί ενώ το Μάιο, το περιοδικό Travel+Leisure, την έβαλε μέσα στη λίστα με τα 25 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

Εικόνες σαν χάδι του Στάθη Αγραφιώτη
Patrick-Leigh-Fermor

Είναι ο τόπος που έχει εμπνεύσει και τον Βρετανό συγγραφέα Patrick Leigh Fermor  (Πάτρικ Λη Φέρμορ 11 Φεβρουαρίου 2015 – 10 Ιουνίου 2011) ο οποίος ερωτεύτηκε το μέρος και εγκαταστάθηκε στο χωριό Καλαμίτσι γράφοντας μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Το σπίτι του ανήκει στο Μουσείο Μπενάκη και είναι διαθέσιμο για επισκέψεις και ξεναγήσεις. Αυτό το σπίτι “ζωντάνεψε” ο Στάθης Αγραφιώτης.

Εικόνες σαν χάδι του Στάθη Αγραφιώτη
Patrick-Leigh-Fermor-Patrick-and-Joan-Leigh-Fermor

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.