Αυτόνομο τμήμα πολιτικής προστασίας ΆνδρουΑυτόνομο τμήμα πολιτικής προστασίας, μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη, συστάθηκε στον Δήμο μας.

Το τμήμα υπάγεται απευθείας στον Δήμαρχο και αποτελεί υποχρέωση για όλους τους Δήμους της Χώρας η οποία απορρέει από την σχετική ισχύουσα νομοθεσία.

-Έχει αρμοδιότητα να συντονίζει το έργο πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών.

-Παρέχει την αναγκαία συνδρομή προς τα Τοπικά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας.

-Προγραμματίζει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών για ζητήματα πολιτικής προστασίας.

-Το επόμενο διάστημα και με ευθύνη του δημάρχου θα πρέπει να υλοποιηθεί Τοπικό Σχέδιο Αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές καταστροφές και λοιπές απειλές εντός του Δήμου.

Tο αρχηγείο της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατά την έναρξη λειτουργίας του αυτόνομου γραφείου πολιτικής προστασίας απέστειλε στο δήμο Άνδρου τεχνολογικό υλικό προς ενίσχυσή του, όπου δόθηκαν 2 Η/Υ και λοιπός τεχνολογικός εξοπλισμός όπου θα του επιτρέπει να επικοινωνεί και να συντονίζει τις ενέργειές του με την κεντρική διοίκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας με στόχο τον καλύτερο και ταχύτερο συντονισμό στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης τόνισε: «Η δημιουργία αυτονόμου τμήματος πολιτικής προστασίας αποτελεί μεν νομική υποχρέωση, κυρίως όμως υποχρέωση απέναντι στο Νησί μας για την αντιμετώπιση των συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθηκών οι οποίες συχνά πλέον οδηγούν σε έκτακτα και επικίνδυνα φαινόμενα. Τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες, τον ΣΕΔΑ, ιδιώτες και δημοτικές υπηρεσίες καταφέραμε, κατά γενική ομολογία, να αντιμετωπίσουμε με αρκετή επιτυχία πυρκαγιές, έντονες χιονοπτώσεις και γενικότερα ειδικές και έντονες καταστάσεις. Πλέον ανοίγεται ο δρόμος για ακόμα καλύτερη αντιμετώπιση, για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες του νησιού μας.»

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.